Αρχική Πολιτική Νέες καθυστερήσεις υπέρ του Καρτέλ των εργολάβων. ;;;

Νέες καθυστερήσεις υπέρ του Καρτέλ των εργολάβων. ;;;

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΧΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ(ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΞΕΝΕΣ…ΠΛΗΝ SΙΕΜΕΝS)
Ενώ η ελλιπής αντικατάσταση των παλαιών μελών ενδεχομένως να δώσει το επιχείρημα στους δικηγόρους των εταιρειών να εγείρουν θέμα νόμιμης συγκρότησής της !!!

Τέλος, αληθεύει ότι έμειναν εκτός της έρευνας για το καρτέλ των εργολάβων όλες οι συμβάσεις παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων ;;;

Νέα εμπλοκή και νέα καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της υπόθεσης του καρτέλ των κατασκευαστικών προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να διορίσει στο παρά πέντε την νέα αντιπρόεδρο και άλλα τρία μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η ακροαματική διαδικασία για τις κατασκευαστικές εταιρείες που δεν υπήχθησαν στη διαδικασία διευθέτησης και επρόκειτο να ξεκινήσει χθες, τελικώς αναβλήθηκε. Το χειρότερο; Ο τρόπος με τον όποιο διαμορφώθηκε η σύνθεση της επιτροπής, με την ελλιπή αντικατάσταση των παλαιών μελών, ενδεχομένως να δώσει το επιχείρημα στους δικηγόρους των εταιρειών να εγείρουν θέμα νόμιμης συγκρότησής της.

Ειδικότερα, μόλις την Πέμπτη 6 Απριλίου υπεγράφησαν και το βράδυ της ίδιας ημέρας δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι δύο σχετικές αποφάσεις του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου. Με την απόφαση 41343/6-4-2017 διορίστηκε η νέα αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Αννα Νάκου, η οποία αντικατέστησε τον κ. Δημήτρη Λουκά. Με την απόφαση 40673/5-4-2017 (η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της 6/4/2017) διορίστηκαν ως τακτικό μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού ο κ. Σωτήρης Καρκαλάκος στη θέση του κ. Δημήτρη Δανηλάτου και δύο αναπληρωματικά μέλη, ο κ. Μ. Πολέμης και η κ. Α. Αδαμάκου.

Επιπλέον, δεν έχει βρεθεί και οριστεί ακόμη αντικαταστάτης του κ. Ι. Αυγερινού, τακτικού μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού, του οποίου επίσης η θητεία έληξε, καθώς η υποψηφιότητα της κ. Μαρίνας Σταυροπούλου αποσύρθηκε από την ίδια πριν καν γίνει η σχετική ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Πιθανή αμφισβήτηση

Χθες, λοιπόν, εμφανίστηκε η νέα σύνθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την απουσία, ωστόσο, ενός τακτικού μέλους, αυτού που δεν έχει οριστεί ακόμη. Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να αποτελέσει το νομικό άλλοθι για την αμφισβήτηση του τρόπου συγκρότησης της σύνθεσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Το γεγονός ότι οι παραπάνω διορίστηκαν στις νέες θέσεις λίγες ώρες πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για το καρτέλ των κατασκευαστικών, που αποτελεί μία από τις πλέον δύσκολες υποθέσεις και με όγκο στοιχείων, σήμαινε αυτομάτως ότι δεν προλάβαιναν να αποκτήσουν γνώση της ιστορίας, καθώς μέχρι τώρα δεν είχαν πρόσβαση και σε όλο αυτό το αποδεικτικό υλικό. Το αναμενόμενο, λοιπόν, ήταν να αναβληθεί η διαδικασία όπως και έγινε.

πηγη: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΕΚΤ: Τα τεστ προσομοίωσης σε ακραίες καταστάσεις έδειξαν ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες παραμένουν ανθεκτικές

Ανθεκτικές παραμένουν οι τράπεζες της Ευρωζώνης όπως έδειξαν τα αποτελέσματα του τεστ αντοχής (stress test) στο δυσμενές μακροοικονομικό σενάριο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική...

Alpha Bank: Ολοκλήρωσε με επιτυχία το stress test του 2021 – Δείκτης CET 1 στο 17,3% στο βασικό και 8,4% στο δυσμενές σενάριο

Η Alpha Services and Holdings ολοκλήρωσε με επιτυχία την Άσκηση Προσομοίωσης Ακραίων  Καταστάσεων 2021 (EU-wide Stress Test), όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου της. Η Άσκηση...

Alpha Bank: Αναζητά στρατηγικό επενδυτή για τον σχηματισμό κοινοπραξίας στην ελληνική αγορά ακινήτων

Η Alpha Bank Α.Ε. (εφεξής η «Alpha Bank»), στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου επιχειρηματικού της σχεδίου, Project Tomorrow, και ειδικότερα, στο πλαίσιο της ανάπτυξης εργασιών...

Σκυλακάκης: Ιστορική ευκαιρία το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» – Ίσως την άλλη Παρασκευή τα πρώτα 4 δισ. ευρώ

Την πεποίθηση ότι το Σχέδιο Ελλάδα 2.0 θα αποδειχθεί μια ιστορική ευκαιρία και θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για την ανάπτυξη και την πορεία της...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!