Αρχική Πολιτική Νίκος Ι. Νικολόπουλος : «Δεν κάνουμε το θέλημα του Θεού, μήτε...

Νίκος Ι. Νικολόπουλος : «Δεν κάνουμε το θέλημα του Θεού, μήτε του λαού! Εντέλει τίνος εντολοδόχοι είμαστε και πού αναφερόμαστε;»

Τοποθέτηση επί του Νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου

Νίκος Ι. Νικολόπουλος : «Δεν κάνουμε το θέλημα του Θεού,  μήτε του λαού!

Εντέλει τίνος εντολοδόχοι είμαστε και πού αναφερόμαστε;»

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Η χώρα μας ζει ήδη τις πολύ σκληρές συνέπειες της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, τα αποτελέσματα εγχώριων και εξωχώριων πολιτικών που επιβλήθηκαν και μεθοδευμένα οδηγούν την Ελλάδα σε σμίκρυνση, σε απαξίωση, σε μετατροπή της από κυρίαρχη χώρα σε χώρο διανομής συμφερόντων.

Και ενώ, για παράδειγμα, η Βουλή έχει ήδη συστήσει επιτροπή που ασχολείται με το δημογραφικό πρόβλημα και τη γήρανση του ελληνικού πληθυσμού, την ίδια ώρα η Βουλή καλείται να αποδεχτεί και να ψηφίσει νομοθετήματα που πίσω από τον μανδύα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βάλουν ευθέως κατά της οικογένειας και εις βάρος των αρχών, των αξιών και των παραδόσεων του έθνους μας.

Γνωρίζω ότι κάποιοι εδώ μέσα μπορεί να μην αποδέχεστε καν τη λέξη έθνος, ούτε να έχετε τις καλύτερες σχέσεις με αυτές τις αρχές, τις αξίες και τις παραδόσεις. Σας λέω όμως ότι ήσασταν, είστε και θα είστε μια μικρή μειοψηφία του ελληνικού λαού και εάν τολμάτε, τους δήθεν νεωτερισμούς σας, θέστε τους στον λαό σε δημοψήφισμα.

Γιατί δεν ρωτάτε ευθέως τον λαό για θέματα όπως αυτό που συζητάμε σήμερα, εσείς που μάλιστα δηλώνετε τόσο δημοκράτες;

Δεν το κάνετε γιατί προφανώς ξέρετε το αποτέλεσμα. Ξέρετε… πόσοι είστε! Και κρύβεστε πίσω από κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες και μειοψηφίες, που όλοι ξέρουμε καλά ότι πολλές φορές κινούνται διαμετρικά αντίθετα από τη βούληση και τις πεποιθήσεις του ελληνικού λαού.

Ξέρω, ξέρω…

Οι υπερασπιστές νόμων και αποφάσεων όπως η προτεινόμενη, επικαλείστε τα ατομικά δικαιώματα, την ανάγκη νομικής κατοχύρωσης της προσωπικής βούλησης του ατόμου για τον αυτοχαρακτηρισμό και για την ταυτότητά του. Και η ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη εθνικής και πνευματικής επιβίωσης, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Ή μήπως δεν καταλαβαίνετε ότι απλά και μόνο προτείνετε την… ρευστοποίηση της προσωπικής ταυτότητας κατά βούληση, κόντρα στο κοινωνικώς αποδεκτό, αλλά και στο θεσμικό και οικογενειακό δίκαιο;

Ας προσπαθήσω να ακολουθήσω όμως το σκεπτικό των εισηγητών του ΝΑΙ…

Εφόσον έχω το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζω το φύλο μου, γιατί δεν έχω το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζω και την υπηκοότητα ή το ύψος ή το… χρώμα των ματιών μου; Ατομικό και προσωπικό μου δικαίωμα δεν είναι, κατά την ίδια λογική, να θέλω να θεωρούμαι Μεξικάνος ή Ιρανός, γαλανομάτης με ύψος δύο μέτρα;

Γιατί να μην μπορώ με μία αίτησή μου να αλλάξω και άλλα βιολογικά ή εθνοτικά και φυλετικά δεδομένα, κατά τη δική μου βούληση, όπως θα μπορώ να αλλάξω και φύλο;

Δεν μπορεί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να αλλάζουν τα στοιχεία της ταυτότητας ανάλογα με τα «θέλω» ή από τις συναισθηματικές και ψυχικές προσεγγίσεις και μεταπτώσεις του ατόμου.

Δεν γίνεται, στο όνομα της όποιας αυτοδιάθεσης και ατομικής ελευθερίας, να αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας όπως θέλει! Τελεία και παύλα! Ζούμε σε μια οργανωμένη κοινωνία, με αναφαίρετες ατομικές ελευθερίες, στην οποία κυρίαρχος κανόνας είναι ο σεβασμός στις επιλογές του ατόμου, όταν αυτές δεν κινούνται σε βάρος της κοινωνίας, αλλά δεν μπορεί να φτάνουμε σε σημείο, η οργανωμένη κοινωνία να αποδέχεται την παραμόρφωση της βιολογίας, επειδή… έτσι γουστάρουμε. Γιατί τότε είναι… ανοργάνωτη και δεν είναι κοινωνία. Τελεία και παύλα!

