Αρχική Πολιτική Νίκος Νικολόπουλος: Στις συκοφαντίες Δασκαλαντωνάκη απαντώ με εξώδικο  και νέα ερώτηση...

Νίκος Νικολόπουλος: Στις συκοφαντίες Δασκαλαντωνάκη απαντώ με εξώδικο  και νέα ερώτηση στη Βουλή!

Με εξώδικη δήλωση – απάντηση και πρόσκληση απάντησε ο Νίκος Νικολόπουλος σε ένα πρωτόφαντο στα κοινοβουλευτικά πρακτικά, προκλητικό και κυρίως συκοφαντικό εις βάρος του κείμενο, Εξώδικης Απάντησης της γνωστής οικογένειας ξενοδόχων Δασκαλαντωνάκη, που έχει επενδύσει και σε δημόσια περιουσία.

Αιτία, η νόμιμη και θεμιτώς διατυπωμένη ερώτηση, με την οποία ο Βουλευτής άσκησε κοινοβουλευτικό έλεγχο στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών και Ανάπτυξης, σχετικά με την διαχείριση ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ-ΑΚΙΝΗΤΩΝ από τις ανακεφαλαιοποιημένες με κρατικό χρήμα ΤΡΑΠΕΖΕΣ και η οποία, επικαλείτο, λέξη προς λέξη, αποκλειστικά και μόνο δημοσίευμα της γνωστής εφημερίδας AXIA NEWS.

 

Δηλαδή ακολουθήθηκε, ακόμη μία φορά, η νόμιμη, θεμιτή και συνταγματικώς επιβεβλημένη τακτική εκατοντάδων βουλευτών, επί δεκάδες χρόνια,  και δη, αυτή της με βάση ένα δημοσίευμα του Τύπου, κατάρτισης και υποβολής από τον Νίκο Νικολόπουλο μίας ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό για την επίβλεψη των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών ελέγχου των Τραπεζικών Ιδρυμάτων ως προς την καλή διαχείριση κρατικής περιουσίας και των πόρων αυτής.

 

Είναι η ίδια τακτική που υπαγορεύεται από τον κοινοβουλευτικό καθήκον ενός βουλευτή, που θέλει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και απέναντι στο δημόσιο συμφέρον αλλά και στο κοινωνικό σύνολο το οποίο επιθυμεί να διερευνάται η αλήθεια και δικαιούται να την γνωρίζει, όταν τέτοιου είδους παρεμβάσεις άπτονται στην προστασία του Δημοσίου.

 

Υπ’ αυτή την έννοια, υπενθυμίζεται ότι ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής έχει ασκήσει αυτό το καθήκον, χωρίς διάκριση, είτε οι ερωτήσεις του αφορούσαν τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, είτε Ιδρύματα, πρώην Πρωθυπουργών, όπως των Παπανδρέου, Μητσοτάκη, καθώς και τις δοσοληψίες επιχειρήσεων-κολοσσών με το Κράτος, όπως ΠΗΓΑΣΟΣ, ΔΟΛ, ΣΚΑΪ, MEGA, ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ κ.α.

 

Προς πλήρη τεκμηρίωση των ανωτέρω, υπενθυμίζεται το δημοσίευμα της εφημερίδας «Axia News»:

 

«Δασκαλαντωνάκης-Χυτήρογλου Πολλά και ποικίλα ερωτήματα προκαλεί η παραχώρηση από συστημική τράπεζα του ακινήτου Χυτήρογλου στη Μητροπόλεως στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη για τη διαμόρφωσή του σε ξενοδοχείο. Σε τι κατάσταση οικονομική βρίσκεται ο ξενοδοχειακός όμιλος που επιτρέπει στην τράπεζα να του παραχωρήσει το ακίνητο; Τι ύψους δάνεια έχει; Τα εξυπηρετεί; Και πώς εξελίσσεται η ενδοοικογενειακή σύγκρουση λόγω της οποίας γίναμε μάρτυρες απίστευτων καταγγελιών ως προς τις εγγυήσεις των δανείων!».

