Αρχική Κοινωνία Οι «γαλάζιοι» σε διάσπαση

Οι «γαλάζιοι» σε διάσπαση

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η δυνατότητα να συνεχίσει το έργο του αποτελεί για τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλο, το διακύβευμα των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Ο νυν δήμαρχος διεκδικεί δεύτερη διαδοχική θητεία, επισημαίνοντας ότι έχει επιλύσει χρόνια προβλήματα της πόλης και έχει κάνει πολλή δουλειά στον τομέα της καθημερινότητας, στην καθαριότητα, σε σχολικές εγκαταστάσεις και δομές όπως οι παιδικοί σταθμοί, ενώ στόχος του είναι να ολοκληρώσει έργα μιας μεγάλης ποικιλίας στα οποία έχει ήδη δοθεί εκκίνηση, από αποχετεύσεις ομβρίων έως την ανάπλαση της βίλας Ιόλα.

Ο κ. Σταθόπουλος ηγείται ενός ανεξάρτητου και πολυσυλλεκτικού συνδυασμού, στον οποίο συμμετέχουν επώνυμα πρόσωπα της πόλης από την Αριστερά, το Κέντρο, αλλά και τη Δεξιά, ενώ το ψηφοδέλτιό του είναι κατά 50% ανανεωμένο. Η αυτοδιοικητική του υποψηφιότητα στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγους Πράσινους ενώ αναμένεται η στήριξη και της ΔΗΜΑΡ. Ο νυν δήμαρχος παίρνει θετικά μηνύματα για εκλογική νίκη τον Μάιο και, έχοντας συσπειρώσει ένα ευρύ μέτωπο, φαίνεται να ευνοείται και από την πολυδιάσπαση που καταγράφεται στον χώρο της Δεξιάς.

Είναι τέσσερις οι υποψήφιοι που αναμένεται να εκφράσουν τους ψηφοφόρους της Ν.Δ., ανάμεσα στους οποίους δεν υπάρχουν ουσιαστικές πολιτικές, παρά μόνο προσωπικές διαφορές, σύμφωνα με αντιπάλους τους. Αρχικά, υποψήφιος κατεβαίνει ο πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, που θεωρείται ο επικρατέστερος της συγκεκριμένης τετράδας. Απέναντί του δύο πρώην στελέχη του, οΚωνσταντίνος Τσιαμπάς και ο Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, ενώ στα συντηρητικά ακροατήρια θα απευθυνθεί πρώτα και κύρια ο Γιώργος Οικονόμου που κατεβαίνει πρώτη φορά υποψήφιος δήμαρχος. Υπάρχει ακόμη η υποψηφιότητα του Φώτη Αλεξόπουλου, που οι αντίπαλοί του θεωρούν περιορισμένης δυναμικής.

Η Ν.Δ. δεν έχει εκφραστεί υπέρ κάποιου υποψηφίου. Επισήμως, ούτε το ΚΙΝ.ΑΛΛ., αν και το σχετικό «χρίσμα» είναι κοινό μυστικό ότι έχει ο Γιάννης Μυλωνάκης, που αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια της παράταξης του Β. Γιαννακόπουλου, πρώην δημάρχου που στις επικείμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής με τον συνδυασμό του Γ. Σγουρού. Οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν υποστηρίζει την υποψηφιότητα του πρώην συμβούλου του, κ. Μυλωνάκη, καθώς ο δεύτερος είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη σε κρίσιμη περίοδο. Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιαννακόπουλος είχε δώσει το «παρών» στην πρώτη μεγάλη προεκλογική εκδήλωση του κ. Ζορμπά.

Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα για τον κόσμο του ΚΚΕ, που θα επιλέξει τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιο δήμαρχο για τέταρτη διαδοχική εκλογική αναμέτρηση, Ανδρέα Γκιζιώτη. Θεωρείται από τις πιο χαρακτηριστικές αυτοδιοικητικές μορφές της πόλης με καλή παρουσία στα δημοτικά συμβούλια, όπου έχει χρόνια θητεία.

Ενίσχυση δυνάμεων επιδιώκει στη δεύτερη εκλογική συμμετοχή της η παράταξη «Φυσάει Κόντρα», που συσπειρώνει δυνάμεις από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη ΛΑ.Ε., κινήματα και συλλογικότητες. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο Θάνος Ανδρίτσος, νυν δημοτικός σύμβουλος, αντικαθιστώντας τον προηγούμενο επικεφαλής, στο πλαίσιο της εναλλαγής προσώπων που εφαρμόζει -και θα εφαρμόσει και στη νέα θητεία- η παράταξη, που διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει στις διεκδικήσεις της τοπικής κοινωνίας με αγωνιστικό και δημοκρατικό πνεύμα.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Η υποψήφια της ΛΑ.Ε.

