Αρχική Πολιτική Νικολόπουλος:Μια βιοπαλαιστής καθαρίστρια είναι το πρώτο θύμα ενός χρεοκοπημένου… ΑΦΜ του ΠΑΣΟΚ...

Νικολόπουλος:Μια βιοπαλαιστής καθαρίστρια είναι το πρώτο θύμα ενός χρεοκοπημένου… ΑΦΜ του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν οι τράπεζες και το Δημόσιο…

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό

Θέμα: Μια βιοπαλαιστής καθαρίστρια είναι το πρώτο θύμα ενός χρεοκοπημένου… ΑΦΜ του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν οι τράπεζες και το Δημόσιο…

Εδώ και πέντε χρόνια προσπαθεί μια πρώην εργαζόμενη στο γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ να πληρωθεί δεδουλευμένα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αποκαλύπτει η δημοσιογράφος Κατερίνα Κατή (Εφημερίδα Συντακτών) .

Επειδή, πρόκειται για μία δικαστική περιπέτεια μιας απλή­ρωτης μητέρας που, μέσα από τη δημιουργία συνα­σπισμών κομμάτων, χάνεται όχι μόνο η πολιτική μπάλα, αλλά στο βάθος και ο ιστορικός… ΑΦΜ του κόμματος και ασφαλώς πρέπει να δείξουν ενδιαφέρον οι Υπουργοί, γιατί από κοντά πάνε και τα θαλασσοδάνεια των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που πήρε χωρίς εγγυήσεις το ΠΑΣΟΚ και θα τα πληρώσει το Δημόσιο, δηλαδή θα τα «λουσθεί» ο φορολογούμενος Έλληνας.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι το μόνο που αλ­λάζει με τις μετονομασίες του ΠΑ­ΣΟΚ είναι οι νέοι ΑΜΦ, ενώ όσοι έχουν λαμβάνειν από το Κίνημα με τον «λερωμένο» ΑΦΜ δηλαδή οι τράπεζες, οι πιστωτές, οι βιοπαλαιστές μάλλον θα πρέπει να κλαίνε τα χρήματά τους. Μέσα σε αυτούς βρίσκονται βέβαια και εργαζόμενοι που τους οφείλο­νται δεδουλευμένες αποδοχές και οι οποίοι μάλλον θα πρέπει να συμ­βιβαστούν με την ιδέα της απώλει­ας των χρημάτων τους…

Το Documento έφερε στο φως τη δικαστική περιπέτεια εργαζόμενης στο γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ που δυστυχώς βιώνει τις επιπτώ­σεις της χρεοκοπίας του κινήμα­τος. Η ιστορία της Ε.Κ., μιας απλή­ρωτης εργαζόμενης, μητέρας τότε ενός μωρού 17 μηνών, ξετυλίγεται μέσα από την πορεία του δικαστικού αγώνα της στις αίθουσες των δικα­στηρίων. Πρόκειται για μια ιστορία καθυστερήσεων που στόχο είχαν να μην μπορέσουν να ικανοποιηθούν για όλο αυτό το διάστημα οι απαιτή­σεις της εργαζόμενης, ενώ στο μετα­ξύ το ΠΑΣΟΚ προετοίμαζε τη μετο­νομασία του…

Η εν λόγω εργαζόμενη, απαυ­δισμένη, με εξώδικο που απέστει­λε σης 24/2/2013 ασκεί το δικαίω­μα της επίσχεσης και μεταξύ άλλων γράφει στην αγωγή της:

«Το ποσό είναι απαραίτητο για την επιβίωση της οικογενείας μου, κα­θώς είμαι μητέρα ενός ανήλικου τέ­κνου, το οποίο είναι μόλις 17 μηνών και χρήζει συνεχούς φροντίδας και τα έξοδα για τη διατροφή και τις κα­θημερινές του ανάγκες είναι ιδιαιτέ­ρως αυξημένα, καθώς ο μισθός μου από το εναγόμενο κόμμα απο­τελούσε τη μοναδική πηγή σταθε­ρού εισοδήματος στην οικογένειά μας. Σημειωτέον ότι ο αδερφός μου μας έστειλε τον Οκτώβριο 2013 με έμβασμα από την Αμερική το ποσό των 15.000,00 ευρώ για να μας βο­ηθήσει στην άθλια οικονομική μας κατάσταση, το οποίο ποσό οφείλου­με κάποια στιγμή να επιστρέψουμε, αφού χορηγήθηκε σ’ εμάς ως άτοκο δάνειο», αναγράφει στην αγωγή της, χωρίς βέβαια να καταφέρει να κινη­τοποιήσει τις αξίες του ΠΑΣΟΚ ως κόμματος και των μισθωτών.

Στη συζήτηση της αγωγής το ΠΑ­ΣΟΚ επικαλέσθηκε το γεγονός ότι έχει μεταβιβάσει την κρατική επιχορήγηση στις τράπεζες για τον δανεισμό του (τα αποκαλούμενα θαλασσοδάνεια των κομμάτων).

Εδώ, πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από το καλοκαίρι του 2015, όταν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συγκρότησαν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τα όποια έσοδα δεν κινδύνευαν πλέον με κατασχεση απο τις τράπεζες, γιατί εν προκειμένω ει­σπράττονταν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η πρωτόδικη απόφαση της υπό­θεσης δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2014 (όταν το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούσε) και ήταν καταπέλτης, αφού διέτασσε την καταβολή ολό­κληρου του οφειλόμενου ποσού στην εργαζόμενη.