 

Ωστόσο, αντί μίας λιτής και περιεκτικής απάντησης που προσήκει σε έναν διεθνούς φήμης ξενοδοχειακό όμιλο, ο κ. Δασκαλαντωνάκης μέσω του δικηγόρου του και επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέστειλε μία Εξώδικη Απάντηση που μάλλον αποδεικνύει την δυσανεξία του ομίλου στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, αλλά, παράλληλα, θίγει σφόδρα και κυρίως αναίτια, τον Βουλευτή.

 

Ειδικότερα, στο εξώδικό του, ο Νίκος Νικολόπουλος δίνει έμφαση στο σημείο του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη, που εμπεριέχει προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Ήτοι, υποστηρίζεται στο εξώδικο του Ομίλου ότι:

 

«Τα ανωτέρω αναφερόμενα» δήθεν «εντάσσονται στο οργανωμένο σχέδιο δυσφήμισης του ομίλου», ότι δήθεν ο βουλευτής «σκυφαντεί σκοπίμως μία μεγάλη, ελληνική αμιγώς επιχείρηση», καθώς και ότι δήθεν «καταφεύγει για ακόμη μία φορά σε αναλήθειες και ψέματα εξόχως συκοφαντικά για το κύρος του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη».

 

Η εξώδικη απάντηση του Βουλευτή, διά της οποίας ρητώς επιφυλάσσεται όπως προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, προς αποκατάσταση πάσης προκληθείσας βλάβης σε βάρος του έχει αναρτηθεί στο site του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος:

 

………….

Νέα ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό και Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής

 

Τέλος, γίνεται γνωστό ότι ο Νίκος Νικολόπουλος έστειλε σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση καθώς επίσης επανήλθε με νέα ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, στην οποία θα εμπεριέχεται και η εξώδικος δήλωση-διαμαρτυρία του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, προκειμένου να είναι καταχωρημένη στα πρακτικά ως μια πρωτοφανής στα κοινοβουλευτικά χρονικά, αντιδημοκρατική αντίδραση δανειοδοτημένου επιχειρηματία.

 

Στη νέα παρέμβασή του, ο ανεξάρτητος βουλευτής ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να γνωστοποιηθεί στη Βουλή των Ελλήνων σε ποιες επενδύσεις έχει προχωρήσει κατά καιρούς ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη σε ακίνητα ή επιχειρήσεις του Δημοσίου(π.χ. ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ), ποια είναι τα συνολικά ποσά των κρατικών επιδοτήσεων που έχουν δοθεί –εάν έχουν δοθεί- από το Δημόσιο λόγω ένταξης των επενδυτικών σχεδίων σε αναπτυξιακούς νόμους και ποια είναι τα συνολικά δάνεια του Ομίλου στη διαδρομή του από τις Τράπεζες, την επιβίωση των οποίων πληρώνει με αίμα ο Ελληνικός λαός.

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ (1)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

“11th Annual Capital Link Sustainability Forum” – Εστιάζοντας στον Kοινωνικό & Oικονομικό Mετασχηματισμό / Βιώσιμη Ανάπτυξη

Διήμερο Συνέδριο για τον Κοινωνικό & Οικονομικό Μετασχηματισμό στη μετά Covid εποχή ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 8 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: OIKONOMIA, ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΤΙΚΕΤΕΣ: CAPITAL LINK, ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Η νέα προοπτική που γεννήθηκε χάρη...

Σκληρό μπρα-ντε-φερ στις κοινές δηλώσεις Δένδια – Τσαβούσογλου

Με την κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και τις διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών ολοκληρώθηκαν οι επαφές του...

Κόντρα Τσακαλώτου με Γεωργιάδη για 8ωρο και Κοντονή

«Κάθε κοινός νους αντιλαμβάνεται ότι στον κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας του 21ου αιώνα, θα πρέπει να προσαρμόζεται στην πραγματικότητα», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και...

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του ΟEE με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Tο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας προχωρούν σε μια πολυεπίπεδη συνεργασία στη βάση των κοινών αξιών και της επιστημονικής εξειδίκευσης των...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!