Το πεντάλεπτο πέρασμα ενός Ιταλού αναβάτη μέσα από τη λίμνη Κόμο με την μηχανή του αποτελεί μοναδικό επίτευγμα στα παγκόσμια χρονικά.
Η λίμνη Κόμο, κοντά στα βόρεια σύνορα με την Ελβετία, αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας, ενώ το μοναδικό επίτευγμα κινηματογραφήθηκε από δεκάδες κάμερες που ακολουθούσαν με σκάφη και τζετ σκι τον Κολόμπο κατά τη διάρκεια του περάσματός του.
Ο νεαρός και ριψοκίνδυνος αναβάτης έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στα βιβλία των ρεκόρ, ενώ για την εκπλήρωση του εγχειρήματός του χρειάστηκε τη βοήθεια μίας τροποποιημένης μοτοσυκλέτας Suzuki Rmz 450, η οποία του επέτρεψε να αναπτύξει ταχύτητες μέχρι και 70 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Ο Κολόμπο, με καταγωγή από το Μιλάνο, εκκίνησε από την πόλη Γκραβεντόνα φτάνοντας μέχρι το Κόλικο, διανύοντας την απόσταση των 5 χιλιομέτρων, ενώ στο τερματισμό του, συγκεντρωμένος κόσμος αποθέωσε τον Ιταλό αναβάτη για το μοναδικό του επίτευγμα.