Αρχική Κόσμος Νέα δικαίωση από την Ιρλανδία για το κίνημα Υπέρβαση: Επιτυχία 100% του...

Νέα δικαίωση από την Ιρλανδία για το κίνημα Υπέρβαση: Επιτυχία 100% του μοντέλου ΝΑΜΑ !!!

ENA ΑΛΗΘΙΝΟ SUCCESS STORY ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ

Διαβάστε τι προτείναμε με την Ιδρυτική μας Διακήρυξη στη Δράση υπ’ αριθ. 6, περί Συλλογικής Διεκδίκησης του Αιτήματος Αναδιάρθρωσης του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος :

6.1   Δημόσιος Έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος

6.2   Ίδρυση Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας

6.3   Ίδρυση Ελληνικής Τράπεζας Δεύτερης Ευκαιρίας

6.4   Συγχώνευση των 4  Συστημικών Τραπεζών

6.5   Ίδρυση Ελληνικής Ν.Α.Μ.Α.

6.6   Διάλυση της Τειρεσίας Α.Ε.

6.7   Κατάργηση των Εισπρακτικών Εταιρειών

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://goo.gl/Lgycb4


H Bad bank NAMA της Ιρλανδίας αποπληρώνει 30 δισ. χρέους προς το Ιρλανδικό κράτος – Πάνω από 3 δισ τα κέρδη

Η NΑΜΑ απέκτησε τελικά 74 δισ. δολάρια σε προβληματικά στεγαστικά δάνεια με κόστος 31,8 δισ ευρώ.
H Bad bank NAMA της Ιρλανδίας αποπληρώνει 30 δισεκ. χρέους προς το Ιρλανδικό κράτος όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Η ανάκαμψη της Ιρλανδίας από την φάση του κραχ που οδήγησε σε διεθνή διάσωση έχει φτάσει σε μια συμβολική καμπή, καθώς η “κακή τράπεζα” της χώρας η ΝΑΜΑ αποδίδει στο Ιρλανδικό δημόσιο κύριο χρέος 30,2 δις ευρώ που δανείστηκε για να καθαρίσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Η ΝΑΜΑ, η εθνική υπηρεσία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, σημείωσε ότι θα εξαργυρώσει 500 εκατ.
Η ΝΑΜΑ αποπληρώνει 3 χρόνια νωρίτερα από το στόχο που είχε τεθεί κατά την έναρξη των εργασιών της το 2009.
Η εξόφληση εξαλείφει μια ενδεχόμενη υποχρέωση για το ιρλανδικό κράτος που χρονολογείται από την περίοδο της οικονομικής κρίσης που οδήγησε στην εθνικοποίηση των τραπεζών της χώρας και τη διάσωση από το ΔΝΤ και την ΕΕ.
«Είναι ένας κύριος στόχος που επιτεύχθηκε”, δήλωσε ο Frank Daly, πρόεδρος του NΑΜΑ.
“Δεν είναι μόνο σημαντικό για την ΝΑΜΑ, είναι σημαντικό για την εμπιστοσύνη στο κράτος, την εμπιστοσύνη των οργανισμών αξιολόγησης, την εμπιστοσύνη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.
Η οικονομία της Ιρλανδίας αυξάνεται έντονα και πάλι – και το Δουβλίνο εκμεταλλεύτηκε το επενδυτικό κλίμα για να πουλήσει ομόλογα με αρνητικά επιτόκια.
Ωστόσο, ο ρόλος της Nama χρονολογείται από τις χειρότερες ημέρες της κρίσης, όταν η εταιρία asset management δημιουργήθηκε για να πάρει τοξικά δάνεια στεγαστικά κυρίως από πέντε ιδιωτικές τράπεζες.
Η Nama απέκτησε τελικά 74 δισεκ. δολάρια σε προβληματικά στεγαστικά δάνεια με κόστος 31,8 δισ ευρώ.
Το άμεσο κόστος από την αναδιάρθρωση για το ιρλανδικό κράτος έφθασε τα 64 δισ. ευρώ, αλλά η NΑΜΑ έλαβε επιπλέον κρατικές ενισχύσεις ύψους 5,6 δισ.
Ο κ. Brendan McDonagh, διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε ότι η NΑΜΑ αναμένεται τώρα να παραδώσει στην κυβέρνηση πλεόνασμα ύψους 3 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2020, όταν ολοκληρώνει τη διάθεση των υπόλοιπων 4 δισ. σε προβληματικά δάνεια.
Η κυβέρνηση ζήτησε από τη ΝΑΜΑ αυτή την εβδομάδα να συμβουλεύσει ένα νέο κρατικό φορέα που θα χρηματοδοτήσει την οικοδόμηση.
Παράλληλα, η NΑΜΑ παρέχει χρηματοδότηση για την κατασκευή 20.000 νέων κατοικιών μέχρι το 2020, εκ των οποίων τα 5.600 θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017.
Η NΑΜΑ διαθέτει 12 δισ. ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία έχουν μειωθεί σε 500 εκατ.

