Αρχική Κόσμος Νέα Ορλεάνη: Ιστορία, αλήθεια και πολιτικαντισμός

Νέα Ορλεάνη: Ιστορία, αλήθεια και πολιτικαντισμός

ΚΟ: Ο πολιτικάντης είναι εκείνος που ασχολείται με τα κοινά, αλλά στην ουσία ενδιαφέρεται για δύο πράγματα: Ψήφους και λεφτά. Προφανώς χωρίς το πρώτο κινδυνεύει το δεύτερο. Η ιστορία, η μνήμη, ο πολιτισμός, η τιμή, οι πρόγονοι είναι πράγματα άγνωστα στον πολιτικάντη. Εάν βέβαια «μυριστεί» ψήφους (και λεφτά) θα το παίξει ενδιαφερόμενος για την ιστορία, την μνήμη και για όλα αυτά. Αλλά όταν καταλάβει ότι δεν έχει ‘ζουμί’ η υπόθεση, θα ακολουθήσει τον γνωστό του αγαπημένο δρόμο.

Για τους τζιχαντιστές της πολιτικής ορθότητας και τον δήμαρχο της (κατά 60,2% πλέον μαύρης) Νέας Ορλεάνης που βάλθηκε να αποκαθηλώσει τα μνημεία της Συνομοσπονδίας μετά από 135 χρόνια, γιατί νιώθει ότι υπενθυμίζουν την «λευκή υπεροχή» και τον «ρατσισμό», ήδη μιλήσαμε. Θα ξαναμιλήσουμε.

Ο Mitch Landrieu είναι ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης. Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα. Είναι λευκός. Μόλις εκλέχτηκε, υποσχέθηκε ότι θα αφαιρέσει από την πόλη 4 μνημεία προς τιμήν ηγετικών μορφών της Συνομοσπονδίας και της ιστορίας της πόλης, τα οποία το τελευταίο διάστημα δέχτηκαν καταιγισμό βανδαλισμών και ρατσιστικών συνθημάτων (όπως “Die whites”, “f… whitepeople” κλπ), για τα οποία ουδείς συγκινήθηκε. Το πρώτο απομακρύνθηκε τον Απρίλιο και τα υπόλοιπα τον Μάιο.
Η Νέα Ορλεάνη είναι η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας της Λουιζιάνα, και κατά τη διάρκεια του πολέμου ανεξαρτησίας του Νότου (του λεγόμενου «εμφυλίου»), υπήρξε η μεγαλύτερη πόλη της Συνομοσπονδίας. Έδωσε χιλιάδες στρατιώτες στον στρατό των Νοτίων, καθώς και αρκετούς ηγέτες και στρατηγούς μεταξύ των οποίων τον γαλλόφωνο στρατηγό P.G.T. Beauregard, τον στρατηγό Braxton Bragg και άλλους. Από την αρχή του πολέμου έγινε στόχος των Βορείων λόγω της στρατηγικής της θέσης. Έπεσε στις 28 Απριλίου του 1862 και αμέσως οι γιάνκηδες κατακτητές έθεσαν την πόλη υπό στρατιωτικό νόμο και άρχισαν τις ωμότητες κατά των ντόπιων, υπό την διοίκηση του ταγματάρχη BenjaminButler, του επονομαζόμενου και “Beast” (κτήνος).

Για να το φέρουμε πιο κοντά στην ελληνική πρακτική. Φανταστείτε έναν δήμαρχο που αντιλαμβάνεται ότι στην πόλη του ή σε κάποιο «σημαντικό» εκλογικά δημοτικό διαμέρισμα, τα δημογραφικά έχουν αλλάξει και πλέον οι γηγενείς είναι μειονότητα (και βαίνουν συρρικνωμένοι), ενώ «ανθεί» δημογραφικά και οικονομικά η κοινότητα των ελληνοποιημένων (και φυσικά ψηφιζόντων) Αλβανών, οι οποίο κάποια στιγμή του διαμαρτύρονται για τις ονομασίες των οδών «Βορείου Ηπείρου», «Γεωργίου Ζωγράφου» κλπ ή τα αγάλματα της Βορείου Ηπείρου. Και τον απειλούν ότι θα φύγουν και θα πάνε αλλού ή δεν θα τον ψηφίσουν. Εσείς τι λέτε, ο κύριος δήμαρχος θα αδιαφορήσει ή θα σπεύσει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους και θα προβεί σε άμεση αλλαγή ονοματοδοσίας οδών και ξεθεμελίωμα αγαλμάτων, προτάσσοντας το «καλό» της πόλης, την «πρόοδο» και προβαίνοντας σε λογίδρια υπέρ της «ενσωμάτωσης», της «διαφορετικότητας» κλπ; Θέλετε απάντηση;

Ο λόγος του πολιτικάντη:

Σε συνέντευξη τύπου, ο Landrieu είπε ότι τα μνημεία της Συνομοσπονδίας, που αφαιρούνται «έχουν κάνει ανθρώπους να φύγουν από την πόλη».

«Υπάρχει πολιτιστική και οικονομική και πνευματική απώλεια σε αυτή την πόλη εξαιτίας αυτών των αγαλμάτων που έκαναν ανθρώπους να φύγουν από την πόλη», υποστήριξε ο Landrieu. «Δεν έχουμε κανένα όφελος από την μεγάλη μετανάστευση που έστειλε μερικούς από τους καλύτερους και πιο λαμπρούς πολίτες μας σε διάφορα μέρη ολόκληρης της χώρας…».

