Αρχική Πολιτική Νικολόπουλος:Πότε και με ποιο τρόπο θα ρυθμισθούν τα χρέη της ΠΑΕ Παναχαϊκής;

Νικολόπουλος:Πότε και με ποιο τρόπο θα ρυθμισθούν τα χρέη της ΠΑΕ Παναχαϊκής;

Ερώτηση Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Πολιτισμού και  Αθλητισμού:

Σε προηγούμενη ερώτηση μου (Αρ. Πρωτ. 2253 από 27/12/2016), που δυστυχώς είναι ακόμη αναπάντητη, περιέγραφα τα δεδομένα της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ Παναχαϊκή, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Ο υφιστάμενος νόμος είναι σαφής. Σύμφωνα με αυτόν, τα χρέη επωμίζονται εξ ημισείας οι προηγούμενοι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ και οι επόμενοι, όταν επανέλθει η Παναχαϊκή στις επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου και επανασυσταθεί η ΠΑΕ.  Τούτο, ωστόσο, όσον αφορά στην περίπτωση της Παναχαϊκής, είναι εντελώς άδικο.

Δεν είναι δυνατόν χρέη που δημιούργησαν οι προηγούμενοι να βαρύνουν κατά το ήμισυ το όποιο επόμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς, που ουδεμία σχέση έχει με το προηγούμενο.

Τους τελευταίους μήνες το εν λόγω πρόβλημα έχει λάβει, όπως είναι φυσικό, μεγάλη δημοσιότητα στην Πάτρα, ενώ εξίσου μεγάλη  είναι και η αγωνία στις τάξεις της ΠΓΕ και της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» που διαχειρίζεται την τύχη του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΓΕ, για την έκβαση του όλου θέματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κυβερνητικοί βουλευτές και εξέχοντες Κυβερνητικοί παράγοντες, προεξάρχοντος του κ. Παν. Σκούτα, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υπουργού ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά, διαβεβαιώνουν ότι θα διευθετηθεί το ζήτημα με δίκαιο τρόπο και δη με ψήφιση τροπολογίας  στον αθλητικό νόμο που πρόκειται να εισαχθεί στη Βουλή.

Ήτοι, θα προβλέπεται η απαλλαγή κάθε υποχρέωσης, για χρέη του παρελθόντος της ΠΑΕ που θα συσταθεί όταν επανέλθει η Παναχαϊκή στην football league ή με άλλον, εν πάση περιπτώσει τρόπο, που θα κριθεί πρόσφορος!»

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συνοδινός και για το πρόβλημα της Παναχαϊκής υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το «μυστικό» της λύσης βρίσκεται στην σύσταση ΠΑΕ «λαϊκής βάσης», για να μπορέσει ν’ απαλλαγεί από τα οικονομικά βάρη του παρελθόντος (επισυνάπτω σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος»).

Επειδή, δεν είναι δίκαιο «αμαρτίες» του παρελθόντος να επωμίζεται η όποια νέα ΠΑΕ και εν προκειμένω η Παναχαϊκή.

Επειδή, δεν είναι δυνατόν να διαιωνίζεται αυτή  η αβεβαιότητα και να αποτελεί τροχοπέδη στον σχεδιασμό της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ.

Επειδή, μάλιστα τόσο ο κ. Παν. Σκούτας, διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, όσο και πριν λίγες μέρες ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, διαβεβαίωσαν για µία ακόµα φορά  τα στελέχη της Παναχαϊκής Συµµαχίας ότι η φόρµουλα για την απαλλαγή της νέας ΠΑΕ Παναχαϊκή απ’ τα χρέη της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ Παναχαϊκή βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Για τους λόγους αυτούς κ. Υπουργέ ερωτάσθε για δεύτερη φορά κι ελπίζω να τύχω, επιτέλους, απάντησής σας:

Είναι αληθείς οι διαβεβαιώσεις που δίνουν οι κυβερνητικοί βουλευτές και οι κυβερνητικοί παράγοντες;

Αναγνωρίζετε το δίκαιον του αιτήματος της ΠΓΕ, της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» και όλης της φίλαθλης Πάτρας;

Όντως, θα εισάγετε στη Βουλή καινούργιο αθλητικό νόμο ή τροπολογία της συγκεκριμένης διάταξης  κι αν ναι, πότε;

Απαντήστε συγκεκριμένα : Θα περάσει η τροπολογία, που θα απαλλάσσει τη νέα ΠΑΕ, με τη μορφή «λαϊκής βάσης», από τις οφειλές της προηγούμενης, καταλογίζοντάς τις στους προηγούμενους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους της;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νικόλαος Ι. Νικολόπουλος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ στήριξαν σήμερα τα ομόλογα

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφουν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων. Η μικρότερη του αναμενομένου ύφεση της ελληνικής οικονομίας (-8,2%) αποσόβησε τις πιέσεις που εμφανίστηκαν σε άλλες...

Σταϊκούρας: Να δοθούν περισσότερα δάνεια από τις τράπεζες στις ΜμΕ – Σοβαρό πρόβλημα το ιδιωτικό χρέος

Οι τράπεζες πρέπει να διοχετεύσουν -με προσοχή, και εκτός των χρηματοδοτικών εργαλείων που συμμετέχει το Δημόσιο- μεγαλύτερο μέρος των συνολικών πιστώσεων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απ’ό,τι...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πανηγυρισμοί Μητσοτάκη – Σταϊκούρα για την ύφεση προσβάλλουν την κοινωνία

Οι πανηγυρισμοί Μητσοτάκη - Σταϊκούρα για την ύφεση προσβάλλουν την κοινωνία που αγωνιά, αναφέρουν σε κοινή του δήλωση η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών και του Αλέξη Χαρίτση, τομεάρχη Ανάπτυξης και...

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ KLEEMAN, ΕΚΕΤΑ και ThessINTEC

Η εταιρεία KLEEMANN HELLAS ABEE, το  Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και το Κέντρο Καινοτομίας & Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης - Thess INTEC, υπέγραψαν...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!