Αρχική Πολιτική Νίκος Νικολόπουλος: Ν’ αφήσει τα λόγια ο κ. Σπίρτζης και ν’ ασχοληθεί...

Νίκος Νικολόπουλος: Ν’ αφήσει τα λόγια ο κ. Σπίρτζης και ν’ ασχοληθεί σε βάθος με την εκτεταμένη διαφθορά στις μεταφορές!

«Δεν μπορεί να επαίρονται ο κ. Σπίρτζης και η Κυβέρνηση για τις συμπληρωματικές ποινικές διώξεις που άσκησε η Εισαγγελία για ενεργητική δωροδοκία, σε βάρος δύο εκπροσώπων των εταιρειών Lahmeyer και ΟΜΕΚ, μετά τα στοιχεία που έφτασαν από τις Γερμανικές αρχές».

ΥΠΕΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ,
ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ ΠΡΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ,
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Στην ανωτέρω δήλωση προέβη ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, μετά την άσκηση των συμπληρωματικών ποινικών διώξεων και τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων που ακολούθησαν.
Και συνέχισε:
«Το θέμα με τις μίζες των Γερμανών στα έργα των μεταφορών στην Ελλάδα, που ήλθε και πάλι στην επιφάνεια, είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο, στο οποίο συνυπάρχουν υπερτιμολογήσεις δημοσίων έργων και προμηθειών, χειραγώγηση διαγωνισμών και μίζες προς κρατικούς αξιωματούχους, ακόμη και πολιτικούς.
Για την υπόθεση αυτή έχω καταθέσει πολλές, πάμπολλες ερωτήσεις στη Βουλή. Καταγγέλω επί μια 15ετία στους αρμόδιους υπουργούς τα όσα είχαν υποπέσει στην αντίληψή μου για τα σκάνδαλα των Γερμανών στα έργα των μεταφορών στην Ελλάδα (Προαστιακός, GSM-R, υπόθεση ΜAN – ΗΛΠΑΠ, υπόθεση των εταιρειών Lahmeyer και ΟΜΕΚ κ.λ.π.
Πλην όμως ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΝΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕ…
Εγώ τα έλεγα κι εγώ τα άκουγα… Επαναλαμβάνω οι αρμόδιοι υπουργοί όλων των κυβερνήσεων, ούτε της σημερινής εξαιρουμένης, κώφευαν και δεν ερευνούσαν τις καταγγελίες μου, ενώ άφηναν άθικτους τους μηχανισμούς διαφθοράς στους διάφορους τομείς ευθύνης τους.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ, ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τα πολλά ερωτήματα, συμπυκνώνονται στα εξής δύο:
1) Γιατί καμιά από τις εταιρείες στον τομέα των Μεταφορών, στελέχη των οποίων φέρονται σύμφωνα με τις παραπάνω αποκαλύψεις να δωροδοκήθηκαν από γερμανικές εταιρείες για την ανάθεση σ’ αυτές διαφόρων συμβάσεων, δεν έκαναν κανένα ουσιαστικό έλεγχο για τη διερεύνηση των καταγγελιών, αλλά άφησαν την καυτή πατάτα στη Δικαιοσύνη;
2) Γιατί, λοιπόν, οι κατά καιρούς πολιτικοί προϊστάμενοι των παραπάνω εταιρειών δεν έκαναν καμιά ενέργεια, για να διερευνηθούν οι συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες καταγγελίες για μίζες»;

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ
«ΑΙΔΗΜΟΝΩΣ» ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ…

