Αρχική Πολιτική Ντόναλντ Τραμπ - Εναλλακτική Δεξιά - Νότιος Εθνικισμός. Προσδοκίες και ρεαλισμός

Ντόναλντ Τραμπ – Εναλλακτική Δεξιά – Νότιος Εθνικισμός. Προσδοκίες και ρεαλισμός

Η Λίγκα του Νότου (League of the South) είναι μια οργάνωση Νότιων εθνικιστών, που εδρεύει στο Killen της Αλαμπάμα. Απώτερος στόχος της, όπως αναφέρει, είναι «μια ελεύθερη και ανεξάρτητη δημοκρατία του Νότου». Πρόεδρός της είναι ο Δρ. Michael Hill (Μάικλ Χιλ). Δίνει έμφαση στην χριστιανική θρησκεία, υποστηρίζοντας την επιστροφή σε έναν πιο παραδοσιακό συντηρητικό, χριστιανικό Νότιο τρόπο ζωής. Η Λίγκα δεν είναι μία λαογραφική ή φολκλορική οργάνωση, αν και τιμά τους προγόνους και την σε μεγάλο βαθμό χριστιανική ιστορική κληρονομιά του λαού του Νότου.
Είναι προσανατολισμένη στο μέλλον, επιδιώκοντας την επιβίωση, την ευημερία, και την ανεξαρτησία των Νοτίων. Υπερασπίζεται το τρίπτυχο Πίστη – Οικογένεια – Λαός. Περιττό να αναφέρουμε ότι το γνωστό Southern PovertyLaw Center (SPLC) χαρακτηρίζει την Λίγκα «λευκή, ρατσιστική» και «λευκή εθνικιστική» οργάνωση. Φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια η Λίγκα να έχει χάσει τον δυναμισμό της, καθώς και σημαίνοντα μέλη της όπως τον Michael Cushman, διαχειριστή της σελίδας Southern Nationalist Network (δεν υφίσταται πλέον) – δες εδώ και τον Brad Griffinδες εδώ.

 
Δρ Michael Hill 

Ο Brad Griffin, υπογράφει ως ‘Hunter Wallace’ στην ιστοσελίδα “Occidental Dissident”, που υπερασπίζεται τη Νότια κληρονομιά, της οποίας είναι ο διαχειριστής. Παρακάτω γράφει τις σκέψεις του για τον Τραμπ και το μέλλον του Νότιου Εθνικισμού / ΚΟ :

Ο Δρ Michael Hill πρόεδρος της Λίγκας του Νότου, στα μέσα του Δεκεμβρίου, είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδας της Λίγκας την ακόλουθη δήλωση:

«Ορισμένα μέλη (και πρώην μέλη) της Λίγκας έχουν παρασυρθεί με το κίνημα της Alt-Right (Εναλλακτική Δεξιά), και αναμένουν με μεγάλο ενθουσιασμό την νίκη του Τραμπ. Αυτό δεν μπορώ να πω ότι δεν το περίμενα, ειδικά από μερικά από τα νεότερα μέλη μας. Τους προειδοποιώ όμως να είναι προσεκτικοί για τρεις τουλάχιστον λόγους:

  1) το κίνημα της Alt-Right είναι ένα νέο, και σε μεγάλο βαθμό βασιζόμενο στο διαδίκτυο κίνημα. Λόγω της άμορφης και ευμετάβλητης φύσης του, μπορεί να αντέξει ή μπορεί να μην αντέξει. Σε αντίθεση ο Νότιος Εθνικισμός ή τα διάφορα ευρω-εθνικιστικά κινήματα, έχουν μια ιστορική παράδοση ή / και μια παρουσία «στους δρόμους» και στην πραγματική ζωή, κάτι που η Alt-Right δεν έχει.

Επιπλέον, ο Trump έχει λίγο πολύ αποκηρύξει οποιεσδήποτε συνδέσεις με την Alt-Right, κάνοντας αμφισβητήσιμες τυχόν αξιώσεις (αλήθεια ή όχι) ότι με την βοήθεια της τελευταίας εξελέγη(όταν πήρε το ‘χρίσμα’ στους Ρεπουμπλικάνους).

