Αρχική Πολιτική Νίκος Νικολόπουλος:Έρχεται η ώρα της ¨σταύρωσης¨ των πρωταίτιων του σκανδάλου -του Ελληνικού...

Νίκος Νικολόπουλος:Έρχεται η ώρα της ¨σταύρωσης¨ των πρωταίτιων του σκανδάλου -του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ) και του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Με αφορμή την συμμετοχή του, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την διευρεύνη των σκανδάλων στο χώρο της υγείας, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στην κάτωθι δήλωση -τοποθέτηση:
«Πιστεύω, ότι τα πράγματα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία είναι περισσότερο ώριμα από ότι στην προηγούμενη εξεταστική, όταν εργασθήκαμε για την διερεύνηση της δανειοδότησης των κομμάτων και των ΜΜΕ. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος και εγώ προσωπικά προσερχόμαστε στη νέα Εξεταστική Επιτροπή, κάτω από τους προβολείς της δημοσιότητας, υπό το άπλετο φως της ακροαματικής διαδικασίας, την ευρύτητα των οριζόντων της νομιμότητας και την άτεγκτη βάσανο του αποδεικτικού υλικού από όλους τους παράγοντες της υγείας, με στόχο να σπάσει ο “κάλυκας” των κεκρυμμένων.
Το ζητούμενο που τίθεται είναι να αποκαλυφθεί το πλιάτσικο στην Υγεία και να υπάρξει ο αναγκαίος κολασμός των πρωταίτιων της κατάρρευσής της Δημόσιας Υγείας, η επιστροφή των κλεμμένων, η παραδειγματική τιμωρία τους και η μη επανάληψη των τραγικών “εγκλημάτων” του παρελθόντος.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η Εξεταστική Επιτροπή για τα θέματα της Υγείας, έχει να αντιμετωπίσει ως κορυφαίο θέμα το σκάνδαλο “ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ” και καλώς με αυτό ξεκινάμε τη διερεύνηση, γιατί έπονται η “NOVARTIS” και το “ΚΕΕΛΠΝΟ”
Το εν λόγω πρώτο σκάνδαλο, αφορά στη λεηλασία τεραστίων, ακόμα απροσδιόριστων από την δικαστική έρευνα, ποσών δημοσίου χρήματος, προερχομένων από τις επιχορηγήσεις, τους εράνους, την διαχείριση κληροδοτημάτων και τα θαλασσοδάνεια της διαπλοκής.
Κεντρικός “πρωταγωνιστής” του σκανδάλου ήταν ο επί σχεδόν 35 χρόνια πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και του “Ερρίκος Ντυνάν” κ. Αν. Μαρτίνης, ο οποίος μετά τον εγκλεισμό του με προφυλάκιση στις φυλακές, φέρεται να έχει αντιληφθεί το βάρος των πράξεων του και δηλώνει διατεθειμένος να μιλήσει για τους συνενόχους και κυρίως για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς του σκανδάλου, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ήταν αποτέλεσμα δράσης 2-3 ατόμων, αλλά μιας πλειάδας που έδρασαν και ως “εγκληματική” ομάδα.
Αυτό καταφαίνεται χωρίς καμία αμφιβολία:
Από τις καταθέσεις που έδωσε, ήδη, ο κ. Αν. Μαρτίνης ενώπιον της Δικαιοσύνης στις 7 Νοεμβρίου 2016 και στις 8 Μαρτίου 2017, όπου ξεκάθαρα εκεί κατονομάζει πρώην Υπουργούς και ενόρκως δηλώνει, ότι εκβιάστηκε από πρώην υπουργούς Υγείας, και προσδιορίζει το ρόλο κάποιων εκ των μελών της οικογένειας Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών ονομαστικά.
Πριν από λίγα 24ωρα ο κ. Αν. Μαρτίνης μίλησε στον δημοσιογράφο κ. Γ. Ντάσκα, αλλά και στην δική μου τηλεοπτική εκπομπή, όπου και επανέλαβε ότι είναι αποφασισμένος να μιλήσει με ονόματα και γεγονότα για τους δράστες του διαχρονικού αυτού εγκλήματος. Δήλωσε δε, απερίφραστα και κατηγορηματικά, ότι “εκβιάστηκε” από πολιτικούς και τους πρωθυπουργούς των τελευταίων ετών, εξαιρουμένων των κ.κ. Κ. Καραμανλή και Αλ. Τσίπρα.