Παρά ταύτα, ούτε οι Υπουργοί του Καραμανλή, ούτε του Παπαδήμου, ούτε του Σαμαρά-Βενιζέλου, ούτε του Τσίπρα απάντησαν ως όφειλαν στις παραπάνω ερωτήσεις μου.
Αντίθετα, μόλις ασκήθηκαν οι συμπληρωματικές ποινικές διώξεις, έσπευσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζης να εκμεταλλευθούν το γεγονός και να δηλώσουν… απηνείς διώκτες της διαφθοράς, κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις για πρακτικές μίζας.
Μέχρι και ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας μπήκε στο χορό των δηλώσεων και της πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος.
Ο Χριστιανοδημοκράτης ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος είπε ακόμα με αγανάκτηση:
Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός γνωρίζουν καλά, ότι τα πράγματι μεγάλα αυτά σκάνδαλα έρχονται στην επιφάνεια και την επικαιρότητα, όχι από δικές τους ενέργειες, αλλά στα πλαίσια της, έστω και με βραδείς ρυθμούς, δικαστικής διερεύνησής τους, στην οποία ουδόλως συνέδραμαν οι αρμόδιοι υπουργοί και οι κρατικές εταιρείες ευθύνης τους.
Αυτό αφορά κυρίως τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος άφησε ανενόχλητους τους «φίλους» της Siemens στη «Διεύθυνση Σιδηροδρομικών Συστημάτων» της ΕΡΓΟΣΕ να συνεχίσουν το σκάνδαλο του GSM-R, το οποίο ακόμη δεν λειτουργεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή κυκλοφορία στο σιδηροδρομικό δίκτυο, τη στιγμή που παραδίδονται εσπευσμένα σε κυκλοφορία σήραγγες πολλών χιλιομέτρων, ενώ κωφεύει και δεν απαντά επανειλημμένα στις ερωτήσεις μου.
SIEMENS ΚΑΙ LAHMEYER ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ «ΦΟΥΣΚΩΜΑ» ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΑ 34 ΣΤΑ 68 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!

Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνω, ότι Siemens και Lahmeyer αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία, αφού η Lahmeyer χρησιμοποιήθηκε από τη Siemens για το «φούσκωμα» του προϋπολογισμού του έργου του GSM-R από τα 34 εκατ. ευρώ στα 68 εκατ. ευρώ(!!!).
Ο κ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
ΤΩΝ ΜΙΖΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ
Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος θέτει ένα αμείλικτο ερώτημα στον κ. Σπίρτζη:
« Έχει, έστω και τώρα, θα διατάξει έρευνα στους διάφορους τομείς ευθύνης του, για να εντοπιστούν οι αποδέκτες των μιζών των Γερμανών, για τις οποίες η ελληνική δικαιοσύνη έχει ασκήσει διώξεις σε βάρος δύο προσώπων, εκπροσώπων των εταιρειών Lahmeyer και ΟΜΕΚ; Θα κάνει το ίδιο για όλα τα παραπάνω σκάνδαλα ή θ’ αφήσει τη δικαιοσύνη αβοήθητη να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά»;

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΩ ΘΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΩ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΘΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΩ
ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ
ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ

Ολοκληρώνοντας, ο ανεξάρτητος βουλευτής διαβεβαίωσε ότι δεν θ’ αφήσει σε… ησυχία τον Υπουργό, μέχρι να πράξει τα δέοντα:
«Εγώ πάντως, να ξέρει ο κ. Σπίρτζης, όσο υπάρχω στο ελληνικό Κοινοβούλιο, θα εξακολουθήσω, κι ας μη μου απαντά, να τον βομβαρδίζω με ερωτήσεις, τις οποίες θα συνεχίσω να κοινοποιώ στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, προκειμένου αυτοί που ευθύνονται για τα μεγάλα σκάνδαλα στο χώρο του υπουργείου του να φτάσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου…. Αυτό επιτάσσει η συνείδησή μου, γιατί για τα σκάνδαλα αυτά, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, «οι ένοχοι πρέπει να δώσουν λόγο των πράξεών τους, οι αθώοι να απαλλαγούν από κάθε σκιά υποψίας και να αποκατασταθεί η κλονισμένη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού σε κείνους που επιλέγει να κυβερνούν τη χώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Εμβόλια AstraZeneca-Pfizer: Μείωση πιθανότητας θανάτου κατά 80% από την πρώτη δόση

Δεδομένα που συγκεντρώθηκαν στη βρετανική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 δείχνουν ότι η πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca μειώνει κατά 80% τον κίνδυνο...

Τι είπαν στις απολογίες τους ο Μένιος Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοί του

Ως ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων είναι κρατούμενοι από το Μεγάλο Σάββατο ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο φυσικοί αυτουργοί των σκηνοθετημένων επιθέσεων, σύμφωνα με...

Δήμος Αθηναίων: Επαναλειτουργούν από την Τρίτη τα κολυμβητήρια – Πώς θα λειτουργήσουν

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), προχωρά από την Τρίτη 11 Μαΐου στην επαναλειτουργία για το κοινό όλων των κολυμβητηρίων...

ΥΠΟΙΚ: Τι θα ισχύει για την αποζημίωση για τα χαμένα ενοίκια Απριλίου

Συνεχίζεται, όπως αναμενόταν, το ευνοϊκό μέτρο που προβλέπει την προκαταβολή του ποσού της αποζημίωσης των εκμισθωτών και για τα μισθώματα μηνός Απριλίου 2021, ώστε...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!