«Σε απάντηση της ερώτησης μου με αρ. πρωτ. 7098/10.07.207» τονίζεται μεταξύ άλλων στα όσα ερωτήματα είχε θέσει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος.

Ο Ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με την υπ. Α.Π. 7098 ερώτηση του ανέδειξε το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της ψευδούς  βεβαίωσης που χορήγησαν επίορκοι της ΔΟΥ Κηφησίας, που αφορά σε δύο χειρόγραφες φορολογικές ενημερότητες, τις οποίες φέρεται να έλαβε παρανόμως ο πρώην Τσάρος της Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου επί διακυβέρνησης Σημίτη, προκειμένου να πουλήσει το πολυτελές ακίνητο της Σύρου

Αξίζει πάντως να υπενθυμισθεί ότι πλην της παραπάνω έρευνας, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς διερευνά και το αν η αγοραπωλησία του πολυτελούς ακινήτου στην Σύρο ήταν εικονική. Το συγκεκριμένο ακίνητο φέρεται  να μεταβιβάστηκε το 2016 στην εταιρεία “Aegean Blue Dream” έναντι 1.1 εκ. ευρώ. Το ποσό αυτό, μάλιστα, από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν φαίνεται να «πέρασε» μέσα από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά κατατέθηκε κατευθείαν σε τράπεζα του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο αυτής της προκαταρκτικής, με διερευνώμενα αδικήματα  την δωροδοκία και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η προϊσταμένη Ελένη Τουλουπάκη προχώρησε σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του. Επιπλέον, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με βούλευμα του έκλεισε και τα σύνορα της χώρας για το ζεύγος. Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης, έχουν μπει όλες οι αγοραπωλησίες που πραγματοποίησε ο Γιάννος Παπαντωνίου με την σύζυγο του από το 1998 έως και σήμερα.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών να μάθουν η Βουλή και οι Έλληνες φορολογούμενοι ποια απάντηση δόθηκε στο αίτημα ανοίγματος των λογαριασμών του πρώην Υπουργού.

«Δεν είναι προσωπικό δεδομένο του Παπαντωνίου το πόσα εκατομμύρια μπορεί να έχει αδήλωτα και κρυμμένα στο εξωτερικό από την στιγμή που  όπως αναφέρεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής   που έχουν αποστείλει οι Ελληνικές δικαστικές αρχές προς την Εισαγγελία της Βέρνης από τον Μάρτιο, ζητώντας το άνοιγμα των λογαριασμών του ζεύγους που εντοπίστηκαν στην Ελβετία : «για την διερεύνηση του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που φέρεται να έχει τελεστεί από μέλος της Κυβέρνησης, όπως εν προκειμένω από τον Ιωάννη Παπαντωνίου, αρμόδιες είναι οι δικαστικές αρχές»,  είπε  στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο μαχητικός βουλευτής και συμπλήρωσε:

«Μάλιστα,  διερευνάται, μεταξύ άλλων, εάν η κινητή και ακίνητη περιουσία την οποία απέκτησε ο Ιωάννης Παπαντωνίου κατά την θητεία του  ως υπουργός στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας , αποτελεί αντικείμενο νομιμοποίησης  εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και ειδικότερα από την αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας, ως βασικό αδίκημα.

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι στο ερώτημα εάν ο Διευθυντής και όσοι υπέγραψαν τις ψευδείς βεβαιώσεις σε δύο φορολογικές ενημερότητες που εξέδωσε η Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς , παραμένουν στις θέσεις τους ο κ. Τσακαλώτος δια της κ. Υφυπουργού και εκείνος δια του κ. Πιτσιλή (ΑΑΔΕ) δίνουν στη Βουλή, αντί ξεκάθαρης απάντησης, το με Α.Π. 135696 έγγραφο που υπογράφει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης ΑΑΔΕ Μενέλαος Τσουπλάκης και σημειώνει:

«Ήδη, κατόπιν εντολής του Διοικητή της ΑΑΔΕ, η Υπηρεσία μας διενεργεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και για την Πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης, ήτοι την διαπίστωση της τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων, τον προσδιορισμό των ευθυνομένων προσώπων και των συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτά έχουν τελεστεί».

Άρα μέχρι τότε, τζίφος… και τα σκυλιά δεμένα….