Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος μιλάει στη Βουλή κατά τη διάρκεια της "Ώρας του πρωθυπουργού", Παρασκευή 8 Μαΐου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ερώτηση Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Πολιτισμού και  Αθλητισμού:

Σε προηγούμενη ερώτηση μου (Αρ. Πρωτ. 2253 από 27/12/2016), που δυστυχώς είναι ακόμη αναπάντητη, περιέγραφα τα δεδομένα της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ Παναχαϊκή, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Ο υφιστάμενος νόμος είναι σαφής. Σύμφωνα με αυτόν, τα χρέη επωμίζονται εξ ημισείας οι προηγούμενοι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ και οι επόμενοι, όταν επανέλθει η Παναχαϊκή στις επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου και επανασυσταθεί η ΠΑΕ.  Τούτο, ωστόσο, όσον αφορά στην περίπτωση της Παναχαϊκής, είναι εντελώς άδικο.

Δεν είναι δυνατόν χρέη που δημιούργησαν οι προηγούμενοι να βαρύνουν κατά το ήμισυ το όποιο επόμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς, που ουδεμία σχέση έχει με το προηγούμενο.

Τους τελευταίους μήνες το εν λόγω πρόβλημα έχει λάβει, όπως είναι φυσικό, μεγάλη δημοσιότητα στην Πάτρα, ενώ εξίσου μεγάλη  είναι και η αγωνία στις τάξεις της ΠΓΕ και της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» που διαχειρίζεται την τύχη του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΓΕ, για την έκβαση του όλου θέματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κυβερνητικοί βουλευτές και εξέχοντες Κυβερνητικοί παράγοντες, προεξάρχοντος του κ. Παν. Σκούτα, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υπουργού ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά, διαβεβαιώνουν ότι θα διευθετηθεί το ζήτημα με δίκαιο τρόπο και δη με ψήφιση τροπολογίας  στον αθλητικό νόμο που πρόκειται να εισαχθεί στη Βουλή.

Ήτοι, θα προβλέπεται η απαλλαγή κάθε υποχρέωσης, για χρέη του παρελθόντος της ΠΑΕ που θα συσταθεί όταν επανέλθει η Παναχαϊκή στην football league ή με άλλον, εν πάση περιπτώσει τρόπο, που θα κριθεί πρόσφορος!»

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συνοδινός και για το πρόβλημα της Παναχαϊκής υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το «μυστικό» της λύσης βρίσκεται στην σύσταση ΠΑΕ «λαϊκής βάσης», για να μπορέσει ν’ απαλλαγεί από τα οικονομικά βάρη του παρελθόντος (επισυνάπτω σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος»).

Επειδή, δεν είναι δίκαιο «αμαρτίες» του παρελθόντος να επωμίζεται η όποια νέα ΠΑΕ και εν προκειμένω η Παναχαϊκή.

Επειδή, δεν είναι δυνατόν να διαιωνίζεται αυτή  η αβεβαιότητα και να αποτελεί τροχοπέδη στον σχεδιασμό της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ.

Επειδή, μάλιστα τόσο ο κ. Παν. Σκούτας, διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, όσο και πριν λίγες μέρες ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, διαβεβαίωσαν για µία ακόµα φορά  τα στελέχη της Παναχαϊκής Συµµαχίας ότι η φόρµουλα για την απαλλαγή της νέας ΠΑΕ Παναχαϊκή απ’ τα χρέη της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ Παναχαϊκή βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Για τους λόγους αυτούς κ. Υπουργέ ερωτάσθε για δεύτερη φορά κι ελπίζω να τύχω, επιτέλους, απάντησής σας:

Είναι αληθείς οι διαβεβαιώσεις που δίνουν οι κυβερνητικοί βουλευτές και οι κυβερνητικοί παράγοντες;

Αναγνωρίζετε το δίκαιον του αιτήματος της ΠΓΕ, της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» και όλης της φίλαθλης Πάτρας;

Όντως, θα εισάγετε στη Βουλή καινούργιο αθλητικό νόμο ή τροπολογία της συγκεκριμένης διάταξης  κι αν ναι, πότε;

Απαντήστε συγκεκριμένα : Θα περάσει η τροπολογία, που θα απαλλάσσει τη νέα ΠΑΕ, με τη μορφή «λαϊκής βάσης», από τις οφειλές της προηγούμενης, καταλογίζοντάς τις στους προηγούμενους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους της;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νικόλαος Ι. Νικολόπουλος