Αρχική Οικονομία Νίκος Νικολόπουλος:Προστατεύστε το δημόσιο συμφέρον από το «πόλεμο» χαρακωμάτων στην «Ελλάκτωρ»

Νίκος Νικολόπουλος:Προστατεύστε το δημόσιο συμφέρον από το «πόλεμο» χαρακωμάτων στην «Ελλάκτωρ»

Εκρηκτική αναμένεται η Γενική Συνέλευση της «Ελλάκτωρ Α.Ε.» στις 29 Ιουνίου κι ενώ ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος έχει ήδη παρέμβει κοινοβουλευτικά με σκοπό την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και των μετόχων της εταιρίας, που δεν έχουν εμπλοκή στο «πόλεμο» των Μπόμπολα- Κούτρα με τους αδελφούς Καλλιτσάντση.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, λόγω της σοβαρότητας των αναφορών- καταγγελιών της πλευράς Καλλιτσάντση, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς και προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ειδικότερα, στην ερώτησή του ο ανεξάρτητος βουλευτής επισημαίνει:

«Ενόψει της γενικής συνέλευσης της εισηγμένης «Ελλάκτωρ Α.Ε.» για την 29/06/2018 και κατά την διάρκεια της ανταλλαγής επιστολών μεταξύ των ομάδων- μετόχων, αφ’ ενός αδελφών Καλλιτσάνστη και αφ’ ετέρου Δ. Κούτρα, Λ. Μπόμπολα, αναφέρονται καταγγελίες σχετικά με τον όμιλο «Άκτωρ» και την εισηγμένη «Ελλάκτωρ». Σχετικές αναφορές έχουν γίνει στο σύνολο του ημερήσιου και κυριακάτικου τύπου από την 1η Ιουνίου και εντεύθεν, καθώς και στο διαδίκτυο, αλλά και στην σελίδα change4aktor. Πρόκειται για  καταγγελίες σχετικά με ανακριβή δημοσιοποιημένα στοιχεία, ανυπαρξία δομών εταιρικής διακυβέρνησης , ανυπαρξία κοστολόγησης.  Όλα τα παραπάνω μπορούν να παραπλανήσουν και τελικά  να βλάψουν τους επενδυτές και ιδιαίτερα τους κατόχους μετοχών της Ελλάκτωρ. Στην περίπτωση που είναι σε γνώση της  Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  θα έπρεπε να δράσει προληπτικά, διότι μπορεί να προκληθούν ζημίες στους επενδυτές».

Τέλος, αναμένονται συνταρακτικές εξελίξεις σχετικά με τις αλληλοκατηγορίες και αλληλοκαταγγελίες των Καλλιτσάνστη (ΕΛΛΑΚΤΩΡ) και Μπόμπολα- Κούτρα (ΑΚΤΩΡ), αλλά και μετά την κοινοβουλευτική παρέμβαση, καθώς και την επιστολή που απέστειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος.

Τα δύο καίρια ερωτήματα προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών είναι τα ακόλουθα:

1)Έχουν περιέλθει σε γνώση σας οι επιστολές και τα δημοσιεύματα και αν ναι, ποιες προστατευτικές πρωτοβουλίες έχετε αναλάβει για την διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και των επενδυτών;

2)Έχει λάβει γνώσει των αναφορών και των καταγγελιών η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;

Αν ναι, τι μέτρα έχει λάβει; Αν όχι, τώρα που πιστεύουμε ότι μέσω υμών θα λάβει, τι προτίθεται να πράξει;

Για την παρέμβαση του Νίκου Νικολόπουλου περί στρεβλής εικόνας των οικονομικών δεδομένων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, διαβάστε εδώ:

http://www.nikosnikolopoulos.gr/?section=29669&language=el_GR&itemid730=33982&detail730=1

Η επιστολή του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Χαράλαμπο Γκότση είναι:

 

Κύριε Πρόεδρε

Ενόψει της γενικής συνέλευσης εισηγμένης Ελλάκτωρ Α.Ε. για την 29/06/2018 και κατά την διάρκεια της ανταλλαγής επιστολών μεταξύ των ομάδων, μετόχων, αφ’ενός αδελφών Καλλιτσάντση και αφετέρου Δ. Κούτρα, Λ. Μπόμπολα, αναφέρονται καταγγελίες σχετικά με τον όμιλο Ακτωρ και την εισηγμένη Ελλάκτωρ. Οι σχετικές αναφορές έχουν αναδημοσιευθεί στο σύνολο του ημερήσιου και κυριακάτικου τύπου από την 1η Ιουνίου και εντεύθεν, καθώς και στο διαδίκτυο, αλλά και στην σελίδα change4aktor. Και εάν κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι σχετικές αντιδικίες είναι συνήθεις στα «μετοχικά παιχνίδια», δεν ισχύει το ίδιο και για τις σημερινές, σοβαρότατες εάν αληθεύουν, καταγγελίες του κ. Καλλιτσάντση σε μορφή ανοιχτής επιστολής σχετικά με «μη δημοσιευμένα, μη ελεγμένα, προσαρμοσμένα οικονομικά μεγέθη, τα οποία πιστεύει ότι παρουσιάζουν μία ασυνεπή και στρεβλή εικόνα της οικονομικής απόδοσης των επιμέρους δραστηριοτήτων του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.», κατηγορώντας ευθέως το καθεστώς «Μπόμπολα – Κούτρα» για παραπλάνηση των μετόχων.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρίσταται αναγκαία η εκ μέρους Σας, αρμοδίως, διενέργεια ελέγχου του συνόλου των σοβαρότατων, όπως προκύπτει, καταγγελιών, καθόσον καθώς και η άμεση λήψη εκ μέρους Σας μέτρων πρόνοιας και προστασίας των μετόχων.

 

 

Με εκτίμηση

Νίκος Νικολόπουλος

Βουλευτής Αχαΐας

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού

Κόμματος Ελλάδος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Do you really need assist to escape from pay day loans?

Do you really need assist to escape from pay day loans? My article on the best way to request a refund of cash advance interest...

Natasha Aponte, wife who tricked countless guy on Tinder, explains mission behind internet dating event

Natasha Aponte, wife who tricked countless guy on Tinder, explains mission behind internet dating event By Caitlin O'Kane A while back, Natasha Aponte obtained nationwide eyes...

Site avec rencontre sans avoir i  inscription Comme Je peux a elles produire aplomb ? )

Site avec rencontre sans avoir i  inscription Comme Je peux a elles produire aplomb ? ) une page avec bagarre sans nul epitaphe...

Whenever certainly one of you had only missing on a primary or second date, or was in a slow-moving relationship

Whenever certainly one of you had only missing on a primary or second date, or was in a slow-moving relationship From the it like it...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!