Αρχική Κοινωνία Νίκος Νικολόπουλος: Πήγε στον Εισαγγελέα ο πρωτοκλασάτος Υπουργός προηγούμενης Κυβέρνησης που έδωσε...

Νίκος Νικολόπουλος: Πήγε στον Εισαγγελέα ο πρωτοκλασάτος Υπουργός προηγούμενης Κυβέρνησης που έδωσε έργα με απευθείας συνεννόηση;

Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΡΩΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

Έγιναν δικογραφίες για τους στημένους διαγωνισμούς δημοσίων έργων;

Ενημέρωση για τη δικογραφία σχετικά με «στημένους διαγωνισμούς δημοσίων έργων» από τον πρωθυπουργό, αλλά και τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης ζητάει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος με την σημερινή του ερώτηση που έβαλε φωτιά στα «πολιτικά ρετάλια», αφού για πρώτη φορά φέρνει στο φως την υπόθεση πρώην Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ που μοίραζε προσυνεννοημένα τα δημόσια έργα σε γνωστούς «νταβατζήδες»!

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων τονίζει:

«Έχουμε ασχοληθεί επανειλημμένα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τα καμώματά της στα πλαίσια του ιερότερου καθήκοντος του Βουλευτή, του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Έχουμε ασχοληθεί με σοβαρά ζητήματα που αφορούν τα καρτέλ που καταληστεύουν τον Έλληνα Πολίτη.

ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΕΙΧΕ ΚΟΥΦΟ ΥΠΟΥΡΓΟ

Όπως όλοι γνωρίζουμε το μεγαλύτερο καρτέλ που αποκαλύφθηκε, με καθυστέρηση δεκαετιών, είναι το καρτέλ των εργολάβων. Έστησαν την αγορά των Δημοσίων Έργων επί δεκαετίες, καταλήστευσαν το Ελληνικό Δημόσιο, τον Έλληνα Πολίτη και την Ευρωπαϊκή Ένωση και όμως κανείς από τους διοικούντες την Ελληνική Πολιτεία δεν πήρε χαμπάρι ή εθελοτυφλούσε. Συγκεντρώνονταν δεκάδες εργολάβοι για να συνεργαστούν στο στήσιμο κάθε έργου, το γνώριζαν κάθε φορά εκατοντάδες άνθρωποι και όμως κανείς δεν αντιδρούσε. Ούτε από την Πολιτική Ηγεσία, ούτε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η ανικανότητα και η, επί της ουσίας, συνέργεια των κωφών, των τυφλών και των ανικάνων, είναι πλέον ιστορία. Αλλά, όζουσα ιστορία…

Με την απόφασή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε ένα τέλος στην κωμωδία που ζήσαμε, να γνωρίζει και η «κουτσή Μαρία» ότι στήνονται οι διαγωνισμοί και όλοι οι αρμόδιοι να κάνουν την «πάπια», ενώ ο αρμόδιος Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ να είναι ΚΩΦΟΣ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Όπως προέκυψε όμως από την Εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος αυτής κ. Κυριτσάκης, βρέθηκαν κατά την έρευνα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι πρωτοκλασάτος Υπουργός προηγούμενης Κυβέρνησης έδωσε έργα σε μεγαλοεργολάβους με απευθείας συνεννόηση, με στημένο δηλαδή διαγωνισμό.

Αυτό προέκυψε με αδιάσειστα στοιχεία που βρέθηκαν κατά τις έρευνες της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα γραφεία των εργολάβων (επιστολές ανάμεσα στους εργολάβους). Το περιεχόμενο των επιστολών επιβεβαιώθηκε από τα τηλεφωνικά αρχεία και τις συναντήσεις που ακολούθησαν ανάμεσα στα στελέχη και τους ίδιους τους μεγαλοεργολάβους. Σημαντικό είναι δε, ότι ούτε οι επιστολές, ούτε το περιεχόμενό τους αμφισβητήθηκαν από τους εμπλεκόμενους.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ «ΕΚΑΨΕ» ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ!

Σε προηγούμενες ερωτήσεις μας, με το γνωστό ειρωνικό του ύφος όταν απαντάει σε ερωτήσεις μας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού μας ενημέρωσε ότι η εν λόγω επιστολή έχει ήδη σταλεί στον Εισαγγελέα εκ μέρους του. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι με την πράξη του αυτή ο κ. Κυριτσάκης ανέβηκε στην εκτίμησή μας, καθώς παρότι διορίστηκε από την Κυβέρνηση της ΝΔ το 2009 έχοντας στενές σχέσεις με αυτήν, παρότι ανανεώθηκε η θητεία του από την ΝΔ το 2013, δεν δίστασε να στείλει στον Εισαγγελέα τον Υπουργό της ΝΔ, που σύμφωνα με τις εν λόγω επιστολές έδινε έργα στους μεγαλοεργολάβους σε συνεννόηση, ώστε αυτά να δοθούν με πολύ χαμηλές εκπτώσεις, αποδεικνύοντας συναλλαγή εκ μέρους του Υπουργού και των εργολάβων και ζητώντας, προφανώς, την παραδειγματική του τιμωρία.

