Αρχική Απόψεις Οι Αμερικανοί έβγαλαν ημερομηνία αποχώρησης της Τουρκίας από ΝΑΤΟ – Πότε αυτή...

Οι Αμερικανοί έβγαλαν ημερομηνία αποχώρησης της Τουρκίας από ΝΑΤΟ – Πότε αυτή θα συμβεί – Βομβαρδισμός δημοσιευμάτων για επικείμενες γεωπολιτικές εξελίξεις!

Του Βασίλη Καπούλα

Κυκλοφόρησε ήδη από αμερικανικά ΜΜΕ ημερομηνία αποχώρησης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ: Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, αυτή πρόκειται να συμβεί μέχρι το τέλος του έτους. Οι Αμερικανοί αναφέρουν επί λέξη «αν η νομισματική κρίση δεν είναι αρκετή, οι επενδυτές στην Τουρκία θα πρέπει να ανησυχούν και για κάτι άλλο”…

«Υπάρχει πρόσφατη αναφορά του ΝΑΤΟ που αναφέρει αποχώρηση της Τουρκίας από την Ατλαντική Συμμαχία μέχρι τέλους του χρόνου”.

Το άρθρο υπογράφει γνωστός αναλυτής-δημοσιογράφος σε μεγάλο Αμερικανικό ΜΜΕ. Δεν είναι όμως η μόνη αναφορά που γίνεται λίγες ώρες μετά το «πάγωμα” των F-35 από τον Ν.Τραμπ.

Ακολουθεί δεύτερο αμερικανικό δημοσίευμα με τίτλο «Το ΝΑΤΟ πρέπει να πετάξει την Τουρκία εκτός με τις κλωτσιές”.

Oπως αναφέρει η Αγκυρα έχει συμμαχία με Ρωσία και Κίνα και βανδαλίζει τα Δυτικά συμφέροντα.

Το άρθρο κάνει αναφορά στην σύντομη ιστορία και όσων έχουν συμβεί. Οι Αμερικανοτουρκικές σχέσεις γνωρίζουν την χειρότερη κρίση στην Ιστορία τους, τονίζει. Γίνεται αναφορά στις αμερικανικές κυρώσεις, στον πάστορα Μπράνσον, διάδοση ισλαμικού εξτρεμισμού στη Μέση Ανατολή, παράδοση όπλων στην Αλ Κάιντα και αργότερα στο ISIS, σφαγή στο Κομπανί, Αφρίν, Μαμπίτζ.

«Μεταξύ αυτών των δύο επιθέσεων  ο Ρ.Τ.Ερντογάν συναντήθηκε με τον Β.Πούτιν και τον Ιρανό πρόεδρο, Χ.Ρουχανί στην Αγκυρα για να δοθεί έμφαση στις νεο-οθωμανικές απαιτήσεις” τονίζει το άρθρο.

«Η εμπλοκή του Ερντογάν με τον Πούτιν δεν περιορίζεται μόνο σε φωτογραφίες” αναφέρει το άρθρο.

Αργότερα γίνεται αναφορά στην συμμετοχή του Ρ.Τ.Ερντογάν στην Σύνοδο των BRICS. Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, το μοναδικό ΜΜΕ στην Ελλάδα, είχε τονίσει τότε τι ακριβώς είχε συμβεί.

«Εκεί ο Xi Jinping τίμησαν μαζί με τον Πούτιν τον Ρ.Τ.Ερντογάν ενώ ο πρόεδρος της Κίνας αποκάλυψε μια στρατηγική επέκταση της χώρας του με την Ρωσία του Πούτιν”.

«Ηρθε η ώρα της απομάκρυνσης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ”.

Το δεύτερο αμερικανικό άρθρο τονίζει με τη σειρά του:

«Mέχρι τέλους του χρόνου η Τουρκία θα αποχωρήσει”. Αυτό είναι κακό νέο για τους επενδυτές στην Τουρκία.

«Η Τουρκία ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν υπάρχει πια” αναφέρει πρόσφατη αναφορά της ” Academy Securities” που υπογράφει ο Στρατηγός James ‘Spider’ Marks και Rachel Washburn. Και οι δύο έχουν μεγάλη στρατιωτική εμπειρία.

