Αρχική Πολιτική Ν. Νικολόπουλος κατά της Αρχής Προστασίας Δεδομένων: Ας πάει σ’ άλλη, τριτοκοσμική,...

Ν. Νικολόπουλος κατά της Αρχής Προστασίας Δεδομένων: Ας πάει σ’ άλλη, τριτοκοσμική, χώρα να εφαρμόσει το «φιρμάνι» της!

Επίθεση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου εναντίον της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με την οποία απαίτησε από ενημερωτικές ιστοσελίδες να κατεβάσουν δημοσιεύματά τους που αφορούσαν σε Σύμβουλο Επικρατείας. Στη δήλωσή του αναφέρει ότι “ο Τύπος είναι ένας από τους βραχίονες της Δημοκρατίας, την οποία η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θέλει ακρωτηριασμένη! Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, όταν προστάζει τα ΜΜΕ να λογοκρίνουν δηλώσεις βουλευτών!”

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή:

«Ζούμε κι αυτό στα μνημονιακά χρόνια: Μια Ανεξάρτητη Αρχή, να θεωρεί κατακριτέα, επιβλαβή, περιττή τη ελεύθερη λειτουργία του Τύπου κι ας πλήττεται το δημόσιο συμφέρον, αρκεί να προστατεύεται ο όποιος «ημέτερος»!

Ο Τύπος είναι ένας από τους βραχίονες της Δημοκρατίας, την οποία η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θέλει ακρωτηριασμένη! Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, όταν προστάζει τα ΜΜΕ να λογοκρίνουν δηλώσεις βουλευτών!

Συνιστά οπισθοδρόμηση το γεγονός ότι από το «γύψο» των χουντικών έχουμε μεταπηδήσει στα… τσιρότα και τα «φίμωτρα» σε καιρό δημοκρατίας. Την περίοδο της χούντας ήξερες ότι είχες να κάνεις με χουντικούς. Σε περίοδο Δημοκρατίας, έστω και μνημονιακής, είναι άκρως επικίνδυνο να έχεις πάλι να κάνεις με «χουντικούς»- και πολύ χειρότερο βέβαια.

Αναρωτιέμαι με ποιο τρόπο θα έπειθα ότι πλήττεται πιθανότατα το δημόσιο συμφέρον, αν δεν έκανα μνεία της «ερωτικής σχέσης» του ανώτατου Δικαστικού;

Μια σχέση, της οποίας το ένα μέλος έδινε εξετάσεις για δικαστής και βαθμολογήθηκε από το άλλο!

Αυτονοήτως, είναι υπέρτερο της ιδιωτικής σχέσης το δημόσιο συμφέρον κι ας λέει ό,τι θέλει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Κι εν πάση περιπτώσει, αυτή είναι η επικρατούσα τεκμηριωμένη αντίληψη στην Ελλάδα. Ας πάει, λοιπόν, σ’ άλλη… χώρα, τριτοκοσμική φυσικά, να εφαρμόσει το «φιρμάνι» της.

Και με την ευκαιρία: Για πόσο ακόμη γύρω απ’ αυτό το ζήτημα, θα μένουν … άλαλοι ο Πρωθυπουργός, ο αρμόδιος Υπουργός κι άλλοι θεσμικοί παράγοντες;»

Υπενθυμίζεται ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Προσωπικών Δεδομένων, αποφάσισε και απαίτησε από διάφορες ιστοσελίδες, ανάμεσα στις οποίες και το www.koutipandoras.gr, να κατεβάσουν δημοσιεύματά τους που αφορούν τον Σύμβουλο Επικρατείας Αθανάσιο Ράντο. Η Αρχή πήρε αυτή την πρωτοφανή απόφαση-ποινή, γιατί όπως υποστηρίζει, οι ιστοσελίδες δημοσίευσαν προσωπική αλληλογραφία του.

Στο άρθρο του “Αρχή χωρίς δημοκρατικές αρχές“, ο Κώστας Βαξεβάνης, επισημαίνει τους λόγους για τους οποίους σε ότι αφορά στο “Κουτί της Πανδώρας” πρόκειται για ένα άθλιο ψέμα.

Κι αυτό, γιατί ουδέποτε δημοσιεύσαμε οποιαδήποτε αλληλογραφία του κυρίου Ράντου, προσωπική ή υπηρεσιακή, αλλά τη δήλωση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου σε ενημερωτικό ραδιόφωνο.

Αυτό δηλαδή που δημοσιεύσαμε είναι η δήλωση μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που αφορούσε μια υπόθεση δημοσίου συμφέροντος και όχι ένα προσωπικό θέμα.

 

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Άσκηση «Παρμενίων 21»-Στις 11:00 θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης...

Any time you swipe correct (aˆ?likeaˆ?) someoneaˆ™s page, plus they perform the same to suit your member profile

Any time you swipe correct (aˆ?likeaˆ?) someoneaˆ™s page, plus they perform the same to suit your member profile Iaˆ™ve Obtained An Accommodate, Now What? When you...

Perhaps you have received any sort of accident with a condom bursting? That which was the end result?

Perhaps you have received any sort of accident with a condom bursting? That which was the end result? 64. offers men ever endured the hots...

(on the amount he’s figured out as a mentor throughout the last 2 years to make certain Louisville cannot skip the NCAA event again)

(on the amount he's figured out as a mentor throughout the last 2 years to make certain Louisville cannot skip the NCAA event again) I...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!