Νίκος Νικολόπουλος: Δύο Υπουργοί κι ένας… αδέσποτος φόρος για το κρασί!
ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
Από το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, δόθηκε στη δημοσιότητα το παρακάτω δελτίο τύπου:
Ένας… αδέσποτος φόρος «κυκλοφορεί» ανάμεσά μας! Έθεσε ερώτημα ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί και έλαβε δύο απαντήσεις από τους Υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης που και οι δύο δηλώνουν… αναρμοδιότητα!
Με την ερώτησή του ο Ανεξάρτητος Βουλευτής ζητούσε να πληροφορηθεί αν η Κυβέρνηση υλοποιήσει τη δέσμευσή της να καταργήσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.
Ιδού οι απαντήσεις των δύο Υπουργών, που νίπτουν χείρας με… κρασί. Ο Υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου αναφέρει:
«Σχετικά με την ανωτέρω Ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, σας γνωρίζουμε ότι τα διαλαμβανόμενα σε αυτήν, εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης».
Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου υποστηρίζει:
«Όσο αφορά στη φορολόγηση του κρασιού, σημειώνεται ότι τα θέματα του ΕΦΚ αποτελούν αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών».
Σχολιάζοντας το πινγκ πονγκ των δύο Υπουργών ο Νίκος Νικολόπουλος είπε:
«Δεν έχει προηγούμενο η ασυμφωνία των δύο Υπουργών. Να, λοιπόν, που υπάρχουν και… ορφανοί φόροι στο Κράτος που ζούμε. Η ουσία, εν τέλει, είναι να συντονισθούν οι Υπουργοί μεταξύ τους και κυρίως η Κυβέρνηση να υλοποιήσει τη πρόθεσή της ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα των οινοπαραγωγών».

Αριθμ. Πρωτ. Ερώτησης 5916/26.05.17