Αρχική Κοινωνία ΟΑΕΔ: Προγράμματα κατάρτισης για 2.560 νέους

ΟΑΕΔ: Προγράμματα κατάρτισης για 2.560 νέους

Ο ΟΑΕΔ ενέκρινε στην εισαγωγή συνολικά 2.560 νέων στα 30 ΙΕΚ του Οργανισμού για το χειμερινό εξάμηνο του έτους 2017 – 2018, με στόχο να καταρτιστούν σε 31 σύγχρονες ειδικότητες.

Δικαίωμα εγγραφής στο πρώτο εξάμηνο κατάρτισης έχουν οι απόφοιτοι Λυκείου, καθώς και οι απόφοιτοι των ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ Β’ Κύκλου Σπουδών, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Αντίστοιχα, δικαίωμα εγγραφής στο τρίτο εξάμηνο κατάρτισης έχουν οι απόφοιτοι από τα ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ Β’ Κύκλου Σπουδών, ΤΕΛ, ΕΠΛ αντίστοιχης, ωστόσο, ειδικότητας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν στο ΙΕΚ προτίμησής τους αίτηση επιλογής. Η προθεσμία υποβολής της σχετικής αίτησης λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου. Θα πρέπει ωστόσο να διευκρινιστεί πως εάν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία προκύψει μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων υποψηφίων από αυτόν που προβλέπεται από την εγκύκλιο, τότε θα ακολουθηθεί διαδικασία επιλογής και έκδοσης αποτελεσμάτων, μετά από μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως είναι ο βαθμός του τίτλου σπουδών, οι μονογονεϊκές οικογένειες ή η πολυτεκνία.

Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση όλοι οι επιπλέον των επιτυχόντων υποψήφιοι θεωρούνται ως επιλαχόντες. Εάν πάλι, μέχρι τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής δεν έχει επιτευχθεί συμπλήρωση του προβλεπομένου αριθμού εισακτέων, τότε όλοι οι υποψήφιοι εγγράφονται χωρίς επιλογή, με την προϋπόθεση ότι το σύνολό τους δεν θα υπολείπεται του αριθμού 15.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του πίνακα κατάταξης θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου και θα περιέχει αναλυτικά τα μόρια, τα οποία συγκεντρώνει ο κάθε υποψήφιος από όλα τα κριτήρια. Είναι ενδεικτικό πως ο συγκεκριμένος πίνακας θα εμφανίζει τους επιλεγέντες και επιλαχόντες, ανά ειδικότητα. Την επομένη ημέρα της λήξης των εγγραφών των επιλεγέντων ανακοινώνεται από τον διευθυντή τού εκάστοτε ΙΕΚ ο ακριβής αριθμός των κενών θέσεων ανά τμήμα. Κι αυτές οι θέσεις αναμένεται να συμπληρωθούν από τους επιλαχόντες.

cnn

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Tinder for orchard apple tree TV: steps to making it work for you at Christmas

Tinder for orchard apple tree TV: steps to making it work for you at Christmas Discourse: The just belief you could at this point Tinder...

Las 12 superiores apps para encontrar pareja

Las 12 superiores apps para encontrar pareja Creada con el Facebok Connect, ademas permite sincronizar con Instagram desplazandolo hacia el pelo con Spotify. Con la...

Juegos asi como actividades divertidos de septimo categoria citas enamorando chicas

Juegos asi como actividades divertidos de septimo categoria citas enamorando chicas Texto por Erin Schreiner Actualizado en May quince, 2018 multi coloured chalk sticks image...

Κορωνοϊός: 3.739 νέα κρούσματα και 29 θάνατοι – Στους 356 οι διασωληνωμένοι

Σε 3.739 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 29 θάνατοι, ενώ 356 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς που...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!