Αρχική Υγεία Ξεκινά η επικοινωνιακή εκστρατεία για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Ξεκινά η επικοινωνιακή εκστρατεία για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας.

Περίπου δύο μήνες μετά την πρόσληψή της, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να… πιάσει δουλειά η επικοινωνιολόγος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, αναμένεται να διοργανωθεί εκδήλωση (πιθανότατα με τη μορφή ημερίδας) για «ενημέρωση και προβολή της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, σκοπός είναι να ενημερωθούν ειδικά κοινά όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης αλλά και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

«Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση του περιεχομένου της μεταρρύθμισης και η πρόοδος της μέχρι τώρα πορείας εφαρμογής, καθώς και η παρουσίαση καινοτόμων στοιχείων της μεταρρύθμισης, η οποία ενσωματώνει την ευρωπαϊκή στρατηγική για την υγεία και το κοινωνικό κράτος. Στόχος είναι η μέσω της εκδήλωσης επικοινωνία του χαρακτήρα της μεταρρύθμισης και των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων για τους ωφελούμενους», σημειώνεται στην απόφαση.

Η διοργάνωση συγχρηματοδοτείται συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και – σύμφωνα με τη σχετική απόφαση – το κόστος δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τις 8.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Στην τιμή περιλαμβάνεται η δαπάνη για ενοικίαση αίθουσας 200 ατόμων, διερμηνεία, catering, μετακίνηση – διαμονή ομιλητών και γραμματείας.

Στην απόφαση δεν προσδιορίζεται ο χρόνος διοργάνωσης της εκδήλωσης, ούτε αναφέρεται ρητά ότι θα την αναλάβει η επικοινωνιολόγος που έχει προσληφθεί.

Υπενθύμιζεται οτι λίγο πριν τα Χριστούγγενα, το υπουργείο Υγείας είχε απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύμβουλο επικοινωνίας στον τομέα της πολύπαθης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στα τέλη Ιανουαρίου προσελήφθη, με απευθείας ανάθεση, μια δημοσιογράφος η οποία θα εργαστεί για 10 μήνες, με συνολική αμοιβή 24.552 ευρώ μικτά, ή 19.800 καθαρά, δηλαδή 1.980 ευρώ το μήνα.

Το θέμα ανέδειξε πρώτο το onmed, και στις αρχές Φεβρουαρίου η Νέα Δημοκρατία το έφερε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, με 20 βουλευτές να κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι «όχι απλώς δεν αποδέχεται την αποτυχία του σχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά αποφάσισε με πρόσληψη συμβούλου επικοινωνίας να πείσει τους Έλληνες να μην πιστεύουν σε όσα καθημερινά βιώνουν».

Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης, ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός είχε αναφέρει στη Βουλή, οτι «οι δράσεις δημοσιότητας εντάσσονται στο πλαίσιο των υποχρεώσεων για τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τα ευρωπαϊκά και διαρθρωτικά επενδυτικά ταμεία» και ότι «η μη τήρηση κανόνων δημοσιότητας επιφέρει περικοπές στον συνολικό προϋπολογισμό».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Τσίπρας σε Ιμάμογλου: Επίσκεψη μήνυμα για την ειρήνη και το διάλογο

Μήνυμα για την ειρήνη και το διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας χαρακτήρισε την επίσκεψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος...

Citigroup: Εκτίναξη στο 8,8% της ανάπτυξης στην Ελλάδα το 2021 – «Βλέπει» επενδυτικές ευκαιρίες

Η Citi αναθεωρεί αισθητά προς τα πάνω την αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ το 2021 στο εντυπωσιακό 8,8% (από περίπου 5,3% πριν) και αναθεωρεί ελαφρώς προς τα κάτω την...

Σταϊκούρας για 11η αξιολόγηση – «Kαρπός σκληρής συστηματικής δουλειάς»

Για ακόμη μία αναγνώριση της μεθοδικής προσπάθειας όλων – πολιτών και Πολιτείας – στο πεδίο της οικονομίας, υπό αντίξοες διεθνώς συνθήκες κάνει λόγο ο...

Κομισιόν – Θετική 11η αξιολόγηση – Ταχύτερη η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Σημάδια ταχύτερης του αναμενομένου ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία βλέπει η Κομισιόν στην έκθεση της 11ης αξιολόγησης μεταμνημονιακής εποπτείας, επικροτεί την πρόοδο σε σειρά μεταρρυθμίσεων,...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!