Αρχική Κοινωνία Ξεκινούν οι διαδικασίες συλλογικών διαπραγματεύσεων στην εργολαβική ICAP

Ξεκινούν οι διαδικασίες συλλογικών διαπραγματεύσεων στην εργολαβική ICAP

Ενα μεγάλο βήμα συντελέστηκε κατά την τριμερή που συγκάλεσε το υπουργείο Εργασίας με τον Σύλλογο Εργαζομένων στην ICAP Outsourcing Solutions και την εργολαβική εταιρεία, με τη δεύτερη να δηλώνει έτοιμη να μπει στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η τριμερής ήρθε έπειτα από σχετική καταγγελία του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων ότι, σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων με τον εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας, Θεόδωρο Τόλλη, όπου ετέθη το ζήτημα της έναρξης διαβούλευσης για τη σύναψη ΕΣΣΕ, η απάντηση ήταν κατηγορηματικά αρνητική, με την πρόφαση ότι η Ενωση Ιδιωτικών Εταιρειών Απασχόλησης (ΕΝΙΔΕΑ) –της οποίας ο Θ. Τόλλης είναι πρόεδρος– απαγορεύει στις επιχειρήσεις-μέλη της να συνάπτουν συλλογικές συμβάσεις με τους εργαζόμενους, ενώ επικαλέστηκε ακόμη και τον Κώδικα Δεοντολογίας της αντίστοιχης της Ευρωπαϊκής Ενωσης (EUROCIETT), στην οποία είναι μέλος η ΕΝΙΔΕΑ.

Κατόπιν, ο Σύλλογος Εργαζομένων απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Εργασίας με την οποία ζητούσε να εξεταστεί κατά πόσον είναι νόμιμο να περιλαμβάνονται τέτοιου είδους όροι στον Κώδικα Δεοντολογίας Ενωσης Εργοδοτών.

Λίγες μέρες αργότερα, το υπουργείο απάντησε σαφώς ότι η διαβούλευση της εργοδοσίας για σύναψη ΕΣΣΕ είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωση, ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ανδρέας Νεφελούδης, κάλεσε γρήγορα σε τριμερή συνάντηση.

Στη συμφιλιωτική συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε προχθές σε καλό κλίμα, ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει καμία αντίρρηση να ξεκινήσουν οι διαδικασίες συλλογικών διαπραγματεύσεων, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ICAP Outsourcing, Γιώργο Καπετανάκη, να σχολιάζει: «Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για να μπορέσουμε επιτέλους να διεκδικήσουμε εργασιακά δικαιώματα και καλύτερες εργασιακές συνθήκες.

Από την πλευρά μας θα κατατεθούν σύντομα ολοκληρωμένες προτάσεις για την υπογραφή της ΕΣΣΕ, η οποία, εφόσον προχωρήσει, θα είναι και προς όφελος της ίδιας της εταιρείας».

Η παραπάνω εξέλιξη σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τον κλάδο των υπενοικιαζόμενων εργαζομένων, έναν κλάδο στον οποίο τίποτα δεν είναι αυτονόητο, από την απλή τήρηση της νομοθεσίας σε ό,τι αφορά τα ωράρια και τις άδειες μητρότητας μέχρι το γεγονός ότι χιλιάδες εργολαβικοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των εταιρειών για τις οποίες εργάζονται, συχνά στο ίδιο πόστο με τους μόνιμους συναδέλφους τους, χωρίς ωστόσο να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και απολαβές.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

She Does Not Reply To Your articles or constantly offers reasons: She reacts but provides you a reason.

She Does Not Reply To Your articles or constantly offers reasons: She reacts but provides you a reason. 4. She continuously flakes on systems: So...

I’ve had the experience which hurts. There’s that one lady and you’re completely into the girl.

I’ve had the experience which hurts. There’s that one lady and you’re completely into the girl. Exactly what are the evidence she is enjoying your? You...

Another individual need not combine lots of particulars to complete the subscription steps

Another individual need not combine lots of particulars to complete the subscription steps Producing Interactions on SingleParentMeet. So that you can carry out a successful...

Συνάντηση Γ. Βαρουφάκη – Γ. Χατζηθεοδοσίου: Πρόβλημα επιβίωσης των επιχειρήσεων το ιδιωτικό χρέος

Το ιδιωτικό χρέος που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα σε πολύ καλό κλίμα, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!