Η Αυγή Θεοδόση θα είναι υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων, επικεφαλής της παράταξης «Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα», που υποστηρίζεται από τη ΛΑ.Ε. Η ίδια έχει χρόνια συμμετοχή στα αθηναϊκά κινήματα. Στόχος η συγκρότηση ενωτικού, αγωνιστικού ψηφοδελτίου σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση με ριζοσπαστικά, αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, για την αναβάθμιση της πόλης και της ποιότητας της ζωής των πολιτών, την προάσπιση των δημόσιων χώρων, την προστασία του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος και τη συμμετοχή των πολιτών στη διεύθυνση της πόλης και την επίλυση των προβλημάτων της. Να σημειωθεί ότι η πρώτη δήλωση της κ. Θεοδόση ως υποψήφιας δημάρχου ξεκινάει με την εξής φράση του θεατρικού συγγραφέα Μαξ Φρις: «Ο χώρος της πόλης στενεύει. Είμαστε υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε την ελευθερία μας».

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Στον… β΄με Νικήτα;

Πλήθος κόσμου συγκέντρωσε η πρώτη μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση του υποψήφιου δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Νικήτα Κανάκη, επικεφαλής του συνδυασμού «#μετονΝικήτα». Παρόντες και δύο συνυποψήφιοι δήμαρχοι, οι κ. Δημήτρης Τούτουζας και Κώστας Τίγκας, που ανταποκρίθηκαν σε σχετική πρόσκληση. Μάλλον έχουν ήδη επιλέξει ποιες προγραμματικές θέσεις θα στηρίξουν, σε περίπτωση που στη δεύτερη εκλογική Κυριακή αναμετρηθούν οι Νικήτας Κανάκης και Ηλίας Αποστολόπουλος…

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αποχωρεί για την Περιφέρεια Αττικής

Ενας υποψήφιος δήμαρχος λιγότερος για τον Δήμο Αγίου Δημητρίου. Ο Φάνης Οικονομάκος(αριστερά) θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού (δεξιά), και η παράταξή του δεν θα δώσει νέο «παρών» στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Στελέχη της έχουν ήδη ενταχθεί σε άλλους συνδυασμούς. Το 2014 ο κ. Οικονομάκος εξέφρασε, ως επί το πλείστον τον χώρο της Κεντροαριστεράς, συγκεντρώνοντας ποσοστό 14,5%, το οποίο θα επιχειρήσουν να αποσπάσουν κυρίως τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Εξωστρέφεια

Είναι γνωστές οι στενές σχέσεις που έχουν οι Γιαννιώτες με την πόλη τους, ακόμη και αν ζουν σε άλλα αστικά κέντρα της χώρας. Και είναι βέβαιο το ενδιαφέρον τους για τις τοπικές πολιτικές εξελίξεις. Με αυτά τα δεδομένα και την ακράδαντη πεποίθηση ότι οι Γιαννιώτες της διασποράς μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της πρωτεύουσας της Ηπείρου, ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννιτών, Μωυσής Ελισάφ, επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή», οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα, την Τετάρτη 10 Απριλίου (18.30), όπου θα παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις του (αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Κλεισθένους 15, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων).

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Heading Out Withcolombian Brand New Brides Colombian Lady For Matrimony

Heading Out Withcolombian Brand New Brides Colombian Lady For Matrimony Orga­ni­za­tio­nal exper­tise and dili­gence are also appreciated selection for each boy. Ano­ther neces­sary bene­fit depends...

Fun Texting adventures For Your Needs whilst your lover & simply because your lover just appropriate beside

Fun Texting adventures For Your Needs whilst your lover & simply because your lover just appropriate beside Just because your spouse is certainly not suitable...

We have to be in advance on your mass media and find the chances to speak about the facts of the goals going on....

We have to be in advance on your mass media and find the chances to speak about the facts of the goals going on....

At the present time it appears that people fascinated moving a in addition to their awareness seems

At the present time it appears that people fascinated moving a in addition to their awareness seems I assumed just as if your abdomen had...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!