Η απόφαση των ΗΠΑ να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στην προμήθεια όπλων στους Σύρους αντάρτες, απειλεί την ασφάλεια των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών και του στρατιωτικού προσωπικού, και σύμφωνα με ανακοίνωση από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θεωρείται “εχθρική ενέργεια”.

Το πρακτορείο επικαλείται το υπουργείο, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα επιχειρεί να περιπλέξει την κατάσταση στον κόσμο προτού αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ τον Ιανουάριο.

Ο Ομπάμα ήρε ορισμένους περιορισμούς στην προμήθεια όπλων προς τους Σύρους αντάρτες νωρίτερα μέσα στο μήνα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα άρει επίσημα τους περιορισμούς που περιγράφονται στο νόμο περί ελέγχου των εξαγωγών όπλων των ΗΠΑ, η οποία απαγορεύει την παροχή των προμηθειών ή των υπηρεσιών που σχετίζονται με την άμυνα σε χώρες που δεν συνεργάζονται πλήρως με τις προσπάθειες των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας, στις 8 Δεκεμβρίου.

Το Κρεμλίνο, οι αεροπορικές δυνάμεις του οποίου υποστηρίζουν την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή είναι παρακινδυνευμένη και ότι τα όπλα μπορούν να καταλήξουν στα χέρια “τρομοκρατών”.

«Η σχετική απόφαση φέρει επίσης μια άμεση απειλή για τις ρωσικές δυνάμεις και αεροσκάφη, άλλα και το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό και την πρεσβεία μας στη Συρία. Ως εκ τούτου, θεωρούμε αυτό το βήμα εχθρικό”, ανέφερε το υπουργείο.

ΠΗΓΗ