Μάλιστα αναφέρθηκε εξειδικευμένα στο ρόλο που είχαν στα τεκταινόμενα οι κ.κ. Σαμαράς, Σημίτης και Μητσοτάκης.
Πρέπει να τονιστεί ότι: Όπως καταφαίνεται από το ευρισκόμενο στη δικογραφία έγγραφο με ημερομηνία 6-3-2017 με αριθμό πρωτ. 611 της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ζητήθηκε ασφαλής συνοδεία για να εξασφαλισθεί η προσέλευση και κατάθεση του κ. Αν. Μαρτίνη στην Εισαγγελία, απόδειξη της σπουδαιότητας της μαρτυρίας του.
Επομένως, είναι ολοφάνερο, ότι από την κατάθεση του κ. Αν. Μαρτίνη πρέπει να αρχίσει η Εξεταστική Επιτροπή και στη συνέχεια να πάρει τη σκυτάλη ο δημοσιογράφος – δικηγόρος κ. Γ. Ντάσκας, ο οποίος διεξήγαγε επί 20 χρόνια την έρευνα και πήγε μάλιστα για να καταγγείλει το σκάνδαλο και στην έδρα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.
Ακριβώς μάλιστα από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό ξεκίνησε η αποκαθήλωση των πρωταιτίων και η αποκάλυψη του σκανδάλου, επειδή δεν μπορούσαν πια να εκπληρωθούν από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, οι σκοποί που θέτει ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός. Πρέπει να τονιστεί, ότι όπως αποκαλύφθηκε ήδη (στην ίδια τηλεοπτική μου εκπομπή) στις 17 Μαΐου 2017 ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός με νέο έγγραφό του εγκαλεί την σημερινή Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (πρόεδρος ο συνταξιούχος φαρμακοποιός, απόστρατος κ. Αν. Αυγερινός), επιλογή του τότε Υπουργού κ. Άδωνη Γεωργιάδη, για μη ανταπόκριση στις απαιτήσεις του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και απειλεί με λήψη πρόσθετων μέτρων.
Από το υλικό με το οποίο οι δικαστικές αρχές σχημάτισαν την δικογραφία, επί της οποίας πρέπει να εργασθεί η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, αποκαλύφτηκαν δεκάδες πρόσωπα, τα οποία διαδραμάτισαν ρόλο επιβοηθητικό της λεηλασίας δημοσίου χρήματος, αλλά και ονόματα ανθρώπων που προσπαθούσαν να αποτρέψουν αυτή την παράνομη δράση, οι οποίοι και θα πρέπει να κληθούν να καταθέσουν.
Προσωπικά λοιπόν θεωρώ, ότι δεν θα εκπληρωθούν οι σκοποί της Εξεταστικής Επιτροπής για πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου της Υγείας και ιδιαίτερα του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ αν δεν κληθούν να καταθέσουν οπωσδήποτε, μεταξύ των άλλων προσώπων, που θα προταθούν από άλλους συναδέλφους στη Βουλή και :
• Οι διατελέσαντες πρωθυπουργοί το διάστημα 1997 – 2014.
• Οι διατελέσαντες υπουργοί Υγείας.
• Τα μέλη του ΔΣ του Ε.Ε.Σ. και ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και ιδιαίτερα οι αναφερόμενοι σε διάφορα έγγραφα της δικογραφίας ως συμμετέχοντες στη λήψη αποφάσεων σχετικών με την δραστηριότητα του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ και του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ κ.κ. : Σορώτος Χρήστος Νίκας Δημήτριος Πανεθυμιτάκης Αλέξανδρος Ασπρογέρακα Αργυρώ Κελέκης Δημήτριος Χαραλαμπάκης Αριστοτέλης Τούντα Τατιάνα, Παπαϊωάννου Γεώργιος Χρυσικός Κωνσταντίνος και Μπαλόγλου Λεία − Ελισάβετ
Εκτός τούτων θα ζητήσω να κληθούν μεταξύ άλλων και :
• Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και πρώην ερυθροσταυρίτες, όπως οι κ.κ. Σταύρακας και Σκαλτσάς.
• Οι πρόεδροι και τα μέλη των κληροδοτημάτων του Ε.Ε.Σ. που επωλήθησαν, παρά την αντίθετη βούληση του διαθέτη.
