ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς που βρίσκεται στη διαδικασία της εκκόλαψης, είναι να πείσει τους πολίτες για την ανάγκη της υπαρξής του και όχι να ενώσει πρόχειρα τα διάσπαρτα κομμάτια του για να κερδίσει μια θέση στον πολιτικό χάρτη της χώρας. Και για να το πετύχει αυτό χρειάζεται κρυστάλλινος λόγος. Συγκεκριμένο σχέδιο για την ανασύνταξη της χώρας. Ξεκάθαρη στρατηγική, που θα εγγυάται τη γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας και την απελευθέρωση της κοινωνίας από τα δεσμά των εκδικητικών δανειστών.

Η ΕΠΟΧΗ των πύρινων συνθημάτων που ξεσήκωναν τα πλήθη που γέμιζαν πλατείες κουνώντας πλαστικές σημαίες πέρασε στην ιστορία και δεν πρόκειται να επαναληφθεί, όσο κι αν ορισμένοι επιχειρούν να την αντιγράψουν και τρέφονται με την ιδέα ότι μπορούν να την «αναστήσουν». Σήμερα οι πολίτες, μετά από οκτώ χρόνια αιματηρών θυσιών και εξοντωτικής λιτότητας, είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί από τον πολιτικό κόσμο. Δεν χαρίζονται σε κανέναν. Δεν συγχωρούν και δεν κάνουν εκπτώσεις. Προτεραιότητά τους δεν είναι η νίκη του κόμματος, αλλά η σωτηρία της χώρας και το αύριο των παιδιών τους. Η αγωνία τους δεν είναι εάν το λάβαρο που θα υψωθεί μετά τις εκλογές στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πράσινο, κόκκινο, γαλάζιο ή πολύχρωμο, αλλά εάν και πότε θα λυθούν τα προβλήματα που συσσωρεύονται εξαιτίας της προκλητικής ακινησίας των κυβερνώντων.

ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ της νέας Κεντροαριστεράς καλό θα ήταν τα μηνύματα της κοινωνίας να μην τα πετάξουν, όπως και τα προηγούμενα, στο καλάθι των αχρήστων, αλλά να τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Να προσπαθήσουν να πείσουν ότι δεν αποτελούν «ουρά» του αμαρτωλού χθες και κυρίως ότι έχουν το πολιτικό θάρρος να εγγυηθούν ένα καλύτερο αύριο, όχι για τους εαυτούς τους και τους ημέτερους, αλλά για το σύνολο των πολιτών που πάντα στο τέλος καλούνται να πληρώσουν τα λάθη και την ανωριμότητα των πολιτικών. Να αποδείξουν ότι έχουν απαλλαχθεί από τα βαρίδια του παρελθόντος αδιαφορώντας για το όποιο πολιτικό κόστος. Να τολμήσουν να συγκρουστούν με τα συμφέροντα. Να μοιραστούν το όραμά τους για τη χώρα με τους πολίτες και, τέλος, να καλέσουν όλες τις δυνάμεις του τόπου να συμπορευτούν για να βγει επιτέλους η Ελλάδα από το τέλμα και να πορευτεί σε νέους δρόμους, με στόχο την ευημερία των ανθρώπων και όχι των αριθμών.


ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ το στοίχημα η νέα Κεντροαριστερά δεν χρειάζονται πυροτεχνήματα. Απαιτείται δουλειά για να σβηστούν οι «μουτζούρες» της παλιάς και να κερδηθεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας που δεν ξεχνά και ούτε μοιράζει «συγχωροχάρτια». Και για να γίνουν αυτά δεν αρκούν τα νέα σήματα και τα νέα χρώματα. Πρέπει πρώτα απ΄όλα να πεταχτούν από τις ντουλάπες οι πολιτικοί σκελετοί, μαζί με όσους ευθύνονται, για την σύγχρονη ελληνική τραγωδία. Να βρεθούν στην πρώτη γραμμή άφθαρτα πρόσωπα με ξεκάθαρο και πειστικό λόγο που δεν θα επιτρέπει παρερμηνείες. Νέα πρόσωπα ικανά να σηματοδοτήσουν τη νέα εποχή που θα στηρίζεται στην ειλικρίνεια και την εντιμότητα. Που δεν θα μοιράζουν υποσχέσεις για να μαζέψουν ψήφους. Που θα παρουσιάσουν ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης χωρίς διαπλοκές, αυθαιρεσίες και διαφθορά.

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ να γνωρίζουν ότι για να συμπληρωθεί το πάζλ της νέας Κεντροαριστεράς είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί στη θέση του το κομματάκι της κοινωνίας και αυτό δεν πρόκειται να γίνει όσο στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι πρωτεργάτες των μνημονίων και στο παρασκήνιο τα ίδια σκοτεινά πρόσωπα που έσπρωξαν τη χώρα στον γκρεμό. Όπως επίσης ότι η πορεία προς το μέλλον δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από συγκυριακές συμμαχίες, δούναι και λαβείν κάτω από το τραπέζι και επιστροφή στο παρελθόν. Οι πολίτες πλέον είναι υποψιασμένοι και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να τους χρησιμοποιήσει για να βολευτεί ο ίδιος στην καρέκλα της εξουσίας

Πηγή: Realnews