  2) Ο Trump κατά πάσα πιθανότητα θα απογοητεύσει την πραγματική εθνικιστική δεξιά με τις επιλογές του υπουργικού του συμβουλίου και τις πολιτικές του ως Πρόεδρος. Και 

  3) η Alt-Right δεν έχει καμία βάση στην ιστορική χριστιανικήμας πίστη. Η Λευκή Ευρώπη και οι απόγονοί της (ΗΠΑ, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία κ.ά.) δεν θα αναστηθούν ως Χριστιανοσύνη, η μόνη ελπίδα της αληθινής ελευθερίας και της ευημερίας, με το να υιοθετήσει την εκκοσμίκευση ως κοσμοθεωρία της.

Νέα, λαμπερά παιχνίδια μπορεί να μας διασκεδάζουν και να μας αποσπούν την προσοχή. Μην ξεγελιέστε. Τα προβλήματά μας είναι βαθιά και δεν θα λυθούν εν μία νυκτί από μιμίδια και πολιτικούς που φιλοδοξούν να βοηθήσουν τους εκλεκτούς. Τα προβλήματά μας πιθανόν θα λυθούν με τον παλιό καλό τρόπο και η Alt-Rightδεν είναι εξοπλισμένη για να χειριστεί αυτό το σενάριο».

Η διαφωνία μου με τον Δρ. Χιλλ είναι η εξής: Αν ο Τραμπ κρατήσει τις υποσχέσεις του, τότε θα κάνει πολύ καλό για μας. Αν ξεπουλήσει τους οπαδούς του, θα χάσει τη νομιμότητά του και θα επισύρει επάνω του έντονη κριτική για λόγους εθνικιστικούς και λαϊκιστικούς. Απλώς θα γίνει πιο εύκολο να ριζοσπαστικοποιηθούν οι οπαδοί του. Ακόμη και οι New YorkTimes το βλέπουν αυτό.

Επίσης δεν νομίζω ότι οι πολιτοφυλακές, το Survivalism (μέτρα επιβίωσης καθώς πλησιάζει το Τέλος του κόσμου) ή η βίαιη αποκαλυπτική ρητορική – τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 είναι ο δρόμος προς τα εμπρός. Αν ξοδεύετε όλο το χρόνο σας περιπολώντας μια αγροτική περιοχή, οικοδομώντας ένα καταφύγιο, εντασσόμενος στο κίνημα των preppers για το ενδεχόμενο να καταρρεύσει ο πολιτισμός, το μόνο που θα καταφέρετε είναι περιθωριοποιήσετε τον εαυτό σας. Θα δείξετε έλλειψη ενδιαφέροντός να πείσετε τους ανθρώπους για τον σκοπό σας. Και αν ακόμα είναι αλήθεια, ότι το σύστημα δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί, (οπότε περιμένουμε μια ολική καταστροφή – Αρμαγεδδώνα έχοντας έτοιμο κάποιο καταφύγιο) νομίζω ότι εξακολουθεί να είναι αλήθεια ότι η συμμετοχή σας στα πολιτικά δρώμενα είναι πολύ πιο αποτελεσματική στο να διαδοθεί το μήνυμά μας προς τα έξω.

Πριν λίγες μέρες το SPLC έγραψε με ικανοποίηση ότι για την Λίγκα του Νότου αυτή ήταν μια πραγματικά κακή χρονιά:

«Οι πρόσφατες αναχωρήσεις του Cushman και του Griffin (Hunter Wallace) αντιπροσωπεύουν την  τελευταία πράξη της απώλειας του ακαδημαϊκού προφίλ αξιοπρέπειας της Λίγκας. Αυτή σταδιακά αντικαθίσταται από μια ανοικτή στρατικοποίηση που εκφράζεταιπ.χ. παραδειγματικά από τον εκπρόσωπο της πολιτείας της Floridaκαι πρώην Πεζοναύτη καταδικασμένο για το ρόλο του στην κλοπή όπλων και πυρομαχικών από το στρατό των ΗΠΑ».

Σε “μια ανοικτή απάντηση στον Michael Hill,” ο Griffin είχε πει σχετικά με αυτή την μετατόπιση:

«Δεν νομίζω ότι οι πολιτοφυλακές, το Survivalism ή η βίαιη αποκαλυπτική ρητορική – οι δεκαετίες του 1980 και του 1990 είναι ο δρόμος προς τα εμπρός. Όταν μπήκα στην Λίγκα του Νότου, δεν υπήρχε τίποτα από αυτά τα πράγματα. Λόγω της συλλογικής ενοχής που μας επιβάλει ο Lügenpresse (ψευδής τύπος), θα έπρεπε να ασχολούμαι με τα επακόλουθα της σφαγής του Dylann Roofστο Τσάρλεστον. Δεν ήθελα ποτέ να συνδέομαι με τέτοια βίαια άτομα που αποφασίζουν να γίνουν αυτόκλητοι εκδικητές. Δεν θέλω να προσελκύσω ή να ενθαρρύνω ασταθείς ανθρώπους να κάνουν ηλίθια πράγματα…»

Κάποιες σκέψεις μου σε αυτό.