• Οι δικαστικοί λειτουργοί, που με αποφάσεις τους άλλαξαν τους σκοπούς διαθηκών κληροδοτημάτων του Ε.Ε.Σ., όπως ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Δ. Κυριτσάκης.
Πιστεύω, ότι είναι αναγκαίο να προσέλθουν και να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους, άλλαξαν την βούληση του διαθέτη, καθώς στη συνέχεια ο Άρειος Πάγος όχι μόνο έθεσε τέλος στην αλλαγή σκοπού διαθηκών, αλλά και σήμερα προέκυψε μέγα ζήτημα, καθώς ακυρώθηκε η αλλαγή σκοπού διαθήκης εκατομμυρίων ευρώ (υπόθεση Σακελλαροπούλου) αλλά τα χρήματα έχουν χαθεί και η ακύρωση δεν μπόρεσε να εμποδίσει την παράνομη διάθεση των χρημάτων.
Πλέον τούτων προκύπτει ότι με πολιτικές πιέσεις, τις οποίες ο κ. Αν. Μαρτίνης σήμερα ονομάζει εκβιασμούς, διατέθηκε ,ουσιαστικά το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ σε ιδιωτικά συμφέροντα, αν και δημιουργήθηκε από δημόσιο χρήμα και πρέπει να κληθούν να καταθέσουν οι ορκωτοί λογιστές που υπογράφουν τους ισολογισμούς της ΗΜΙΘΕΑ, και του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, των ετών 2012, 2013, 2014, 2015, 2016.
• Οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών των ετών 2013 και 2014.
• Ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλής, προκειμένου να μας εξηγήσει γιατί «ο έλεγχος της εφορίας άργησε κατά δύο χρόνια», όπως κατέθεσε ο υπόδικος πρώην Πρόεδρος, «και έτσι έγιναν καταλογισμοί μόνον για την χρήση του έτους 2013και γιατί οι φορολογικές αρχές ενώ γνώριζαν στο ακέραιο τις έναντι αυτών οφειλές του Κ.Ι.Ε.Ν., δεν προέβησαν στις προσήκουσες ενέργειες εισπράξεως αυτών με τους δόκιμους τρόπους, τους οποίους διέθεταν, δεδομένου ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος που ζητήθηκε με αποτέλεσμα να μην αποκτήσει το Ελληνικό Δημόσιο νόμιμο τίτλο εισπράξεως των οικείων ποσών και να υποστεί αντίστοιχα ισόποση ζημία, η οποία δεν θα συνέβαινε εάν η αρμόδια φορολογική αρχή αναγγελλόταν εγκαίρως στον πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε 10 μήνες αργότερα, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 15276/24.09.2014 εκθέσεως αναγκαστικού πλειστηριασμού»;
• Ακόμη κρίσιμα και χρήσιμα θα αποδειχτούν τα όσα θα καταθέσουν οι επιθεωρητές Υγείας, εφόσον κληθούν, που έκαναν ελέγχους στον Ε.Ε.Σ. και στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ. Και πάντως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μην κληθούν.
• Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων
• Ο Αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας (κ. Αν. Λοβέρδου), που εκείνο το διάστημα ήταν ο κ. Β. Στεργίου.
• Ο καθηγητής κ. Λιαρόπουλος και οι κ.κ. Τιμοσίδης και Πολύζος, γιατί όπως είπε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής στις 26/10/2011 ο τότε υπουργός Υγείας κ. Αν. Λοβέρδος : «.. Είχαν αναλάβει μαζί με μένα να οργανώσουμε στο πως θα βοηθήσουμε το «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» και το «ΩΝΑΣΣΕΙΟ» να ορθοποδήσουν».
• Ο κ. Ν. Παπακωνσταντίνου, με βάση όσα ο ίδιος είπε στην ίδια επιτροπή και τα οποία κατεγράφησαν στα πρακτικά, απόσπασμα των οποίων παραθέτω: «…Πρώτα από όλα αξίζει να επισημάνουμε ακόμα μία φορά ότι το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, αρμέχθηκε και αρμέγεται από συγκεκριμένες δυνάμεις. Το πρώτο είναι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες με τις λεόντειες συμφωνίες, όσον αφορά τα τιμολόγια. Δεύτερον από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Τρίτον, από τις εταιρείες προμήθειες αναλωσίμων και ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού. …
