Αρχική Πολιτική Νίκος Νικολόπουλος: Να ισχύσει το κίνητρο της ελεύθερης μετεγγραφής για τους πολύτεκνους

Νίκος Νικολόπουλος: Να ισχύσει το κίνητρο της ελεύθερης μετεγγραφής για τους πολύτεκνους

Το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την απόκτηση δικαιώματος ελεύθερης μεταγραφής των πολυτέκνων φοιτητών, εκδήλωσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας.
Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής υπενθυμίζει ότι οι μετεγγραφές των πολυτέκνων φοιτητών δόθηκαν με το Νόμο 860/1979 ως δημογραφικό κίνητρο, τότε που υπερτερούσαν οι γεννήσεις των θανάτων και αφαιρέθηκαν το 2011, ως να έπαψε τότε να υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα, τότε που οι θάνατοι άρχισαν να ξεπερνούν τις γεννήσεις!
Με αγανάκτηση στη συνέχεια, ο Νίκος Νικολόπουλος παρατηρεί:
Ενώ ο κ. Υπουργός έχει αναγνωρίσει το δίκαιο των Πολυτέκνων και είχε υποσχεθεί συνομιλίες με τα υπόλοιπα κόμματα πριν προχωρήσει σε νέα ρύθμιση, δεν έγινε απολύτως τίποτα και με τη νέα διάταξη του άρθρου 17 οι πολύτεκνοι είναι πάλι εκτός!
Είναι γνωστό επίσης ότι στο Μηχανογραφικό σύστημα του Υπουργείου αιτείται μετεγγραφή ο πολύτεκνος φοιτητής αναφέροντας την ιδιότητά του κατά δήλωσή του, χωρίς κανένα έλεγχο εάν είναι πράγματι πολύτεκνος ή όχι. Ο έλεγχος γίνεται μετά, στις Σχολές.
Ο αριθμός μετεγγραφομένων φοιτητών από τις σχολές είναι διαφορετικός από τον αριθμό που δίνει το Υπουργείο, γιατί οι Σχολές είναι αυτές που ελέγχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Το θέμα όμως είναι ότι έτσι χάνονται θέσεις από πραγματικούς δικαιούχους πολύτεκνους, αφού οι θέσεις δεν συμπληρώνονται. Θα πρέπει ο έλεγχος να γίνεται στην αρχή, είναι εύκολος και γρήγορος τρόπος, όπως γίνεται με τις μεταθέσεις των πολυτέκνων Εκπαιδευτικών και που εφαρμόζει η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου, χρησιμοποιώντας τον αριθμό Μητρώου της ΑΣΠΕ.
Για το λόγο αυτό, η ΑΣΠΕ προτείνει να επανέλθει το δικαίωμα της ελεύθερης μετεγγραφής στους ελάχιστους πλέον πολύτεκνους φοιτητές, μαζί με τις άλλες κατηγορίες που τυγχάνουν ελεύθερης μετεγγραφής για λόγους δικαιοσύνης και υλοποιήσεως της Συνταγματικής επιταγής του άρθρου 21 του Συντάγματος και καθώς επίσης η οικονομική κρίση πλήττει κυρίως και πολλαπλώς τις οικογένειές των πολυτέκνων.
Με την κοινοβουλευτική παρέμβασή του ο ανεξάρτητος βουλευτής καλεί, στην ουσία, τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να άρει την αδικία για να δύνανται οι πολύτεκνοι να μεταγράφονται ελεύθερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ στήριξαν σήμερα τα ομόλογα

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφουν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων. Η μικρότερη του αναμενομένου ύφεση της ελληνικής οικονομίας (-8,2%) αποσόβησε τις πιέσεις που εμφανίστηκαν σε άλλες...

Σταϊκούρας: Να δοθούν περισσότερα δάνεια από τις τράπεζες στις ΜμΕ – Σοβαρό πρόβλημα το ιδιωτικό χρέος

Οι τράπεζες πρέπει να διοχετεύσουν -με προσοχή, και εκτός των χρηματοδοτικών εργαλείων που συμμετέχει το Δημόσιο- μεγαλύτερο μέρος των συνολικών πιστώσεων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απ’ό,τι...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πανηγυρισμοί Μητσοτάκη – Σταϊκούρα για την ύφεση προσβάλλουν την κοινωνία

Οι πανηγυρισμοί Μητσοτάκη - Σταϊκούρα για την ύφεση προσβάλλουν την κοινωνία που αγωνιά, αναφέρουν σε κοινή του δήλωση η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών και του Αλέξη Χαρίτση, τομεάρχη Ανάπτυξης και...

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ KLEEMAN, ΕΚΕΤΑ και ThessINTEC

Η εταιρεία KLEEMANN HELLAS ABEE, το  Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και το Κέντρο Καινοτομίας & Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης - Thess INTEC, υπέγραψαν...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!