Αρχική Κοινωνία Νίκος Νικολόπουλος : Νέος “Χριστοφοράκος” ο κ. Φρουζής της Novartis;

Νίκος Νικολόπουλος : Νέος “Χριστοφοράκος” ο κ. Φρουζής της Novartis;

Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς και αναφορά προς την Εισαγγελία κατέθεσε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής και Προέδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος αναφορικά με τις απίστευτες αναφορές του «νέου Χριστοφοράκου», κ. Φρουζή, πρώην αντιπροέδρου της Novartis, για τις συνταρακτικές τοποθετήσεις του περί της δυνατότητας δωροδοκίας του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Κυριτσάκη.
Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Η ΑΠΟΨΗ, σε εσωτερικό έγγραφο της Novartis που το FBI μεταβίβασε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, γίνονται σαφείς αναφορές για το σχέδιο της NOVARTIS να δωροδοκήσει «με ένα μικρό ποσό τον επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού», γεγονός που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα είναι εξαιρετικά επωφελές για την NOVARTIS. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο κ. Φρουζής ζητάει έγκριση από τους ανωτέρους του για να προχωρήσει στην συγκεκριμένη ενέργεια, γεγονός που σύμφωνα με τον κοινό νου σημαίνει ότι ήδη είχε γνώση ότι μπορεί να πετύχει τους άνομους σκοπούς του δια της οδού αυτής ή πάντως, ότι δεν θα «χτύπαγε κλειστές πόρτες».
Ο κ. Νικολόπουλος, με την ερώτηση του, ζητάει να ενημερωθεί η Κοινή Γνώμη, δια της Βουλής, για το συγκεκριμένο περιεχόμενο της δικογραφίας και ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς για το τι πρόκειται να πράξουν ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Καθώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποτελεί κομβικό σημείο για την λειτουργία ολόκληρης της Κοινωνίας και της Δημοκρατίας και είναι αδύνατον τέτοιες σοβαρότατες αναφορές να μένουν ανεξιχνίαστες περί της αλήθειας ή μη αυτών.
Ήδη η προκαταρκτική εξέταση για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εξέταση της υπόθεσης της Μπύρας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού βρίσκεται στο στάδιο της κλήσης από την Εισαγγελία Διαφθοράς υπαλλήλων της Επιτροπής Ανταγωνισμού ως υπόπτων για παροχή εξηγήσεων. Μια υπόθεση που ζημίωσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τους Έλληνες Καταναλωτές.
Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι αρχειοθετήθηκε η περίφημη «καταγγελία Κυριτσάκη» περί «εκβιασμού» της Επιτροπής Ανταγωνισμού από δικηγορικά γραφεία και συνέργεια Βουλευτών στις πράξεις αυτές και αποκαλύφθηκε ότι «εκβιασμός» δεν υπήρξε ουδέποτε, αντίθετα υπήρχαν διαπραγματεύσεις Πολυεθνικών με ζημιωθέντες συνεργάτες τους. Και αντί να σπεύσουν στην Δικαιοσύνη οι πολυεθνικές να διαμαρτυρηθούν για ενδεχόμενο «εκβιασμό» έσπευσε για λογαριασμό τους η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με συμπαραστάτη τον υπόδικο καναλάρχη που έσπευσε να πάρει ζωντανή συνέντευξη του κ. Κυριτσάκη, αμέσως μόλις βγήκε από την Βουλή, και τους βαστάζους του Καναλάρχη δημοσιογράφους-υποστηρικτές του Άκη Τσοχατζόπουλου (αυτούς που έκαναν έρανο για τις 200.000€ της αποφυλάκισης Τσοχατζόπουλου).
Η αναφορά του κ. Νικολόπουλου απεστάλη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με αίτημα προς άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, με βάση το δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΑΠΟΨΗ και προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς με αίτημα την άμεση συσχέτιση των καταγγελιών στο δημοσίευμα με την, εν εξελίξει, υπόθεση της Μπύρας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:
«ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΟΥΖΗΣ: «Με ένα μικρό ποσόν ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού
μπορεί να προσεγγισθεί»

Με κατάπληξη διαβάσαμε στις 16 Φεβρουαρίου 2018 στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Η ΑΠΟΨΗ το άρθρο με τίτλο «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΟΥΖΗΣ: «Με ένα μικρό ποσόν ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπορεί να προσεγγισθεί»». Με κατάπληξη καθώς διαπιστώνουμε από τα γραφόμενα ότι στο σκάνδαλο NOVARTIS εμπλέκει ο κ. Φρουζής τον πρώην Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και Πρόεδρο μιας σημαντικής για την λειτουργία της Κοινωνίας Ανεξάρτητης Αρχής κ. Δημήτρη Κυριτσάκη.