Πρώτη αναντίρρητη και ακαταμάχητη διαπίστωση, ότι είναι άμεση η πολιτική και διαχειριστική ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, για την σημερινή χρηματοοικονομική και χρηματολογιστική κατάσταση στο Νοσοκομείο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ». Γιατί; Γιατί 3 μέλη του ΔΣ είναι εντεταλμένοι εκπρόσωποι του εκάστοτε Υπουργού και του νυν και της προηγούμενης κυβέρνησης, γιατί εποπτεύων φορέας είναι το Υπουργείο Υγείας, γιατί το ΔΣ του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ έχει δικαίωμα αρνησικυρίας, βέτο, ειδικά για τις νευραλγικές οικονομικές αποφάσεις. Οι βασικές αποφάσεις στο ΔΣ των τελευταίων 5 τουλάχιστον χρόνων ήταν ομόφωνες…»!
Τέλος, πρέπει να κληθούν και :
• Ο πρώην Υπουργός κ. Γ. Κουτρουμάνης αφού πάλι από τα πρακτικά της ίδιας επιτροπής, όπως μας λέει ο κ. Αν. Λοβέρδος : «…πληρώνουμε ως ασφαλιστικά ταμεία, δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος Υπουργός, αλλά ο κ. Γ. Κουτρουμάνης, διευκολύνει, τα παρακρατεί και δεν τα αποδίδει έναντι του χρέους που της έχει το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ…..».
Επίσης :
• Ο Διευθυντής κ. Θεμ. Χαραμής (καταγόμενος εκ Ναυπλίου και στενός φίλος της πεθεράς του κ. Αν. Σαμαρά)
• Ο αναπληρωτής του κ. Κ. Τζουτζουράκης (στενός φίλος του κ. Ν. Μηταράκη)
• Ο νομικός σύμβουλος του κ. Αδ. Γεωργιάδη, ο κ. Αθ. Πλεύρης
• Ο νυν Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Αντ. Αυγερινός (συνταξιούχος, απόστρατος φαρμακοποιός).
Τα ονόματα αναφέρονται εντελώς ενδεικτικά καθώς από την μελέτη της δικογραφίας και τις ρέουσες ήδη πληροφορίες θα προκύψουν με βεβαιότητα και άλλα ονόματα από το χώρο του Υπουργείου Υγείας, της Ιατρικής, των ΜΜΕ, της πολιτικής τα οποία και εγώ και άλλοι συνάδελφοι βουλευτές θα ζητήσουμε την κλήτευσή τους, ώστε να συμβάλλουν στην έρευνα, η οποία πρέπει να προχωρήσει σε βάθος, ώστε να αποκαλυφθούν οι ληστές του δημοσίου χρήματος, αυτοί που συνέβαλαν, ώστε ο ελληνικός λαός να υποφέρει 7 χρόνια Μνημόνια και περικοπές ακόμα και βασικών φαρμάκων και τροφής και οι ελληνικοί παράνομοι λογαριασμοί σε φορολογικούς παραδείσους να μαρτυρούν τα διαπραχθέντα σοβαρότατα οικονομικά εγκλήματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας έκανε το ψέμα επιστήμη για τα εργασιακά

«Εδώ πια δεν είναι θέμα Δεξιάς ή Αριστεράς! Όταν το ψέμα γίνεται επιστήμη και χρησιμοποιείται κατ' επάγγελμα από τον ίδιο τον αρχηγό της Αξιωματικής...

Παπαευαγγέλου: Γιατί αποφασίσαμε τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου

Προχωρά η διαδικασία προτεραιοποίησης των ομάδων υψηλού κινδύνου για νόσηση από covid-19 που θα λάβουν την αναμνηστική δόση εμβολίου. Έχουν προηγηθεί οι ασθενείς υπό...

Οικονόμου: Ο Τσίπρας βάφτισε «εθνική ανάγκη» το τσάκισμα της μεσαίας τάξης επί ΣΥΡΙΖΑ

«Αγκυλωμένο στον παρελθόν» χαρακτηρίσε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου...

Κορωνοϊός – 1.305 νέα κρούσματα και 33 θάνατοι – Στους 348 οι διασωληνωμένοι

Σε 1.305 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 33 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!