Η έρευνα έγινε από στρατιωτικούς-ακαδημαικούς για το «Geopolitical Intelligence Group” .

Οι λόγοι της αποχώρησης είναι πάρα πολλοί.

Σχέσεις Τουρκίας με Ιράν και Ρωσία. Η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ τους είναι πρωτοφανής. Στην Συρία χαράζουν δικιά τους στρατηγική στη Μέση Ανατολή. Η Τουρκία έχει απομακρυνθεί από την Δημοκρατία. Είναι άκρως ισλαμική και απολυταρχική…

Ουσιαστικά όλα συγκλίνουν στο εξής γεγονός:

Oι ΗΠΑ ξαναχαράζουν Στρατηγική εναντίον Τουρκία και Ρωσίας στην περιοχή μας! Ο Τραμπ υλοποιεί αυτό που έγραφε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ:

Το αμερικανικό Κέντρο δεξαμενών σκέψης που διαμορφώνει αυστηρά την αμερικανική πολιτική στους τομείς των Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS), κυκλοφόρησε την έκθεση 78 σελίδων , με κύριο τίτλο «η στρατηγική επαναφορά των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και η αποκατάσταση της».

Η «παραγγελία” έκθεσης της αμερικανικής κυβέρνησης προς το ινστιτούτο Centre for Strategic & International Studies (CSIS) αποτελεί προάγγελο τεράστιων…εξελίξεων για την Κύπρο.

Η έκθεση έκανε συστάσεις για την την πλήρη αποχώρηση τουρκικών δυνάμεων από το νησί και τονίζει την δημιουργία μιας ισχυρής συμμαχίας κατά της Τουρκίας από ΗΠΑ, Ελλάδα , Κύπρο , Ισραήλ, με σκοπό τον πλήρη , ενεργειακό, γεωπολιτικό και αμυντικό έλεγχο της ευρύτερης περιοχής .

Η έκθεση «βόμβα» έχει επί μέρους θέματα με τίτλους:

«Η απομάκρυνση όλων των στρατευμάτων από την Κύπρο», «επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή και η χρήση από το Πεντάγωνο των βρετανικών βάσεων στο νησί» , «η εγκατάσταση του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο» « το σύμφωνο Ελλάδος -Κύπρου-Αιγύπτου».

Ξεκάθαρα , οι Αμερικανοί γεωπολιτικοί αναλυτές υπογραμμίζουν με έμφαση στους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου ότι η Τουρκία με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις «κλάδος Ελαίας» κατά των Σύρων Κούρδων και του ΡΚΚ, την επιχείρηση « Ασπίδα του Ευφράτη» και την ναυτική επιχείρηση « Ασπίδα της Μεσογείου», θέλουν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους τις τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ απειλούν άμεσα την Κύπρο .

Η βαρυσήμαντη έκθεση, θεωρεί την Άγκυρα ως «απειλή» για να σφετερισμό της εξουσίας ελέγχου των λεκανών απορροής της περιοχής, και προτείνει στον Τραμπ να κινηθεί πάση θυσία για να εμποδίσει την Τουρκία.

Προτείνει επίσης την ακόμα πιο στενή συνεργασία Ουάσιγκτον και Κύπρου” σε αυτήν την ιδιότυπη απομόνωση” της Τουρκίας στην περιοχή και την αναχαίτιση κάθε τουρκικής επιθετικής ενέργειας στο νησί .

Στις συμβουλές του ινστιτούτου προς τον Τραμπ τονίζεται «η ακόμα περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων», ενώ το CSIS επισημαίνει ότι το Πεντάγωνο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι στην Κύπρο ως κύριο ορμητήριο μιας και απέχει 650 χλμ από την Βαγδάτη και 350 χλμ από την Ράκκα .

Επίσης τονίζει ότι, «το νησί της Κύπρου εκπληρώνει όλα τα χαρακτηριστικά για την υλοποίηση των συμφερόντων πρόληψης της Ευρω-Ατλαντικής Συμμαχίας, εκτός φυσικά από την τουρκική στρατιωτική παρουσία στο νησί».

