Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Δημοκρατία» με το που ανακοίνωσε ο Τσίπρας ότι θα δώσει το κοινωνικό μέρισμα, την ελεημοσύνη δηλαδή, η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με την Νέα Δημοκρατία μειώθηκε στις 9,5 μονάδες.
Ο Τσίπρας ακολουθεί την τακτική του Παπανδρέου με το γνωστό «Τσοβόλα δώστα όλα» και η ΝΔ είναι εγκλωβισμένη στο να ψηφίσει ή όχι το νομοσχέδιο για το μέρισμα.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συμφωνεί με την κίνηση του Τσίπρα ενώ με την μεσοβέζικη στάση της ΝΔ να ψηφίσει ΝΑΙ μόνον επί της αρχής συμφωνεί μόνον ένα 12%, δηλαδή ο σκληρός πυρήνας των νεοδημοκρατών.

Αυτά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης πέραν του ότι οι πολίτες θέλουν να πάρουν μερικά χρήματα από αυτά που τους έχουν αφαιρέσει δείχνουν και τον κατακερματισμό που υπάρχει μέσα στο κόμμα της ΝΔ όπως έχει γράψει και σε σχετικό άρθρο ο “ΕΚ”. Υπάρχουν οι «Μητσοτακικοί» που είναι μόνον μία μικρή μερίδα, όπως δείχνει το 12% τουλάχιστον, υπάρχουν οι «Καραμανλικοί», υπάρχουν και οι «Σαμαρικοί» που ισχυρίζονται ότι αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση τώρα θα είχαμε βγει από την κρίση. Δύσκολο το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη αφού πολλοί μέσα στο ίδιο του το κόμμα λένε ότι «δεν τραβάει» και είναι δύσκολο την στιγμή που η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να χειροτερέψουν τα πράγματα, φανταστείτε να πήγαινε και κάπως καλά.

Μία ελεημοσύνη έδωσε (το κοινωνικό μέρισμα) και αμέσως η διαφορά μειώθηκε αισθητά, αν δώσει και ουσιαστικές παροχές η ΝΔ και ο Κυριάκος θα φάνε την αντιπολίτευση με το κουτάλι.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου

ΣΥΡΙΖΑ 19%
ΝΔ 28,5%
Χρυσή Αυγή 7%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 7%
ΚΚΕ 6,5% Ποτάμι 1%
ΑΝ.ΕΛ. 1,5%
Ένωση Κεντρώων 1,5
Αναποφάσιστοι/Λευκό/Άκυρο 22,5%

ΠΗΓΗ