Αρχική Πολιτική Νικολόπουλος:Πράξαμε το σωστό και με λυπεί η άρνηση των Βουλευτών της...

Νικολόπουλος:Πράξαμε το σωστό και με λυπεί η άρνηση των Βουλευτών της ΝΔ για το άνοιγμα λογαριασμών

 

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής για άνοιγμα των λογαριασμών των εμπλεκομένων που υπέγραψαν το μνημόνιο, για να ξεπουληθεί το «Ερρίκος Ντυνάν», έχει διπλή σημασία. Αφ’ ενός, ικανοποιείται το περί δικαίου αίσθημα και αφ’ ετέρου, αποδεικνύεται ο ουσιαστικός ρόλος της επιτροπής και η καθοριστική συμβολή της στην αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση ευθυνών.

Οφείλω να υπενθυμίσω ότι από την πρώτη στιγμή είχα ταχθεί υπέρ του ανοίγματος των λογαριασμών, καθώς από τα υπάρχοντα στοιχεία είχε διαφανεί η «λεηλασία» του Ε.Ε.Σ. και υπ΄ αυτή την έννοια νοιώθω ικανοποιημένος και δικαιωμένος.

Ωστόσο, θέλω να εκφράσω, ταυτόχρονα, τη θλίψη μου για την αρνητική ψήφο των βουλευτών της ΝΔ, με το επιχείρημα ότι… δεν γνωρίζουν αν η Εξεταστική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να ζητήσει το άνοιγμα των λογαριασμών και γι’ αυτό απαιτείται η γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής.

Οι συνάδελφοι της ΝΔ γίνονται σκόπιμα φλύαροι και… χρονοτρίφτες. Όπως όλες οι εξεταστικές επιτροπές, έτσι και η εξεταστική για την υγεία, έχει όλες τις αρμοδιότητες των Εισαγγελικών αρχών. Τελεία και παύλα. Κάθε άλλη προσπάθεια και ψήφος έχει την έννοια της συγκάλυψης και του ευτελισμού του ρόλου της Επιτροπής.

Το πολιτικό σύστημα, αν θέλει να προβιβασθεί στα μάτια των πολιτών, δεν πρέπει να δείχνει απροθυμία σε ζητήματα διαφάνειας, αξιοπιστίας και πάταξης της διαφθοράς. Κάποτε η ΝΔ πρωταγωνιστούσε στις αποκαλύψεις σκανδάλων.

Σήμερα, δυστυχώς, εκπορεύονται από την ηγεσία της συμπεριφορές που επιβεβαιώνουν την ελαστική πολιτική ηθική της, καθότι και η ίδια έχει υπηρετήσει ή ανεχθεί, κατά καιρούς, «σκοτεινά» μεγαλοσυμφέροντα…»

 

Ήρθε η ώρα να δούμε ποιοι θέλουν το άνοιγμα λογαριασμών και ποιοι όχι…

https://youtu.be/iaLiQZjIF24

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΕΦΚΑ: Oι ασφαλισμένοι μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται ψηφιακά με περισσότερες από 20 ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Η δημιουργία του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e- Ε.Φ.Κ.Α.) υπήρξε μια μεγάλη τομή στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητάς του. Ο φορέας είναι σήμερα υπεύθυνος για την συγκέντρωση όλων των ασφαλιστικών εισφορών και για την καταβολή όλων των συντάξεων και εφάπαξ παροχών, σε όλους τους ασφαλισμένους. Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά απαιτητικό, το οποίο απαιτεί υψηλό επίπεδο οργάνωσης και ετοιμότητας, αλλά και σύγχρονα εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Θεοδωρίδου: Η εμφάνιση της «Όμικρον» υπαγορεύει την εντατικοποίηση των εμβολιασμών

«Ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας (σ.σ. λόγω της μετάλλαξης Όμικρον), εξακολουθεί να αποτελεί ασπίδα προστασίας», τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής...

Συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο ΚΕΕΕ Ι. Χατζηθεοδοσίου

Η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ),...

Alpha Bank: Ανάκαμψη τύπου V για την Ελλάδα – Πλεονάσματα από 2023

Η σημαντική βελτίωση της αναπτυξιακής προοπτικής της Ελλάδας στο μεταπανδημικό τοπίο, επηρεάζει ευνοϊκά την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών της χώρας, αυξάνοντας τους βαθμούς ελευθερίας...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!