Με τη νέα ερώτηση που κατέθεσε ο Νίκος Νικολόπουλος, επανέρχεται στην υπόθεση κατά την οποία η Επιτροπή Ανταγωνισμού βρήκε στοιχεία, κατά τη διάρκεια έρευνας, που αποδεικνύουν ότι πρωτοκλασάτος Υπουργός προηγούμενης Κυβέρνησης έδωσε έργα σε μεγαλοεργολάβους με απευθείας συνεννόηση.

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ- EMAILS– ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟ

Να φθάσουν και στη Βουλή των Ελλήνων αυτά τα αδιάσειστα στοιχεία που βρέθηκαν κατά τις έρευνες της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα γραφεία των εργολάβων (επιστολές ανάμεσα στους εργολάβους).

Να κατατεθούν οι επιστολές, τα τηλεφωνικά αρχεία από τις συναντήσεις που ακολούθησαν και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία του εγκλήματος.

Σημαντικό είναι δε, ότι ούτε οι επιστολές, ούτε το περιεχόμενό τους αμφισβητήθηκαν από τους εμπλεκόμενους.

«Έχουμε υποχρέωση να επανέλθουμε, στο όνομα του καταληστευμένου από τους Εργολάβους Ελληνικού Λαού και να ζητήσουμε να ενημερωθούμε αρμοδίως για τον αριθμό της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί και την εξέλιξη της εν λόγω δικογραφίας», σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας  ότι η ερώτηση δεν αφορά τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ως συνέπεια της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού και η οποία δημιουργείται αυτεπαγγέλτως, αλλά στη δικογραφία, που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, έχει δημιουργηθεί αναφορικά με τις επιστολές των εργολάβων που ομολογούν ότι ο αρμόδιος Υπουργός έδινε τα έργα σε αυτούς, κατόπιν συνεννόησης για το ύψος των εκπτώσεων.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ; ΠΟΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ;

ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η «ΚΑΥΤΗ» ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Ο κ. Νικολόπουλος θέτει τα εξής ερωτήματα:

«1. Ποιος είναι ο αριθμός της δικογραφίας και ποια η εξέλιξη αυτής αναφορικά με τις ανευρεθείσες από την Επιτροπή Ανταγωνισμού επιστολές των εργολάβων, που περιλαμβάνονται αυτούσιες στην Εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού για την υπόθεση του καρτέλ των εργολάβων, με τις οποίες ομολογούν ότι ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τους έδινε έργα σε συνεννόηση, με πολύ χαμηλές εκπτώσεις, διαπράττοντας σοβαρότατη κακουργηματική πράξη;

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΘΥΡΙΔΕΣ, OFFSHORE ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Ή ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ;

  1. Εχει ελεγχθεί ο εν λόγω Υπουργός για το κατά πόσο εισέπραξαν αυτός ή συγγενείς του αντίτιμο για τις σχετικές διευκολύνσεις που οι εργολάβοι ομολογούν ότι τους έκανε, αποκομίζοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ως παράνομο κέρδος;

Ο ΚΥΡΙΤΣΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΤΙ ΕΚΑΝΕ; ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙ ΣΕ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΦΘΑΝΕΙ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ;

  1. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει τεκμηριώσει την ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου από τις συγκεκριμένες συμβάσεις τις οποίες, με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια της από το 2013, στήθηκαν από τον αρμόδιο Υπουργό και τους μεγαλοεργολάβους; Αν ναι, πόση είναι η ζημιά αυτή;»

Δείτε το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό:

Π.Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ έστειλε στον Εισαγγελέα η Ε.Α. για “λαμογιές” με εθνικούς εργολάβους; https://www.youtube.com/watch?v=1nNvg4Vbjow

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Should this be the Moon sign, you’re big, happy, loyal and an adventurer at heart.

Should this be the Moon sign, you're big, happy, loyal and an adventurer at heart. Leo Moons were naturally passionate, and vulnerable to outbursts of...

Your email is required to accomplish the subscription techniques.

Your email is required to accomplish the subscription techniques. People may prefer to need her Twitter account alternatively. For university students, they are able to...

To EBEA για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την απώλεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Η πολιτική και η προσωπική της πορεία θα παραμείνουν αθάνατο  παράδειγμα σθένους, εργατικότητας, αξιοπρέπειας και ήθους. Ευχόμαστε δύναμη στην οικογένειά της, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Υπ. Εργασίας: Νέες υπηρεσίες προστίθενται στον τετραψήφιο αριθμό 1555

Νέες υπηρεσίες προστέθηκαν στην τηλεφωνική γραμμή 1555, με στόχο την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών κατά την επικοινωνία και τις συναλλαγές τους με το...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!