Η αλήθεια:

Τα μνημεία της Συνομοσπονδίας στη Νέα Ορλεάνη ανεγέρθηκαν το 1884 (του Robert E. Lee), το 1891 (το Liberty Place), το 1911 (του Jefferson Davis) και το 1915 (του P.G.T. Beauregard). Σύμφωνα με το Γραφείο απογραφής των ΗΠΑ, ο πληθυσμός της Νέας Ορλεάνης αυξανόταν σε κάθε δεκαετία της εποχής ‘JimCrow’ (του δια νόμου φυλετικού διαχωρισμού).


Ο νόμος περί πολιτικών δικαιωμάτων (Civil Rights Act) του 1964 έφερε το τέλος της λευκής υπεροχής και του φυλετικού διαχωρισμού στη Νέα Ορλεάνη. Από το 1960 έως την απογραφή του 2010, η Νέα Ορλεάνη έχει χάσει 283.696 κατοίκους υπό το νέο καθεστώς της φυλετικής ενσωμάτωσης. Πολλοί από αυτούς τους κατοίκους ήταν μαύροι και εκτοπίστηκαν προσωρινά εξ αιτίας του τυφώνα Κατρίνα. Τώρα επιστρέφουν στη Νέα Ορλεάνη, η οποία επανέρχεται στα επίπεδα βίας της προ-Κατρίνα εποχής.

Αυτό στην πραγματικότητα προκάλεσε τη Μεγάλη Μετανάστευση από τη Νέα Ορλεάνη.

Παρακάτω βίντεο με την έξαρση εγκληματικότητας, πορνείας και ναρκωτικών στη Νέα Ορλεάνη στην αυγή του 21ου αιώνα…

 

 

Ιδού, ο 21ος αιώνας της Νέας Ορλεάνης που χωρίς τα αγάλματα, είναι έτοιμη για ένα “καλύτερο μέλλον”:

«NEW ORLEANS – Ανάμεσα στις διαφανείς διαφάνειες και το γήπεδο μπάσκετ στο πάρκο Hunter’s Field θα βρείτε ανοιχτές αποχετεύσεις, χρησιμοποιημένες βελόνες και ακόμα και προφυλακτικά.

Ένας από τους γείτονες του πάρκου, ο Rudolph Dupart, λέει ότι η παιδική χαρά έχει γίνει ένα hangout για τοξικομανείς και πόρνες.

“Υπάρχουν άνθρωποι στο Δημαρχείο που δεν τους καίγεται καρφί”, λέει ο Dupart. “Έχω έναν εγγονό. Δεν τον αφήσω να έρχεται εδώ! ”

“Υπάρχει χρήση ναρκωτικών, υπάρχει πορνεία, υπάρχει το κάθε τι”, λέει ο Dupart.

Το Hunters field είναι ιδιοκτησία του δήμου που ανακαινίστηκε πρόσφατα και είχε μια παιδική χαρά. Τώρα, με τα ναρκωτικά και την πορνεία να είναι εκτός ελέγχου, και τις επικίνδυνες ανοικτά αποχετεύσεις, ο Dupart ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κρατήσουν τα παιδιά τους μακριά από εκεί… ”

Φοβερή πρόοδος! Ποιος δεν θα ήθελε να μείνει σε ένα τέτοιο μέρος;

Όπως χάθηκε το Detroit, (βλέπε εδώ κι εδώ) έτσι έχει χαθεί και η Νέα Ορλεάνη και έτσι θα χαθούν και άλλες πόλεις. Η έξαρση της εγκληματικότητας συμβαδίζει με το σβήσιμο της ιστορικής μνήμης, τις κατακλυσμιαίες δημογραφικές αλλαγές και το αντι-λευκό φυλετικό μίσος που μοστράρεται ως «πρόοδος». Welcome to New Orleans pic.twitter.com/2PuOXx8xiJ

Προβολή εικόνας στο Twitter

Ακολουθήστε

Hunter Wallace @occdissent

Welcome to New Orleans

6:21 π.μ. – 29 May 2017

Πληροφορίες για τις διαφημίσεις του Twitter & Απόρρητο

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ, εδώ κι αλλού

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Like it maintains obtain steadily, this numbers will continue to build

Like it maintains obtain steadily, this numbers will continue to build Their hotness achieve increases in the event that you posting information that that top...

Προκαλεί ξανά η Τουρκία με νέα Navtex – Έρευνες μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Την περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου δεσμεύει για έρευνες η Τουρκία, σύμφωνα με τη νέα Navtex που εξέδωσε, προκαλώντας νέες εστίες έντασης και προκλητικότητας...

Διασωληνωμένος στην εντατική του Ευαγγελισμού με κορωνοϊό ο Βασίλης Λεβέντης

O πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κοροναϊό και η κατάστασή του είναι κρίσιμη, ενώ νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με πηγές από το...

Γ. Στουρνάρας στα Νέα – Ερχεται δεκαετία με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

Ταχύτερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ακόμη κι από τις κυβερνητικές προβλέψεις, εκτιμά ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη του προς...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!