Κυρίες και κύριοι, εννοείται λοιπόν ότι δεν ψηφίζω το συγκεκριμένο νομοθέτημα.

Δεν το ψηφίζω ως πολιτικός, ως δημοκράτης, αλλά και ως Χριστιανός.

Γιατί εκτός των άλλων που είπα, το θεωρώ και προσβολή της Χριστιανικής μου συνείδησης.

Αλίμονο, ούτε είμαι και ούτε θέλω να παραστήσω τον τέλειο.

Υπό όλες μου τις ιδιότητες,  ως πολίτης και πολιτικός, ως οικογενειάρχης, ως χριστιανός, έχω κάνει πολλά λάθη. Έχω αδυναμίες και ελλείμματα. Όμως ακολουθώ έναν καθαρό αξιακό κώδικα, που δεν μπαίνει σε κανένα άλλο ζύγι, πέρα από το συνειδησιακό μου, καθώς και το ζύγι της ευθύνης μου έναντι του Θεού και των συμπολιτών μου Χριστιανών Ορθόδοξων πολιτών που εκπροσωπώ.

Και τόσο για μένα, όσο και για το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος που εκπροσωπώ, η ελευθερία του ατόμου χρησιμοποιεί το σώμα και το μυαλό του κατά βούληση, είναι αναμφισβήτητη, νομικά αλλά και θεολογικά κατοχυρωμένη, απολύτως σεβαστή στη Δημοκρατία μας και στην Ορθόδοξη Πίστη.

Όμως περαιτέρω πρωτοβουλίες που έμμεσα μετατρέπουν την ιδιαιτερότητα σε κανόνα και την μειοψηφία σε πλειοψηφία, παντού και πάντοτε θα με βρίσκουν αντίθετο με οποιοδήποτε τίμημα.

Από κανέναν και ποτέ δεν ζήτησα, ούτε πρόκειται να ζητήσω, την άδεια για να μείνω πιστός στην Ορθόδοξη πίστη και στις ιδεολογικές αρχές μου. Κάποιοι έχουν τις δικές τους, «extra large» πεποιθήσεις για το συζητούμενο νομοσχέδιο, που απέχουν όσο το φως από το σκότος.

Και επειδή κάποιοι συνάδελφοι ένιωσαν την υποχρέωση να μεταφέρουν στη Βουλή τη φωνή της κοινότητας των διεμφυλικών ατόμων, προσωπικά αισθάνομαι και εγώ την ανάγκη να μεταφέρω στη Βουλή τη φωνή της Εκκλησίας:

Και η Ελλαδική Εκκλησία αναφέρει: «Το φύλο στον άνθρωπο αποτελεί ιερή παρακαταθήκη και υπηρετεί, στη βάση της ψυχοσωματικής συμπληρωματικότητας, το μυστήριο της ζωής και της αγάπης.  Υπό την έννοια αυτήν, δεν είναι επιλέξιμο, αλλά ως δώρο αποτελεί θείο χάρισμα στον άνθρωπο.

Η νομολογία των δικαστηρίων της πατρίδας μας καλύπτει, όπου υπάρχει ανάγκη, υφιστάμενα προβλήματα, με το δεδομένο ότι το φύλο, ούτε επιλέγεται ελεύθερα, ούτε και μεταβάλλεται κατά βούλησιν, αλλά επί τη βάσει ανατομικών, φυσιολογικών και βιολογικών χαρακτηριστικών, που ορίζουν την ταυτότητα του.

Η νομολογία προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας, έρχεται σε αντίθεση με τα χρηστά ήθη και την κοινή λογική και κυρίως καταστρέφει τον άνθρωπο. Αντί να λιγοστεύει τη σύγχυση και τις ψυχικές διαταραχές, θα τις αυξήσει και θα δώσει διαστάσεις επικίνδυνου κοινωνικού φαινομένου. Ιδίως όταν επεκτείνει τις δυνατότητές του και μεταξύ των μαθητών, δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση και στα σχολεία».

Επιπλέον, αγαπητοί συνάδελφοι, ας ακουστεί στο κοινοβούλιο και η φωνή του Άγιου Όρους, που μεταξύ άλλων διερωτάται: «Ποιός Ορθόδοξος Βουλευτής της Βουλής των Ελλήνων θα ψηφίσει τοιούτον άνομον νομοσχέδιον» και στη συνέχεια παρακαλεί θερμά για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Εγώ λοιπόν, δεν θα είμαι εκείνος ο Ορθόδοξος βουλευτής που θα ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο!

Επί 30 χρόνια περίπου έχω τη τιμή και την ευθύνη να εκπροσωπών στη Βουλή πολίτες που έχουν φόβο Θεού, αγάπη στην Πατρίδα και αφοσίωση στην Οικογένεια. Αυτούς εκπροσωπώ και αυτών εντολοδόχος είμαι.

