Αρχική Πολιτική Νικολόπουλος:Το ΕΣΡ δεν ρίχνει φως…στην ενημέρωση για τα «αυστηρώς ακατάλληλα» τηλεπαιχνίδια!

Νικολόπουλος:Το ΕΣΡ δεν ρίχνει φως…στην ενημέρωση για τα «αυστηρώς ακατάλληλα» τηλεπαιχνίδια!

Το ΕΣΡ δεν ρίχνει φως…στην ενημέρωση
για τα «αυστηρώς ακατάλληλα» τηλεπαιχνίδια!
ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΕΣΡ
Από το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δόθηκε στη δημοσιότητα το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:
Δεν ικανοποιήθηκε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, από την απάντηση που έλαβε για τη σκοπιμότητα και τις ώρες μετάδοσης σε ακαταλλήλους χρόνους των τηλεπαιχνιδιών της… πείνας και της… δίψας.
Ο μαχητικός βουλευτής είχε καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, στην οποία υπογράμμιζε:
«Από πέρυσι, κόντρα στο τηλεοπτικό ρεύμα, κάναμε γνωστές τις θέσεις μας και με κατηγορηματικό τρόπο αντιταχθήκαμε στην προβολή του «Survivor», δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι μεταδιδόταν σε ώρες που μπορούσαν μικρά και ανήλικα παιδιά να παρακολουθούν τα επεισόδια και να επηρεάζονται από αμφιλεγόμενα διδάγματα, τα οποία επιδρούν καταλυτικά στη συγκρότησή τους και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.
Ασκώντας τον αναγκαίο κοινοβουλευτικό έλεγχο, απευθυνθήκαμε στον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης, ενώ παράλληλα επισκεφθήκαμε το ΕΣΡ, συνοδευόμενοι από το νομικό μας σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Φάρο και το γνωστό δημοσιογράφο Γιάννη Ντάσκα, εκθέτοντας τις ανησυχίες μας και ζητώντας από τον φορέα να πράξει τα δέοντα ώστε να αποτραπούν η ψύχωση και ο εθισμός των μικρών παιδιών σε παιχνίδια, που φαινομενικά προάγουν την άμιλλα, όμως στην ουσία υπηρετούν τον «κανιβαλισμό», την ίντριγκα, την έχθρα, το μίσος, την ακολασία».
Τα ερωτήματα που είχε απευθύνει ο Νίκος Νικολόπουλος είναι τα ακόλουθα:
1ον Γιατί το ΕΣΡ δεν ασκεί τον απαιτούμενο έλεγχο, ώστε οι εν λόγω εκπομπές να μην προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας;
2ον Προτίθεται το ΕΣΡ να παρέμβει κι αν ναι, σας έχει ενημερώσει για τον τρόπο που θα το κάνει;
3ον Είναι στις προθέσεις του ΕΣΡ η μετακίνηση της ώρας μετάδοσης του «Survival Secret» (και κάθε άλλης παρόμοιας εκπομπής) μετά τα μεσάνυχτα;
Ιδού και η αντίδραση του Υπουργού Νίκου Παππά, που δηλώνει κατ΄ ουσία… αναρμόδιος, αφού… επιστράτευσε τον Πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Αθανάσιο Κουτρουμάνο να απαντήσει αντ’ αυτού! Υποστηρίζει, λοιπόν, ο κ. Κουτρουμάνος:
«Σχετικά με την ανωτέρω κοινοβουλευτική ερώτηση, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
1ον Όσον αφορά το πρώτο υπο-ερώτημα, σύμφωνα με το οποίο «γιατί το ΕΣΡ δεν ασκεί τον απαιτούμενο έλεγχο, ώστε οι εν λόγω εκπομπές να μην προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας», αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί επί της ουσίας, λόγω της αοριστίας του.
2ον Τα δύο επόμενα ερωτήματα, που αναφέρονται «στις προθέσεις του ΕΣΡ», δεν θα ήταν επιτρεπτό να απαντηθούν, ακόμα και αν υπήρχαν σχετικές «προθέσεις», διότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ως συλλογικό θεσμικό όργανο, εκφράζεται περί των ατομικών περιπτώσεων της αρμοδιότητάς του μόνον με τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων του (και προεχόντως της Ολομελείας του), τις οποίες και δημοσιοποιεί με τον νόμιμα προβλεπόμενο τρόπο»
Ανικανοποίητος από την απάντηση ο ανεξάρτητος βουλευτής δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον αγώνα κατά της ασύδοτης τηλεοπτικής… επιβίωσης και για τον λόγο αυτό προγραμματίζει συνάντηση με το Πρόεδρο του ΕΣΡ, προκειμένου να λάβει επαρκείς απαντήσεις.
Με την ευκαιρία, ο Νίκος Νικολόπουλος θα θέσει και το θέμα των ελέγχων που ασκεί ο φορέας για τις μεταβιβάσεις μετοχών μέχρι τα φυσικά πρόσωπα, ζητώντας να πληροφορηθεί αν έχουν γίνει τέτοιοι έλεγχοι και ποια τα πορίσματά τους.
Ταυτόχρονα, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, με αφορμή πρόσφατη διαμαρτυρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προτίθεται να διερευνήσει και τις παρεμβάσεις που έχει κάνει το ΕΣΡ, σε σχέση με την αξιοπιστία πολλών εταιριών δημοσκοπήσεων που έχουν φυτρώσει σαν μανιτάρια στο μιντιακό τοπίο.
Τέλος, όπως έγινε γνωστό τα θέματα που θα θέσει ο Νίκος Νικολόπουλος στο ΕΣΡ, θα πάρουν τη μορφή ερώτησης, την οποία πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

(Αριθμ. Πρωτ. Ερώτησης 8781/14.09.2017)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΕΦΚΑ: Oι ασφαλισμένοι μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται ψηφιακά με περισσότερες από 20 ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Η δημιουργία του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e- Ε.Φ.Κ.Α.) υπήρξε μια μεγάλη τομή στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητάς του. Ο φορέας είναι σήμερα υπεύθυνος για την συγκέντρωση όλων των ασφαλιστικών εισφορών και για την καταβολή όλων των συντάξεων και εφάπαξ παροχών, σε όλους τους ασφαλισμένους. Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά απαιτητικό, το οποίο απαιτεί υψηλό επίπεδο οργάνωσης και ετοιμότητας, αλλά και σύγχρονα εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Θεοδωρίδου: Η εμφάνιση της «Όμικρον» υπαγορεύει την εντατικοποίηση των εμβολιασμών

«Ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας (σ.σ. λόγω της μετάλλαξης Όμικρον), εξακολουθεί να αποτελεί ασπίδα προστασίας», τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής...

Συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο ΚΕΕΕ Ι. Χατζηθεοδοσίου

Η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ),...

Alpha Bank: Ανάκαμψη τύπου V για την Ελλάδα – Πλεονάσματα από 2023

Η σημαντική βελτίωση της αναπτυξιακής προοπτικής της Ελλάδας στο μεταπανδημικό τοπίο, επηρεάζει ευνοϊκά την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών της χώρας, αυξάνοντας τους βαθμούς ελευθερίας...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!