Το σκάνδαλο NOVARTIS είναι δεδομένο ότι θα αποτελέσει την αιτία για να ξεκαθαρίσουν ορισμένες καταστάσεις. Εφόσον τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΑΠΟΨΗ αληθεύουν, έχουμε άμεση εμπλοκή του επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Κυριτσάκη με την υπόθεση NOVARTIS. Είτε εις γνώση του είτε όχι, ο κ. Φρουζής τον εμπλέκει άμεσα, ξεκάθαρα και ανενδοίαστα και αυτό πρέπει να εξετασθεί με κάθε δέουσα προσοχή.
Ιδίως μάλιστα όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της δικογραφίας Ω2015/198 για την απίστευτη καθυστέρηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού να εξετάσει την υπόθεση της Μπύρας, επιτρέποντας στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με την αναποτελεσματικότητά της, να αποκομίσει κέρδη άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ όσο διάστημα παρανομούσε.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΑΠΟΨΗ, στο δεύτερο έγγραφό του το FBI, με ημερομηνία 23/1/2018, έχει ενσωματωθεί και ένα υπόμνημα του κ. Κωνσταντίνου Φρουζή, με τίτλο «πρωταρχικά σχέδια δράσης και προϋπολογισμού έτους 2012».
Στο υπόμνημα αυτό ο αντιπρόεδρος της Novartis αναπτύσσει σχέδια εξάπλωσης της εταιρείας σε όλους τους τομείς. Αναφέρεται στο τότε περιβάλλον της υγείας, στις επιβεβλημένες στρατηγικές ενέργειες, στις τεχνικές πρόσβασης στην αγορά της υγείας, στις δημόσιες σχέσεις, στο ασφαλιστικό τμήμα και διάφορα άλλα.
Για τα ΜΜΕ επισημαίνει ότι πρέπει να γίνουν συναντήσεις με δημοσιογράφους «πρόσωπο με πρόσωπο», δείπνα και δώρα (προσωπικά αντικείμενα). Ένα όμως σημείο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το κεφάλαιο με τίτλο «Ενισχυτικές Διαφάνειας».
Αρχικά αναφέρει ότι επιβάλλεται «δέσμευση από τον επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς». Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος Φρουζής με έγγραφό του προς τους Arnout Ploos van Amstel και Miguel Freire επιζητεί αύξηση των κονδυλίων για κάθε κέντρο κόστους και σημειώνει επιγραμματικά ότι «αυτά τα δύο σημεία είναι τα μόνα που σχετίζονται με όλα και διάφορα γκρουπ εμπλεκομένων που αλληλοεπιδρούν και έτσι επιτυγχάνουμε τους φιλόδοξους στόχους για τον επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού».
Τελειώνει δε το έγγραφό του με την εξής περιεχόμενη παράγραφο: «Τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι πλήρως ευθυγραμμισμένος πως όλοι δρούμε σαν ομάδα, και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να χαιρετίζω όποτε βλέπω πως με ένα μικρό ποσό ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπορεί να προσεγγιστεί, φέρνοντας πίσω τεράστια οφέλη».
Το 2012 πρόεδρος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι ο κ. Κυριτσάκης Δημήτρης, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Ο κ. Κυριτσάκης αποτέλεσε επιλογή του τότε Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη και όπως πλείστα μέσα ανέγραψαν το 2009, ήταν στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη.
Το έτος 2012 διευθυντής του γραφείου του κ. Κυριτσάκη ήταν ο κ. Μυλωνάκης Γεώργιος. Ο κ. Μυλωνάκης στο 2013 έγινε σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη Κυριάκου, όταν αυτός έγινε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μάλιστα ήταν ταυτόχρονα σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη και ασκούσε τα καθήκοντά του ως διευθυντής του γραφείου του κ. Κυριτσάκη. Μόλις ο κ. Μητσοτάκης έγινε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μυλωνάκης αποχώρησε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ανέλαβε στενός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη. Όμως στην υπόθεση NOVARTIS εμπλέκονται πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο «νέος Χριστοφοράκος» κ. Φρουζής, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με τον κ. Κυριτσάκη και γνωρίζει ότι με ένα μικρό ποσό μπορεί να τον επηρεάσει θετικά για την NOVARTIS.