Αντί της καταβολής όμως των οφειλομένων, ακολούθησε η κατά­θεση έφεσης για να εξαφανιστεί η πρωτόδικη απόφαση.

Τελικά η επίμαχη έφεση δεν προσδιορίστηκε ποτέ από τους ίδιους ώστε να πάρει δικάσιμο. Άφησαν το κόστος, αλλά και την καθυστέ­ρηση στην εργαζόμενη, στην οποία με βάση την απόφαση χρωστούσαν πλέον 16.333,52 ευρώ!

Από τον Δεκέμβριο του 2014 ετοι­μαζόταν η επόμενη μέρα του κινή­ματος, είτε ως Ελιάς, είτε ως Δημο­κρατικής Συμπαράταξης, είτε τώρα ως Κινήματος Αλλαγής.

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως δεν είχε ανάγκη πια τα δικαστήρια. Οπότε τι έκανε; Πολύ απλά δεν παραστάθηκε, αφήνοντας την έφεση στην τύχη της… Κι αν κάποτε το Κίνημα Αλλαγής γίνει ενιαίο κόμμα, αφού προηγηθεί η διάλυση των κομμάτων που σήμερα συγκροτούν τον νέο φορέα, άρα και του ΠΑΣΟΚ, το νέο κόμμα δεν θα έχει καμία υποχρέωση να αποπληρώσει απαιτήσεις του δημοσίου και τραπεζών κατά του ΠΑΣΟΚ, εκτός αν προβλεφθεί ότι αποτελεί καθολικό διάδοχο των παλαιών κομμάτων.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάσθε:

Μετά από τόσα συγκεκριμένα γεγονότα και μετά από ερωτήσεις του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, γιατί δεν ψηφίζετε διάταξη που να καθορίζει ότι όποιες υποχρεώσεις έχει και οφείλει το ΠΑΣΟΚ σε ανυπεράσπιστους βιοπαλαιστές, όπως η Ε.Κ. καθαρίστρια, καθώς οι όποιες απαιτήσεις του δημοσίου και τραπεζών κατά του ΠΑΣΟΚ η υποχρέωση της αποπληρωμής μεταβιβάζονται γιατί όποιο νέο κομματικό μόρφωμα στο οποίο συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ αποτελεί καθολικό διάδοχο των παλαιών κομμάτων;
Εσείς, ως έχοντες την πολιτική ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των ανακαιφαλαιοποιημένων με δημόσιο χρήμα συστημικών τραπεζών, γιατί με την απραξία σας συμμετέχετε στην τεράστια ζημία, που ίσως να είναι τεράστια απλήρωτα δάνεια του ΠΑΣΟΚ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προβάδισμα ηγεσίας για Ν. Ανδρουλάκη – «Mάχη για τη 2η θέση» Παπανδρέου-Λοβέρδου

Ευρύ προβάδισμα για τον Νίκο Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, αποτυπώνει η ενσωμάτωση των πρώτων αποτελεσμάτων στο 74,88% της Επικράτειας. Στις κάλπες είχαμε αθρόα συμμετοχή-ρεκόρ 270.000 περίπου πολιτών. Mε ενσωματωμένο το 74,88% των ψήφων (το 80,38% των εκλογικών κέντρων) ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται καθαρά με 37,33% (74.405 ψήφοι). Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,72% (55.241) και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,76% (51.352). Έπονται οι Παύλος Χρηστίδης με 3,23% (6.437), Χάρης Καστανίδης με 3,13% (6.229), και ο Παύλος Γερουλάνος με 2,83% (5.649). 

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα επί του 15% των ψηφοδελτίων

Έσπασε κάθε ρεκόρ η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ για την εκλογή νέας ηγεσίας. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, με καταμετρημένο το 15% των ψήφων, οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν:
  • Νίκος Ανδρουλάκης:     40,11%
  • Γιώργος Παπανδρέου:  26,78%
  • Ανδρέας Λοβέρδος:      24,13%
  • Χάρης Καστανίδης:         3,63%
  • Παύλος Χρηστίδης:         3,21%
  • Παύλος Γερουλάνος:       2,13%

Στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα ο Χρ. Σταϊκούρας

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin. Αύριο το μεσημέρι, ο υπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η 12η Έκθεση Αξιολόγησης των ευρωπαϊκών θεσμών για την Ελλάδα, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Επίσης, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν επίσης τις εκθέσεις μετα

Μέτρα της ΕΛ.ΑΣ τη Δευτέρα στην Αθήνα λόγω της επετείου δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προγραμματίσει η Τροχαία για τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών, που έχουν εξαγγελθεί για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Παράλληλα, από την ΓΑΔΑ έχουν σχεδιαστεί μέτρα για το ενδεχόμενο επεισοδίων, τα οποία θα κινηθούν στο ίδιο πνεύμα με τα μέτρα για το Πολυτεχνείο. Ειδικότερα, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο, με την εντολή η παρουσία τους να είναι διακριτική και να μην απαντούν σε προκλήσεις, αλλά να επέμβου

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!