Δεν ξέρω ποιος άλλος εδώ μέσα, έτσι αισθάνεται και τι θα επιλέξει να ψηφίσει. Το είπα και νωρίτερα: Υπάρχουν στιγμές που ο καθένας μας σε αυτή την αίθουσα αναμετριέται μόνο με τις αρχές του και τη συνείδησή του.

Κοιτάζοντας μάλιστα, ιδιαίτερα προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διερωτώμαι για ακόμα μία φορά, ποιους εκπροσωπούν και τι εκφράζουν σήμερα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενός κόμματος που εάν σήμερα σε αυτά τα έδρανα κάθονταν ακόμα προσωπικότητες όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Γεώργιος Ράλλης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ξέρω πολύ καλά τι θα έλεγαν και τι θα «φώναζαν» στον λαό μας. Σήμερα όμως, η ΝΔ τι ακριβώς λέει;

O Κυριάκος Μητσοτάκης, ποιούς εκπροσωπεί; Τα μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας ή της Ορθόδοξης Κοινότητας; Διότι δεν γίνεται να εκπροσωπεί και τις δύο κοινότητες. Πρέπει να επιλέξει… Οι χριστιανοί πιστεύουν πως ο Θεός έπλασε άρρεν και θήλυ και ότι «το σώμα νέων ναός του Αγίου Πνεύματος εστίν».

Διάβασα όμως πριν κάμποσο καιρό ένα ρεπορτάζ στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», το οποίο ανέφερε επί λέξει: «Δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους των οκτώ οργανώσεων στα γραφεία της ΝΔ στην οδός Πειραιώς, με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να δηλώνει τη στήριξή του στο νομοσχέδιο, που αφορά τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου».

Καταθέτω και αντίγραφο για τα πρακτικά της Βουλής…

Και ναι μεν, ο κ. Μητσοτάκης, δικαίωμά του είναι να επιλέγει όποια πλευρά θέλει. Έτσι κι αλλιώς έχει προ πολλού εγκαταλείψει τις παραδόσεις και τις παρακαταθήκες που εκπροσωπεί η ιστορική παράταξη που εκπροσωπεί. Το απέδειξε πολλές φορές, Έδωσε εντολή να στηριχθεί η κατασκευή και λειτουργία τζαμιού στην Αθήνα με χρήματα του Δημοσίου. Εντολή έδωσε – και μάλιστα επί ποινή διαγραφής στους βουλευτές του – να στηρίξουν και το διαβόητο τερατούργημα του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών.
Και φυσικά είναι αυτός που εάν βρεθεί κάποιος βουλευτής της ΝΔ και πει ότι δεν πρέπει να καθίσει ο Νικολόπουλος  στο «σκαμνί» επειδή μνημόνευσε αγιογραφικά ρητά σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, τότε με συνοπτικές διαδικασίες τον αντικαθιστά με κάποιον άλλο πρόθυμο θεληματάρη…

Όμως, έτσι είναι και όλοι οι βουλευτές της ΝΔ σήμερα; Δεν το πιστεύω… Αλλά εδώ που φτάσαμε, αναρωτιέμαι… Αναρωτιέμαι εάν κάποιοι έστω θυμούνται τι εκπροσωπούν, από πού προέρχονται και εάν ξέρουν που πηγαίνουν. Θα φανεί… Είπαμε, ο καθένας εδώ μέσα αναμετριέται με τη συνείδησή του. Και η κοινωνία είναι εκεί έξω και μας κρίνει όλους.

Προσωπικά πάντως, και τελειώνω, προτιμώ να εκφράσω την σιωπηλή πλειοψηφία που μπορεί να μην διοργανώνει παρελάσεις περηφάνιας γιατί τιμάει το φύλο, την πατρίδα και την θρησκεία της, αλλά υπάρχει και εκφράζεται μία και καλή για όλους μας!

Ευχαριστώ πολύ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Ανχελ Γκουρία: Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 5,6% το 2021

Παρά το έντονο κλίμα της αβεβαιότητας, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκουρία, έκανε λόγο για αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 5,6% το 2021, μιλώντας στο...

Χαρδαλιάς: Πώς ταξιδεύουμε στα νησιά – Τι ισχύει για τους τουρίστες από το εξωτερικό

Στην απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, αλλά και στην άρση των περιορισμών εισόδου στη χώρα εστίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της...

Ρέγκλινγκ – Σταϊκούρας: Κοινή έκκληση για στήριξη των μεταρρυθμίσεων

Την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας συζήτησαν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο των εργασιών...

ΟΑΕΔ-Cisco: Τετραπλασιάζουν τις θέσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης στην κυβερνοασφάλεια

Την αύξηση των θέσεων ωφελουμένων έως 3.000 και επιλαχόντων έως 1.000 αποφάσισαν ΟΑΕΔ και Cisco, μετά την υπερκάλυψη των 1.000 προσφερόμενων θέσεων του προγράμματος κατάρτισης στην κυβερνοασφάλεια, για τις οποίες...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!