1.) Δεν υπάρχει καμία διαφωνία μεταξύ μας όσον αφορά τον Νότιο Εθνικισμό. Είμαι ένας Νότιος Εθνικιστής. Έχω πει ότι ο Trump δεν θα πετύχει να κάνει την Αμερική Μεγάλη πάλι. Η θέση μου ήταν πάντα ότι ο αστικός εθνικισμός (civic nationalism) είναι μια αποτυχία. Είμαι πραγματικά ευτυχής που δίνεται η ευκαιρία να αποτύχει.

2.) Δεν υπάρχει πραγματική ουσιαστική διαφωνία σχετικά με τονTrump, παρόλο που ήθελα μια νίκη Trump και αγωνίστηκα για αυτήν. Βασικά, σκέφτηκα ότι μια νίκη Trump θα έφερνε μια κατάσταση πολύ πιο πολωτική. Σε 4 ή 8 χρόνια, ο Trump δεν θα είναι πρόεδρος πια και θα έχει αφήσει πίσω του ένα πολύ πιο πολωμένο τοπίο από αυτό που κληρονόμησε. Εν τω μεταξύ, θα μπορούσε να κάνει κάποια καλά πράγματα για μας και μέχρι στιγμής νομίζω ότι είναι μακριά από μια καλή αρχή.

3.) Δεν υπάρχει πραγματική διαφωνία σχετικά με το κίνημα τηςAlt-Right. Νομίζω ότι η Alt-Right είναι ένας όρος – ομπρέλα. Αυτό σημαίνει να είσαι δεξιός, αλλά πέρα ​​από την χλωμάδα τουmainstream συντηρητισμού. Αυτό περιλαμβάνει τον Νότιο Εθνικισμό και ένα σωρό άλλες σχετικές κινήσεις. Ο Νότιος Εθνικισμός ήταν η αρχική Alt-Right στη δεκαετία του 1850.

4.) Νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμεσυμμαχίες. Όταν ήμουν στην Ουάσιγκτον, είδα τον Norbert Hoferτου αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας. Ο Nigel Farage ήταν εκεί. Είμαι Νότιος Εθνικιστής, αλλά είμαστε μέρος μιας ευρύτερης παγκόσμιας εθνικιστικής, λαϊκιστικής αντίδρασης ενάντια στηliberal παγκόσμια τάξη. Ζούμε σε ιστορικές εποχές και έχω γράψει πολλά γι’ αυτό τον τελευταίο καιρό.

5.) Δεν έχω καμία μνησικακία με τον Michael Hill ή τη Λίγκα του Νότου. Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχει περισσότερη συνεργασία. Πρέπει να εργαστούμε από κοινού για να νικήσουμε τους κοινούς μας εχθρούς. Είμαι κουρασμένος από την φαγωμάρα.

6.) Όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα της βίας, ποτέ δεν ήμουν λάτρης των κατά καιρούς βίαιων επεισοδίων αυτόκλητων εκδικητών. Τέτοια παραδείγματα είναι αυτά του Dylann Roof, τουGlenn Miller, του James von Brunn, κλπ. Δεν νομίζω ότι οι έξαλλες επιθέσεις με όπλα είναι ηθικά δικαιολογημένες ή έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Βασικά, πιστεύω ότι οι ιδέες μας είναι και γίνονται κάθε μέρα περισσότερο ηθικές και δημοφιλείς και δεν θέλω να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν περιττούς περισπασμούς. Δεν υπάρχει κανένα κέρδος από τη δολοφονία τυχαίων ανθρώπων που αποτελούν πάντα την «χρυσή ευκαιρία» για τους εχθρούς μας.

7.) Δεν είμαι πασιφιστής. Υποστηρίζω σθεναρά το δικαίωμα στην οπλοκατοχή. Πιστεύω στην αυτοάμυνα. Πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε οπλισμένοι. Αν κάποιος μου επιτεθεί βίαια, έχω το δικαίωμα να απαντήσω δυναμικά.

