Αρχική Υγεία Νέα κλινική μελέτη για θεραπεία του καρκίνου

Νέα κλινική μελέτη για θεραπεία του καρκίνου

Υπό αξιολόγηση θα τεθεί νέος ερευνητικός θεραπευτικός παράγοντας ως μια νέα θεραπευτική επιλογή στην ογκολογία, σύμφωνα με τη Sanofi.

Πρόκειται για το THOR-707 (SAR444245), μία ιντερλευκίνη (not-alpha IL-2) με το καλύτερο στην κατηγορία του προφίλ, ο οποίος αξιολογείται σε κλινικές μελέτες Φάσης 1 για την αντιμετώπιση συμπαγών όγκων.

Το THOR-707 διαθέτει υψηλή διαφοροποίηση, με το καλύτερο στην κατηγορία προφίλ, σε συνδυασμό με ή σε διαδοχική (επάλληλη) χορήγηση με το pembrolizumab της MSD σε ασθενείς με διάφορους τύπους καρκίνου, σύμφωνα με τη Sanofi.

Για τη διεξαγωγή της κλινικής μελέτης Φάσης 2 που θα εξετάσει την ασφάλεια, τη φαρμακοκινητική και τα προκαταρκτικά δεδομένα αποτελεσματικότητας του THOR-707 (not-alpha IL-2) η Sanofi σύναψε συμφωνία με τη Merck & Co., Inc., Κένιλγουορθ, Νιου Τζέρσι, ΗΠΑ (γνωστή ως MSD εκτός ΗΠΑ και Καναδά).

Από την συμφωνία προβλέπεται ότι η Sanofi θα είναι χορηγός των κλινικών μελετών, ενώ η MSD θα προμηθεύει το pembrolizumab.

Για την συνεργασία ο Global Head, Oncology Development and Pediatric Innovation της Sanofi, Peter Adamson ισχυρίστηκε ότι «πιστεύουμε ότι το THOR-707 έχει τη δυνατότητα να καταστεί η βάση για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς ανοσο-ογκολογικών θεραπειών».

Ο κ. Adamson διευκρίνισε ότι «η συγκεκριμένη συνεργασία με την MSD θα μας επιτρέψει να διερευνήσουμε εάν το THOR-707 είναι δυνατό να αυξήσει και να διευρύνει την αποτελεσματικότητα του pembrolizumab, και να βελτιώσει τις εκβάσεις για τους ασθενείς με καρκίνο».

Αυτή την περίοδο, το THOR-707 εξετάζεται σε μια συνεχιζόμενη, ανοικτή, πολυκεντρική μελέτη επέκτασης Φάσης 1 με κλιμάκωση δόσης. Οι επιστήμονες ερευνούν την ασφάλεια και την ανοχή του THOR-707, καθώς και τον προσδιορισμό της συνιστώμενης δόσης του για τη Φάση 2 ως μονοθεραπεία, καθώς και σε συνδυασμό με αντι-PD-1 και αντι-EGFR αντισώματα.

Επίσης, η Sanofi μελετά ξεχωριστά τη δράση του συγκεκριμένου νέου βιολογικού παράγοντα σε συνδυασμό με άλλα αντι-PD-1 αντισώματα, συμπεριλαμβανομένου του cemiplimab, καθώς και αντι-EGFR και αντι-CD38 αντισώματα για διαφορετικούς τύπους καρκινικών όγκων.

Σημειώνεται ότι το THOR-707 διαπιστώθηκε κατά τις προκλινικές μελέτες ότι μπορεί να προκαλεί αύξηση του αριθμού των CD8+T-κυττάρων με αποτέλεσμα να έχει αντικαρκινική δραση τόσο ως μονοθεραπεία όσο και σε συνδυασμό με ένα αντι-PD1 μονοκλωνικό αντίσωμα.

Άξιο λόγου είναι ότι συνιστά το πρώτο μόριο από την πλατφόρμα Synthorin, τη μοναδική πλατφόρμα διευρυμένου γενετικού αλφάβητου της Sanofi, που διαθέτει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια νέα γενιά φαρμάκων ακριβείας στο πεδίο της ογκολογίας και των αυτοάνοσων νοσημάτων.

Εκτιμάται ότι το THOR-707 έχει τη προοπτική να αποδειχθεί ο καλύτερος στην κατηγορία του θεραπευτικός παράγοντας ιντερλευκίνης-2 για τη θεραπεία πολλών τύπων κακοηθειών. Ακόμη, θεωρείται ότι μπορεί να διασφαλίσει βελτιωμένες φαρμακολογικές ιδιότητες επιτρέποντας τη μειωμένη συχνότητα χορήγησης δόσης.

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Self-tests: Υποχρεωτικά σε λιανεμπόριο, εστίαση, κομμωτήρια και μεταφορές

Tην επέκταση του μέτρου των self tests σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, στη ενημέρωση για τον κοροναϊό. Τα self...

Α. Τσίπρας στο «Trade With Greece 2021»: Μέτρα στήριξης και ιδιωτικό χρέος για δίκαιη παραγωγική ανασυγκρότηση

Απαιτούνται γενναίες αποφάσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τονίζει μεταξύ άλλων ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο άρθρο του που δημοσιεύεται...

Ν. Ηλιόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ανίκανος να ελέγξει την πανδημία αλλά και την κυβέρνησή του»

«Τις τελευταίες ημέρες οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν επιδοθεί σε έναν διαγωνισμό για το ποιος θα εισπράξει τα επικοινωνιακά οφέλη από ένα τυχόν...

ΟΕΕ: Διαδικτυακό Σεμινάριο για το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, πιστό στον ρόλο του ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας για θέματα οικονομίας, διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο για το πρόγραμμα, ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ, με...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!