Αρχική Πολιτική Νεκτάριος Φαρμάκης: «Η νίκη μας θα… συνταράξει την Ελλάδα!»

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Η νίκη μας θα… συνταράξει την Ελλάδα!»

«Η νίκη μας στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής θα συνταράξει όλη την Ελλάδα» τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης, 22 Μαΐου 2019, στο Αγρίνιο.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, συγκινημένος από την συγκλονιστική παρουσία των πολιτών στο Παπαστράτειο Μέγαρο (πολλοί δεν μπόρεσαν να μπουν στην αίθουσα και παρέμειναν εκτός κτιρίου), υπογράμμισε πως η ανταπόκριση των πολιτών στο μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που στέλνει, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της ανάγκης που υπάρχει, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αλλάξει «εποχή» και «ταχύτητα», οικοδομώντας ένα μέλλον προκοπής για όλους.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης ανέφερε ότι αποτελεί «παγκόσμια πρωτοτυπία, μία περιοχή όπως η Δυτική Ελλάδα να διαθέτει τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα και να παραμένει τόσο χαμηλά», σημειώνοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης «ανήκει στον απερχόμενο Περιφερειάρχη, τον άνθρωπο που βρίσκεται οκτώ ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι της Περιφέρειας, αλλά ποτέ δεν δημιούργησε συγκεκριμένη αναπτυξιακή στρατηγική για την περιοχή και ποτέ δεν επέδειξε τα αντανακλαστικά που έχει ανάγκη η εποχή μας»

Ως παράδειγμα της αδράνειας της απερχόμενης περιφερειακής Αρχής, ο κ. Φαρμάκης, παρουσίασε την κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας, χαρακτηρίζοντας ως ήρωες τους κατοίκους των χωριών, ιδιαίτερα στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές. «Ζουν σε τόπους που δεν μπορούν καλά – καλά να φτάσουν. Ρισκάρουν τις ζωές τους κάθε φορά που μετακινούνται, ταλαιπωρούνται ακόμα και για να πάνε τα παιδιά στους στο σχολείο. Αυτοί οι άνθρωποι κρατάνε ζωντανά τα πιο όμορφα μέρη της Αιτωλοακαρνανίας και δεν τους αξίζει η μοίρα του πολίτη γ΄ κατηγορίας…» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Παρουσιάζοντας τον σχεδιασμό του για την Αιτωλοακαρνανία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, εκτός από την ολοκλήρωση υποδομών όπως η σύνδεση του Αγρινίου και της ΝΑΒΙΠΕ Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό, την αναβάθμιση του επαρχιακού δικτύου, κλπ, υπογράμμισε ότι για την παράταξή του, ο νομός Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί τη «σπονδυλική στήλη που ενώνει την κεντρική με τη νότια Ελλάδα» και εκτός από περιοχή σύγχρονης αγροτικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης, μπορεί να αποτελέσει κόμβο μεταφορών και εμπορίου.

«Σας το λέω και να το θυμάστε» είπε και πρόσθεσε: «Εμείς θα ζωντανέψουμε το όραμα του δυτικού σιδηροδρομικού άξονα! Θα επαναφέρουμε το έργο στο προσκήνιο και θα διεκδικήσουμε την υλοποίησή του. Γιατί θεωρούμε απαράδεκτο, ολόκληρη η δυτική πλευρά της χώρας να μην έχει σιδηρόδρομο. Αρνούμαστε την… μονόπαντη Ελλάδα που γέρνει μόνο προς τα ανατολικά. Και ξέρουμε ότι η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να έχει λαμπρό μέλλον ως κόμβος συνδυασμένων μεταφορών, αλλά και ως τόπος εξαγωγών προς τα δυτικά Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη».

