Αρχική Κοινωνία ΟΑΕΔ: Προγράμματα κατάρτισης για 2.560 νέους

ΟΑΕΔ: Προγράμματα κατάρτισης για 2.560 νέους

Ο ΟΑΕΔ ενέκρινε στην εισαγωγή συνολικά 2.560 νέων στα 30 ΙΕΚ του Οργανισμού για το χειμερινό εξάμηνο του έτους 2017 – 2018, με στόχο να καταρτιστούν σε 31 σύγχρονες ειδικότητες.

Δικαίωμα εγγραφής στο πρώτο εξάμηνο κατάρτισης έχουν οι απόφοιτοι Λυκείου, καθώς και οι απόφοιτοι των ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ Β’ Κύκλου Σπουδών, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Αντίστοιχα, δικαίωμα εγγραφής στο τρίτο εξάμηνο κατάρτισης έχουν οι απόφοιτοι από τα ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ Β’ Κύκλου Σπουδών, ΤΕΛ, ΕΠΛ αντίστοιχης, ωστόσο, ειδικότητας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν στο ΙΕΚ προτίμησής τους αίτηση επιλογής. Η προθεσμία υποβολής της σχετικής αίτησης λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου. Θα πρέπει ωστόσο να διευκρινιστεί πως εάν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία προκύψει μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων υποψηφίων από αυτόν που προβλέπεται από την εγκύκλιο, τότε θα ακολουθηθεί διαδικασία επιλογής και έκδοσης αποτελεσμάτων, μετά από μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως είναι ο βαθμός του τίτλου σπουδών, οι μονογονεϊκές οικογένειες ή η πολυτεκνία.

Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση όλοι οι επιπλέον των επιτυχόντων υποψήφιοι θεωρούνται ως επιλαχόντες. Εάν πάλι, μέχρι τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής δεν έχει επιτευχθεί συμπλήρωση του προβλεπομένου αριθμού εισακτέων, τότε όλοι οι υποψήφιοι εγγράφονται χωρίς επιλογή, με την προϋπόθεση ότι το σύνολό τους δεν θα υπολείπεται του αριθμού 15.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του πίνακα κατάταξης θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου και θα περιέχει αναλυτικά τα μόρια, τα οποία συγκεντρώνει ο κάθε υποψήφιος από όλα τα κριτήρια. Είναι ενδεικτικό πως ο συγκεκριμένος πίνακας θα εμφανίζει τους επιλεγέντες και επιλαχόντες, ανά ειδικότητα. Την επομένη ημέρα της λήξης των εγγραφών των επιλεγέντων ανακοινώνεται από τον διευθυντή τού εκάστοτε ΙΕΚ ο ακριβής αριθμός των κενών θέσεων ανά τμήμα. Κι αυτές οι θέσεις αναμένεται να συμπληρωθούν από τους επιλαχόντες.

cnn

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Τσίπρας: Ιδεολογικά αντίθετη με το ΕΣΥ η ΝΔ – Προανήγγειλε σχέδιο «αντιΠισσαρίδη»

«Όταν λοιπόν τελειώσει το υγειονομικό σκέλος της κρίσης, θα γίνει λογαριασμός και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το αύριο...

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να πάρει από την Aegean μετοχές και όχι warrants

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναγνωρίζει την ανάγκη συνέχισης του πτητικού έργου της Aegean όπως και τη σημασία της ενίσχυσης της εταιρίας για τη διατήρηση και των θέσεων...

Ολη η έκθεση Πισσαρίδη για την ελληνική οικονομία – «Κλειδί» η ισχυρή αύξηση της παραγωγικότητας

Ορίζοντα 10ετίας έχει το Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία που συνέταξε η Επιτροπή Πισσαρίδη. Σύμφωνα με την τελική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητακαι φέρει...

ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική: «Εβδομάδα Κοινωνικής Υπευθυνότητας 2020»

Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική διοργάνωσε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την«Εβδομάδα Κοινωνικής Υπευθυνότητας» (από 9/11έως και 13/11), με ενέργειεςσε συνανθρώπους μας και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Διαχρονικά, και...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!