Αρχική Οικονομία Νίκος Νικολόπουλος: «Να προσεχτούν οι παγίδες πίσω από την διεκδίκηση των...

Νίκος Νικολόπουλος: «Να προσεχτούν οι παγίδες πίσω από την διεκδίκηση των παράκτιων μεσογειακών αγώνων»…

 

Αναφερόμενος στην διεκδίκηση των παράκτιων Μεσογειακών ΑΓΏΝΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ Πάτρα, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Υπό το ασφυκτικό περιθώριο του χρόνου η Πάτρα αποφάσισε να διεκδικήσει την τέλεση των παράκτιων μεσογειακών αγώνων 2019. Σπεύδω ευθύς εξαρχής να κάνω μια γενική τοποθέτηση: Κάθε διοργάνωση που διευρύνει τους πολιτιστικούς, κοινωνικούς και αθλητικούς ορίζοντες της πόλης είναι καλοδεχούμενη.

Ωστόσο σε τέτοιες περιπτώσεις, λειτουργούν κάποιοι αυτονόητοι όροι, που πρέπει να επικεντρώνονται στην βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες μιας διοργάνωσης και δη, με διεθνή χαρακτήρα. Η πληροφόρηση από τα ΜΜΕ αναφέρει, σε αδρές γραμμές, τα εξής:

  1. Συγκροτήθηκε τριμερής επιτροπή διεκδίκησης των αγώνων, που οφείλει να έχει έτοιμο και να καταθέσει τον σχετικό φάκελο στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), μέχρι την 31η Αυγούστου.
  2. Η απόφαση για την πόλη που θα φιλοξενήσει τους αγώνες θα ληφθεί σε συνεδρίαση της ΔΕΜΑ στην  πόλη Ταραγόνα της Ισπανίας, στις 13 Οκτωβρίου.
  3. Για τις ανάγκες της διεκδίκησης ο υφυπουργός πολιτισμού Γιώργος Βασιλειάδης έχει εξασφαλίσει κονδύλι 50 έως 60.000 €.

Αυτά ξέρουμε.

Με συγχωρείτε, αλλά πάλι… κακός θα γίνω, γιατί τα προεκτεθέντα δεν είναι σοβαρά πράγματα και εύχομαι το όλο εγχείρημα να μην καταντήσει “όνειρο θερινής νυκτός”, που θα εκθέσει ή και θα ρεζιλέψει την Πάτρα διεθνώς…..

Με όλη την εκτίμηση μου, θεωρώ ότι είναι πρόχειρος, χρονικά σχεδόν απαγορευτικός… Ο τρόπος που “στήνεται” η προσπάθεια της διεκδίκησης, της οργάνωσης και της τέλεσης των αγώνων. Τι εντύπωση έχουν η κυβέρνηση και ο Δήμος; Ότι πρόκειται για αγώνες παράκτιων…. αλιέων των οποίων θα βολέψουμε τις τράτες στην ιχθυόσκαλα; Σήμερα που μιλάμε, δεν υπάρχει τίποτα! Ούτε ο φάκελος διεκδίκησης, ούτε ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, ούτε γήπεδα άμμου, ούτε κερκίδες, ούτε προϋπολογισμός της διοργάνωσης, αν οι αγώνες ανατεθούν στην Πάτρα, ούτε φορέας που θα διαχειριστεί το εγχείρημα κ.ο.κ. καθεξής. Δυστυχώς, πολύ φοβάμαι ότι θα συνταχθεί εσπευσμένα ένας φάκελος διεκδίκησης  και αυτό θα συμβεί χάρις την φιλοτιμία και την αυταπάρνηση των ικανών και άξιων μελών της επιτροπής και στις 13 Οκτωβρίου θα γίνει στην Ταραγόνα μια…εικονική παρουσίαση και εφόσον επιλεγεί Πάτρα (μέχρι τώρα δεν υπάρχει άλλη πρόθυμη  μεσογειακή πόλη να αναλάβει τους αγώνες, πλην της Μασσαλίας, ίσως) “… τρεχάτε ποδαράκια μου”!.

Εγράφη ότι οι εγκαταστάσεις θα γίνουν στη θαλάσσια ζώνη από την πλαζ μέχρι το Κολυμβητήριο της Αγυιάς, που σήμερα είναι “χαβούζα και βούρκος”. Ποιος δεν θέλει το “θαύμα” της ανάπλασης και της αξιοποίησης; Πως όμως και με λεφτά ποιου και κυρίως πότε; Είναι δυνατόν σε λιγότερο από ένα χρόνο να γίνουν έργα, που δεν πραγματοποιήθηκαν επι τρεις…. δεκαετίες; Σε λιγότερο από ένα χρόνο, από όταν ανατεθούν οι αγώνες, θα έρθει επιτροπή της ΔΕΜΑ να ελέγξει τις εγκαταστάσεις. Θα είμαστε έτοιμοι; Για να συμβεί αυτό, πρέπει να υπερπηδηθούν γραφειοκρατικά εμπόδια, να υπάρχει εγκεκριμένος  προϋπολογισμός και να δοθεί μάχη με το χρόνο. Μακάρι να γίνουν, όχι ένα, αλλά αλλεπάλληλα “θαύματα”.

Κρούω, όμως, τον κώδωνα του κινδύνου, γιατί και η Ταραγόνα που επρόκειτο να κάνει τους αγώνες φέτος τον Ιούνιο, τους ανέβαλε για του χρόνου, γιατί δεν ήταν έτοιμη! Κοντολογίς, τίθενται πολλοί προβληματισμοί, χωρίς να σημαίνουν ακύρωση της προσπάθειας που αναλήφθηκε από το υπουργείο Αθλητισμού και το Δήμο Πατρέων. Οι παράκτιοι μεσογειακοί αγώνες θα αποφέρουν οφέλη στην πόλη, αρκεί να πειστεί η αθλητική κοινότητα ότι είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση,  για να γίνουν έγκαιρα τα έργα εξπρές, που θα εγγυηθούν την επιτυχία της διοργάνωσης, εφόσον τελικά ανατεθούν οι αγώνες στην Πάτρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΕΥ: Η δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας και οι εξαγωγές, στην κορυφή της ατζέντας των οικογενειακών επιχειρήσεων

Η εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων και η δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συμμετοχής της EY Ελλάδος στο 3rd Family Business...

Βραβεία ΕΒΕΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής φακέλων υποψηφιοτήτων

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021 η προθεσμία υποβολής αίτησης  για συμμετοχή στα Βραβεία ΕΒΕΑ. Τα Βραβεία θα απονεμηθούν σε 10 κατηγορίες: Βραβείο εξαγωγικής δραστηριότητας...

Εμβόλιο – «Πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών 4-11 ετών – Στους 4 μήνες η αναμνηστική δόση

«Πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 4 έως 11 ετών άναψε η Επιτροπή Εμβολιασμού ενώ αναμένεται να προχωρήσει στην σύντμηση του χρόνου για την αναμνηστική δόση στους τέσσερις μήνες αντί στους έξι. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμού. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους εντός των επόμενων 24ωρων θα υπάρξει και η επίσημη απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμού για τον εμβολιασμό των πολιτών στους τέσσε

Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

Στην Κρήτη επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Ομικρον, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης. Πρόκειται για Ελληνα που ήλθε στη χώρα από τη Νότιο Αφρική. Εχουν τηρηθεί όλα τα μέτρα καραντίνας και η απόλυτη ιχνηλάτηση, τόνισε ο υπουργός ο οποίος εξειδικεύει τα μέτρα που ψηφίστηκαν για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών.

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!