Επίσης επανέλαβε την προτεραιότητα που αποδίδει στον εκσυγχρονισμό της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και τη δημιουργία διακλαδικών συμπράξεων για την τυποποίηση και εμπορική διάθεση των προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ενώ ιδιαίτερη σημασία απέδωσε στο υδάτινο δυναμικό της Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο χαρακτήρισε ως «τον μεγαλύτερο θησαυρό του νομού». «Θα απαιτήσουμε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τα αντισταθμιστικά οφέλη από το νερό που η περιοχή μας δίνει για να ξεδιψούν άλλες περιοχές και επιπλέον, ήρθε η ώρα να επενδύσουμε με συγκεκριμένο σχέδιο σε υδροηλεκτρικά έργα, που θα δημιουργήσουν πολλές θέσεις εργασίας, υποδομές προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αλλά ακόμα και απαλλαγή γεωργικών εκμεταλλεύσεων και οικισμών, από τα έξοδα άρδευσης και ηλεκτρικού ρεύματος» επεσήμανε.

Ακόμα, ο κ. Φαρμάκης επανέλαβε πως η Δυτική Ελλάδα είναι «γη της φλόγας», κάνοντας λόγο για διεθνοποίηση των γιορτών Εξόδου στο Μεσολόγγι και της ναυμαχίας της Ναυπάκτου, αλλά και διασύνδεση με παράλληλη τουριστική αξιοποίηση της «διαδρομής της φλόγας», που όπως είπε ξεκινάει από την Αρχαία Ολυμπία, περνάει από τα Καλάβρυτα και καταλήγει στο αιώνιο σύμβολο του πάθους για λευτεριά, το Μεσολόγγι, που ενέπνευσε ακόμα και τον Διονύσιο Σολωμό να γράψει τον Ύμνο στην Ελευθερία, δηλαδή τον Εθνικό Ύμνο!

 

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ!

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης, καλώντας όλους τους πολίτες στις κάλπες της Κυριακής για να στηρίξουν την παράταξή του και τον άνεμο ανανέωσης που πρέπει να επικρατήσει στη Δυτική Ελλάδα, υπογράμμισε ότι η πρόσκλησή του απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές αφετηρίες και αφορά μία «επανάσταση της λογικής και της σύγχρονης εποχής».

«Ελάτε να βάλουμε στην άκρη την πολιτική του χθες και τους εκφραστές της. Η εποχή μας ξεπερνάει τους διαχωρισμούς του παρελθόντος και ο τόπος μας έχει ανάγκη από νέα ελπίδα, χαμόγελο και προκοπή για όλους» ανέφερε, προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν προέρχεται από κάποιον «κομματικό σωλήνα» αλλά αποτελεί μέλος της τοπικής κοινωνίας και «άνθρωπο που ξέρει τι σημαίνει δουλειά».

«Στις 26 Μαΐου αποφασίζουμε για μία τοπική διακυβέρνηση που θα έχει μόνο… άρωμα Δυτικής Ελλάδας. Που θα διεκδικεί, θα σχεδιάζει και θα πράττει, με βασικό γνώμονα δύο στοιχεία: Πρώτον, τα συμφέροντα της περιοχής και δεύτερον, την προκοπή της περιοχής. Και προκοπή, για να μην γελιόμαστε, σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Δουλειές και καλύτερα εισοδήματα για όλους!» υπογράμμισε.

Κλείνοντας την ομιλία του, είπε: «Κυριακή, κοντή γιορτή…  Πάμε όλοι μαζί να ανοίξουμε την πόρτα της νέας εποχής. Η Δυτική Ελλάδα ψηφίζει αλλαγή και… απαλλαγή. Απαλλαγή από τον λαϊκισμό, τη μιζέρια και τη καχεξία. Η Δυτική Ελλάδα ψηφίζει όλα από την Αρχή!»

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Heading Out Withcolombian Brand New Brides Colombian Lady For Matrimony

Heading Out Withcolombian Brand New Brides Colombian Lady For Matrimony Orga­ni­za­tio­nal exper­tise and dili­gence are also appreciated selection for each boy. Ano­ther neces­sary bene­fit depends...

Fun Texting adventures For Your Needs whilst your lover & simply because your lover just appropriate beside

Fun Texting adventures For Your Needs whilst your lover & simply because your lover just appropriate beside Just because your spouse is certainly not suitable...

We have to be in advance on your mass media and find the chances to speak about the facts of the goals going on....

We have to be in advance on your mass media and find the chances to speak about the facts of the goals going on....

At the present time it appears that people fascinated moving a in addition to their awareness seems

At the present time it appears that people fascinated moving a in addition to their awareness seems I assumed just as if your abdomen had...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!