Οι θέσεις μας για την αποτελεσματικότητα που πρέπει να έχει η Επιτροπή που προεδρεύει ο κ. Κυριτσάκης είναι δεδομένες. Με αυστηρή κριτική, όπως αρμόζει για μια τέτοια σημαντική Αρχή, επί σειρά ετών ασκούμε Κοινοβουλευτικό Έλεγχο και, ανά περίπτωση, ζητούμε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προς διερεύνηση ζητημάτων της Επιτροπής Ανταγωνισμού που μας προκαλούν εντύπωση. Ουδέποτε όμως διανοηθήκαμε να αποδώσουμε τα φαινόμενα αναποτελεσματικότητας της Επιτροπής Ανταγωνισμού οφείλεται σε ενδεχόμενη δωροδοκία αξιωματούχων της, αναποτελεσματικότητα που, αιτιωδώς, ευνοεί σημαντικά τα καρτέλ και τα αφήνει να κερδίζουν δισεκατομμύρια ευρώ εις βάρος των Ελλήνων Καταναλωτών.
Δεν φτάσαμε στο σημείο να σκεφτούμε περί υπόνοιας δωροδοκίας ακόμα και όταν ο ίδιος ο κ. Κυριτσάκης μας έκανε αήθη επίθεση στις αρχές του 2017, αφήνοντας υπονοούμενα ότι ο ίδιος και η Επιτροπή Ανταγωνισμού εκβιάζονται από δικηγορικά γραφεία, σε συνεργασία με Βουλευτές, και χωρίς καμία ντροπή «έδειξε» εμένα ως έναν από τους Βουλευτές που εκβιάζουν την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Χαρακτηριστική η φράση του ενώπιον της Βουλής ότι «όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται». Βέβαια πιστεύουμε ότι ο κ. Κυριτσάκης θα μετανιώσει την αήθη αυτή επίθεση του, καθώς όπως πληροφορηθήκαμε από την Εισαγγελία, την οποία φανταζόμαστε εμπιστεύεται ο κ. Κυριτσάκης, όπως και εμείς, κατέληξε ότι ουδείς εκβίασε τον κ. Κυριτσάκη και την Επιτροπή Ανταγωνισμού και φυσικά ότι ουδείς Βουλευτής είχε συνεργασία για έναν τέτοιο εκβιασμό.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:
1. Επιβεβαιώνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας Η ΑΠΟΨΗ αληθεύουν (ως προς το περιεχόμενο του υπομνήματος του κ. Φρουζή);
2. Έχει ήδη καταθέσει μήνυση και αγωγή ο κ. Κυριτσάκης κατά του κ. Φρουζή και κατά παντός εμπλεκόμενου σε ενδεχόμενη συκοφαντία του, έναντι τόσο σοβαρών κατηγοριών και ενώ κατά το παρελθόν αντέδρασε με ιδιαίτερη -μάλλον αδικαιολόγητη- ευθυξία;
3. Εφόσον το δημοσίευμα αληθεύει, πώς προτίθεται να αντιδράσει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε αυτές τις σοβαρότατες καταγγελίες που προκύπτουν από την δικογραφία της NOVARTIS αναφορικά με τον προεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού; Θα διατάξει πειθαρχικό έλεγχο;
4. Είναι δυνατόν να παραμείνει στην θέση του ως πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού ένας άνθρωπος που ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου NOVARTIS, που με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και του FBI αλλά και τις καταθέσεις των μαρτύρων, λάδωνε τους πάντες, θεωρεί ότι «με ένα μικρό ποσό μπορεί να προσεγγιστεί»;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Αρκουμανέας: Στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σημειώνοντας παράλληλα ότι...

Κορωνοϊός: 394 νέα κρούσματα και 20 θάνατοι – Στους 301 οι διασωληνωμένοι

Στα 394 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που κατέγραψε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έως τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου. Παράλληλα ο...

Σκιάθος: Στην ακτή «Μάραθα» ο σεΐχης του Κατάρ με το περίφημο «Al Mirqab»

Στην αγαπημένη του Σκιάθο, για άλλη μία φορά, έφθασε σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι, ο σεΐχης του Κατάρ και πρώην πρωθυπουργός του Εμιράτου Χαμάντ...

Κοιμόταν η Καρολάιν λίγα λεπτά πριν δολοφονηθεί, σύμφωνα με την Ιατροδικαστή

Απαντήσεις σε όσα ισχυρίζεται ο πιλότος πως προηγήθηκαν της δολοφονίας της συζύγου του φαίνεται να δίνει η κατάθεση της ιατροδικαστή σύμφωνα με την οποία...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!