Η ίδια αναφέρει επισημαίνοντας ότι «οι Κύπριοι Έλληνες δεν μπορούν να προστατευθούν ( από τους Τούρκους)”, ενώ το CSIS σημείωσε ότι το Πεντάγωνο θα μπορούσε να πιέσει για την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, ενώ την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ θα πρέπει να προβούν σε γενναία αύξηση των οικονομικών επενδύσεων στην μεγαλόνησο, η οποία θα μπορούσε να εμποδίσει την κινεζική και ρωσική κυριαρχία.

Η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ θα συνεργαστούν μέσου του αγωγού EAST MED και προτρέπεται η πλήρης αμυντική υποστήριξη του έργου του αγωγού που θα τροφοδοτεί φυσικό αέριο την Ευρώπη .

Το κέντρο γεωπολιτικών μελετών της Ουάσιγκτον (CSIS) ορίζει ότι Ευρώπη και Ρωσία δεν πρέπει να έχουν μεγάλη επιρροή στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ πιθανή μεταφορά φυσικού αερίου προς την Τουρκία θα αποδυνάμωνε την ασφάλεια του ισραηλινού αγωγού που είναι ζωτικής σημασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ασφάλεια της ΝΑ Μεσογείου, όπως καταγράφηκε στην έκθεση θα πρέπει να δοθεί και στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Απαιτείται επίσης περαιτέρω εμβάθυνση της σχέσης του Αλ Σίσι με το Ισραήλ , με την κατάρτιση ενός αμυντικού συμφώνου κατά της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, κάτι που ο Λευκός Οίκος είχε ζητήσει την δημιουργία του εδώ και μεγάλο διάστημα.

Είναι λογικό οι Αμερικανοί να έχουν δώσει διορία μέχρι τέλους του έτους για την αποχώρηση της Τουρκίας. Μέχρι τότε πρέπει να έχει προηγηθεί το επεισόδιο και να χει ξεκαθαρίσει η κατάσταση πριν τις γεωτρήσεις.

pentapostagma.gr

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στις κύριες γραμμές μέσης τάσης σε όλες τις περιοχές

Oλοκληρώθηκε η αποκατάσταση των ζημιών στις κύριες γραμμές μέσης τάσης σε όλες τις περιοχές, ως απόρροια της κακοκαιρίας, ενώ αυτήν την ώρα όλες οι προσπάθειες πλέον επικεντρώνονται στην αποκατάσταση των μεμονωμένων παροχών, καθώς με το πέρας των εργασιών στις κύριες γραμμές ΜΤ εντοπίζονται και περιορισμένες σποραδικές βλάβες στη χαμηλή τάση. Η προσπάθεια για την αποκατάσταση και της τελευταίας μεμονωμένης παροχής θα συνεχιστεί καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο θα πρέπει να υπογραμμιστεί πω

Alpha Bank: Στις 10 το πρωί το άνοιγμα των καταστημάτων την Πέμπτη, σε Αττική και Κρήτη

Αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα καταστήματα της Alpha Bank στις περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία «Ελπίς» με την τράπεζα να ανακοινώνει την ώρα έναρξης της λειτουργίας τους σε συνέχεια των μέτρων της Πολιτείας. Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα: Σε συνέχεια των μέτρων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την κακοκαιρία «Ελπίς», η έναρξη λειτουργίας του Δικτύου Καταστημάτων της Alpha Bank στις περιφέρειες Αττικής και Κρήτης για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, ορίζεται στις 10:00 πμ.

Κορωνοϊός: 17.960 νέα κρούσματα και 115 θάνατοι – Στους 646 οι διασωληνωμένοι

Σε 17.960 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022,...

Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη εμπόριο, σχολεία και ιδιωτικός τομέας

Σταδιακή θα είναι η επιστροφή στην κανονικότητα για τους πολίτες σε Αττική και Κρήτη, οι οποίες επλήγησαν από τη χιονόπτωση και την κακοκαιρία Ελπίδα.  Έτσι, για αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, θα ισχύσουν τα εξής: 
  • Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.  
  • Θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δ

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!