8.) Δεν είμαι αντίθετος με την προετοιμασία. Εννοώ να εξοπλίζω τον εαυτό μου, να καταρτίζομαι, να αποκτώ εμπειρία στα πυροβόλα όπλα, να αναπτύσσω στρατιωτικές ικανότητες μαζί με άλλους. Σαφώς, η Αριστερά θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να κινήσει τη βία και θα ήταν λάθος εκ μέρους μας να μην προετοιμαστούμε για το χειρότερο. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι η στρατιωτική προετοιμασία δεν θα πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος μας. Έχουμε να κερδίσουμε στο πεδίο της μάχης των ιδεών στις καρδιές και τα μυαλά του λαού μας.

9.) Θεωρώ ότι ίσως οι αυτόκλητοι εκδικητές δουν τελικά την βίαιη αποκάλυψή τους. Η θέση μου είναι ότι η πολιτική βία θα πρέπει να παραμείνει παράνομη και αν η Αριστερά θέλει να ξεκινήσει τη βία εναντίον μας και να μας οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο, όπως ο JohnBrown έκανε το 1859, θα πρέπει να είναι αυτοί που θα το κάνουν. Όπως έγινε και τότε. Δεν θα είμαστε εμείς οι επιτιθέμενοι.

10.) Εν πάση περιπτώσει, υποψιάζομαι ότι η διακυβέρνηση Trumpκαι ο Γενικός Εισαγγελέας Jeff Sessions θα ξεκινήσουν μια ταχεία καταστολή της πολιτικής βίας των αριστερών. Οι “antifa” είναι εκτός ελέγχου. Είναι αυτοί που έχουν ανοίξει το ζήτημα της νομιμότητας της πολιτικής βίας.

Όσο για την Λίγκα του Νότου, έχω πει εδώ και μήνες, ότι πρέπει να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο στην φαγωμάρα και την καταπολέμηση της στο Facebook και περισσότερο χρόνο για τη διάδοση του Νότιου Εθνικισμού στο Twitter. Ενώ ήμουν στην Ουάσιγκτον, DC, συναντήθηκα με κάποιους Νότιους φίλους που ήταν εκεί για την ορκωμοσία Trump, μεταξύ των οποίων και μερικά μέλη της Λίγκας. Η γενική εντύπωση ήταν ότι είμαστε αισιόδοξοι, αλλά την ίδια στιγμή είμαστε ρεαλιστές σχετικά με τον Trump.

Ειλικρινά, αμφιβάλλω ότι ο Πρόεδρος Trump είναι ικανός να ανατρέψει την εθνική μας αποσύνθεση. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι θα επιταχύνει προϋπάρχουσες τάσεις. Ο εμφύλιος πόλεμος ήδη μαίνεται στην Ουάσιγκτον. Όχι, δεν νομίζω ότι το 2016 ήταν μια κακή χρονιά για εμάς, καθώς κανείς δεν έχει αλλάξει πραγματικά τις απόψεις του. Πιστεύω ότι το 2017 θα είναι μια ακόμα καλύτερη χρονιά.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ κι εδώ

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Τι ισχύει και τι αλλάζει σχετικά με τον κατώτατο μισθό – Δέκα ερωταπαντήσεις από το υπουργείο Εργασίας

Μέσω δέκα ερωταπαντήσεων εξηγεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τι ισχύει και τι αλλάζει σχετικά με τον κατώτατο μισθό στη χώρα, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις της...

Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 12 έως 15 ετών

Το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών άναψε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκαν, όπως ανακοίνωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, «με βάση τα επιδημιολογικά...

Κορωνοϊός: 2.070 νέα κρούσματα και 5 θάνατοι – Στους 147 οι διασωληνωμένοι

Μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, όμως πάνω από 2.000 είναι τα κρούσματα του κοροναϊού σήμερα στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια αναμενόμενη εξέλιξη, αφού...

ALPHA BANK: Τη δέσμευσή της για ένα βιώσιμο μέλλον αποτυπώνει ο Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020

Ο Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020 περιλαμβάνει τις πρωτοβουλίες της Alpha Bank για την πλήρη και δυναμική ενσωμάτωση περιβαλλοντικών και κοινωνικών κριτηρίων σε όλους τους...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!