Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει σε τράπεζες και οίκους αξιολόγησης και πλέον αναλαμβάνει σταδιακά τον έλεγχο και στην οικονομία εκ μέρους της παγκόσμιας εξουσίας, φτωχοποιώντας τους πάντες και πετώντας τους ανθρώπους έξω από τις δουλειές τους και σε αυτόν τον τομέα.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η JP Morgan πολύ σύντομα θα είναι η πρώτη τράπεζα που χρησιμοποιεί ένα ρομπότ που θα εκτελεί συναλλαγές μετοχών, μετά από μια επιτυχημένη ευρωπαϊκή δοκιμή του νέου προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης της τράπεζας.

Το εν λόγω ρομπότ ονομάζεται LOXM και δοκιμάστηκε το πρώτο τρίμηνο στην Ευρώπη, ενώ το τέταρτο τρίμηνο θα λανσαριστεί στην Ασία και στις ΗΠΑ.

Αυτό αποκάλυψε δήλωσε στους Financial Times ο Daniel Ciment, επικεφαλής ηλεκτρονικού trading μετοχών στην αμερικανική τράπεζα.

Για την ώρα, η δουλειά του LOXM είναι να εκτελεί εντολές πελατών με τη μέγιστη ταχύτητα στην καλύτερη δυνατή τιμή, χρησιμοποιώντας μαθήματα που πήρε από δισεκατομμύρια συναλλαγές που έγιναν στο παρελθόν για να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως το πώς θα ξεφορτώνεται μεγάλο αριθμό μετοχών χωρίς να μεταβάλλει τις τιμές στην αγορά.

«Η προσαρμογή αυτή γινόταν προηγουμένως από ανθρώπους, αλλά τώρα η μηχανή AI μπορεί να το κάνει σε πολύ μεγαλύτερη και αποτελεσματική κλίμακα», σημείωσε ο David Fellah, στέλεχος της ομάδας European Equity Quant Research της JP Morgan.

Όπως σχολιάζεται, οι επενδυτικές τράπεζες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να μειώσουν δήθεν τα κόστη και να εξαλείψουν τις χρονοβόρες εργασίες ρουτίνας, με την JP Morgan να πιστεύει ότι είναι η πρώτη τράπεζα της Wall Street που θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για την εκτέλεση συναλλαγών.

Από ό,τι φαίνεται όμως και λαμβάνοντας υπόψη ποιοι ελέγχουν τις μεγάλες τράπεζες, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει την τοκογλυφία κατά των πολιτών με ακόμα πιο άκαμπτες μεθόδους φτωχοποίησης και εξάρτησής τους από τα κέντρα διαχείρισης του πλούτου, καθώς το προτέρημά της έναντι των ανθρώπων είναι πως δεν έχει καθόλου συναισθήματα.

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

ΠΗΓΗ