Αρχική Κοινωνία Οικιακή βία είναι η απάντηση στην ολοκληρωτική χειραγώγηση μέσω ΜΜΕ

Οικιακή βία είναι η απάντηση στην ολοκληρωτική χειραγώγηση μέσω ΜΜΕ

«ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ» ΠΟΥ ΛΕΓΕ ΚΙ Ο ΛΕΝΙΝ !

Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΜΕ 2-3 ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ, ΣΕ Ο,ΤΙ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ… ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΜΕ ΩΣ «ΟΙΚΙΑΚΗ» ΑΡΜΟΖΕΙ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΡΑΙΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ. ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΟΥΤΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.. ΑΝ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ, ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΗΤΤΗΘΕΙ.. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΦΙΚΤΟΣ…

ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ… ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΕ ΕΝΑ ΜΑΤΙ Ο ΤΑΔΕ ΒΟΛΕΥΤΗΣ Η ΑΛΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΟΛΟΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ..  ΑΝ ΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ «ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ» ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΠΟΥ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..

 

Φωτογραφία του χρήστη BLACK SHEEP.

Πρώτα στήθηκε η εξαθλίωσή σου, για να μην μπορείς να πληρώσεις, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΟΥ, για να μην πληρώσουν ΑΥΤΟΙ…

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.. ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ, ΝΑ ΑΡΑΙΩΣΟΥΝ, ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΩ, ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

ΑΜΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ… ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ…

ΥΠ ΌΨΙΝ Ο,ΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΕ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ» ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ..

 

ΜΙΚΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ (ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)

1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών.
Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί – πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ

Φωτογραφία του χρήστη ΕΠΑΚ Τοπικη Οργανωση Θεσσαλονικης.Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα- αντίδραση – λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί.

Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

 

3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο-λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός): ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.

4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία»,

Φωτογραφία του Stavros Tsitsinakis.

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΣΚΟΥΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΜΕ «ΨΙΧΟΥΛΑ» ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΣ ΤΩΝ ΜΙΖΩΝ ΑΠ’ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΡΕΜΟΥΛΑ.. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΣΟΙ  ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΜΕ «ΘΕΑΤΡΟ» ΤΟ «ΚΛΑΜΑ» ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον.
Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ’ ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά καθυστερημένος.
Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί; «Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

Φωτογραφία του Apostolos Brounos.6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές .

7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους) .

8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος.

9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ

Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους. Έτσι, τα άτομα, αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης. Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.

Aπό όλες τις καταστάσεις πλειστηριασμών απουσιάζουν τα σπίτια μεγαλοφειλετών και εμφανίζονται μόνον τα κοτέτσια των μικροαστών;;;

10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ

Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ.
Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ’ ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους.

«ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ» ΠΕΜΠΤΗ 27-01-2001

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Τι ισχύει και τι αλλάζει σχετικά με τον κατώτατο μισθό – Δέκα ερωταπαντήσεις από το υπουργείο Εργασίας

Μέσω δέκα ερωταπαντήσεων εξηγεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τι ισχύει και τι αλλάζει σχετικά με τον κατώτατο μισθό στη χώρα, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις της...

Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 12 έως 15 ετών

Το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών άναψε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκαν, όπως ανακοίνωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, «με βάση τα επιδημιολογικά...

Κορωνοϊός: 2.070 νέα κρούσματα και 5 θάνατοι – Στους 147 οι διασωληνωμένοι

Μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, όμως πάνω από 2.000 είναι τα κρούσματα του κοροναϊού σήμερα στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια αναμενόμενη εξέλιξη, αφού...

ALPHA BANK: Τη δέσμευσή της για ένα βιώσιμο μέλλον αποτυπώνει ο Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020

Ο Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020 περιλαμβάνει τις πρωτοβουλίες της Alpha Bank για την πλήρη και δυναμική ενσωμάτωση περιβαλλοντικών και κοινωνικών κριτηρίων σε όλους τους...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!