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2013 :

6.5   Ίδρυση Ελληνικής Ν.Α.Μ.Α.

Το Κίνημα οργανώνει, διεκδικεί και συνδράμει τη συλλογική προώθηση, προβολή και υποστήριξη στις αρμόδιες εθνικές αρχές, την «Τράπεζα της Ελλάδος» και την «Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», της πρότασης για την ίδρυση εταιρείας ειδικού σκοπού για τη συγκέντρωση και διαχείριση όλων των προβληματικών και των κόκκινων δανείων, κατά το επιτυχημένο πρότυπο της N.A.M.A. Ιρλανδίας (National Asset Management Agency), η οποία μπορεί να διαχειρίζεται, συνολικά, συγκεντρωτικά και ομογενοποιημένα, όλα μαζί τα 500.000 κόκκινα δάνεια που ανέρχονται σε 66 δις ευρώ και τα περιουσιακά στοιχεία, κινητές αξίες και ακίνητα, που αντιστοιχούν στις εξασφαλίσεις τους.

Το Κίνημα πιστεύει ότι η ίδρυση Ελληνικής Ν.Α.Μ.Α., παράλληλα με την πρόταση συγχώνευσης των 4 ελληνικών συστημικών τραπεζών σε μία, το σπάσιμο αυτής σε καλή και κακή τράπεζα και τη μετεξέλιξη της κακής τράπεζας σε Ελληνική Ν.Α.Μ.Α., έχει συγκεκριμένη  στρατηγική, τραπεζική και επενδυτική λογική,  αφού οι ελληνικές τράπεζες, κατά το Ιρλανδικό πρότυπο, θα μεταβιβάσουν στο νέο αυτό φορέα όλα τα προβληματικά τους δάνεια και,  μαζί με αυτά, θα μεταφέρουν στην Ελληνική Ν.Α.Μ.Α. και τα αντίστοιχα κεφάλαια που έλαβαν από το ΤΧΣ κατά τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, για την κάλυψη των προβληματικών και των κόκκινων δανείων τους.

Το Κίνημα υποστηρίζει ότι η συγκεντρωτική, μαζική και ομογενοποιημένη διαχείριση του συνόλου των προβληματικών δανείων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος μέσα από μια Ελληνική Ν.Α.Μ.Α., θα κόψει το γόρδιο δεσμό του τραπεζικού αδιεξόδου της ελληνικής οικονομίας αφού, κατ’ αρχήν, θα εξοικονομηθούν τα κεφάλαια που προορίζονται για περαιτέρω διασώσεις και ενισχύσεις ελληνικών τραπεζών, οι οποίες θα πάψουν οριστικά να προκαλούν με την ευνοϊκή και προνομιακή τους μεταχείριση σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους της εθνικής μας οικονομίας και τους φορολογούμενους, θα εξυγιανθούν τα δανειακά χαρτοφυλάκια και, έτσι, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα γίνει ρεαλιστικά βιώσιμο και  επενδύσιμο και θα προσελκύσει νέα, ιδιωτικά κεφάλαια, με αποτέλεσμα το ΤΧΣ να μπορέσει να επανεισπράξει τα κεφάλαια του Ελληνικού Λαού που επένδυσε στη διάσωση του τραπεζικού συστήματος, να ωφεληθούν ταυτόχρονα μέτοχοι, επενδυτές και φορολογούμενοι και, η Ελληνική Ν.Α.Μ.Α., να πραγματοποιήσει διαχειριστικά κέρδη από τη διαφορά μεταξύ των προβλέψεων κατά τη μεταβίβαση και την  αγοραία αξία των προβληματικών και κόκκινων δανείων, όπως αυτή θα διαμορφωθεί με το νέο μοντέλο της συγκεντρωτικής και ομογενοποιημένης διαχείρισης τους.

ΠΗΓΗ
www.bankingnews.gr

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Ηλιόπουλος : Βαρύτατα εκτεθειμένος ο Χρυσοχοΐδης για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για «βαρύ χτύπημα...

Τσίπρας: Όταν ένας δημοσιογράφος δολοφονείται, τότε η δημοκρατία τραυματίζεται

Την «βαθύτατη ανησυχία του για τις δολοφονικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών», εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την δολοφονία του δημοσιογράφου...

Χρυσοχοΐδης: Ειδεχθές έγκλημα η δολοφονία Καραϊβάζ – Η ΕΛ.ΑΣ θα βρει τους ενόχους

Τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου με...

Φ. Γεννηματά: Σκάνδαλο εις βάρος του ελληνικού λαού η υπόθεση της AMK στην Πειραιώς

Τη διαφωνία της στον τρόπο που αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς εξέφρασε με δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!