Ο Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ τ. Βουλευτής Κωστής Αϊβαλιώτης σχολίασε τις δηλώσεις του Γερούν Νταϊσελμπλουμ για τις «γυναίκες και τα ποτά» :
 
” Φαίνεται ότι στοίχισε πολύ το εκλογικό … μπλουμ» στον Ντάϊσελ-μπλουμ και «χάνει λάδια» : Θα ξέχασε μάλλον ότι είναι επί χρόνια…. υπουργός Οικονομικών μιας χώρας όπου ημίγυμνες γυναίκες εκτίθενται σαν να είναι κρέατα στις διαβόητες βιτρίνες-ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ του Αμστερνταμ όπου κάθε
«στάση» διαφημίζεται ότι κοστίζει «μόνο 50 ευρώ» (αφορολόγητα, κ. υπουργέ Οικονομικών της Ολλανδίας; ) ενώ από το 1976 τα «ελαφρά(;;) ναρκωτικά» κυκλοφορούν ελεύθερα μέσω των διαβόητων «coffee shops».
Μάλιστα η ιστοσελίδα του υπουργείου του Νταϊσελμπλουμ αναφέρει (επί λέξει) ότι «ένα coffee shop μπορεί να πωλεί κάνναβη, όχι όμως και αλκοόλ »(!), κάτι που προφανώς εξηγεί και την έκρηξη τού «μπλουμ-Νταϊσελμπλουμ» κατά των ποτών.
Και μια ακόμη λεπτομέρεια : στο Ολλανδικό Κοινοβούλιο ψηφίστηκε πριν 1 μήνα (στις 20.2.2017) και η πλήρης αποποινικοποίηση της καλλιέργειας μαριχουάνας η οποία είναι πλέον 100% νόμιμη και –προφανώς – άκρως επωφελής , σύμφωνα με τον αποτυχόντα κύριο «μπλουμ-Νταϊσελμπλουμ», αφού την οικονομία των κρατών βλάπτουν «οι γυναίκες και τα ποτά…”.