Αρχική Επιστήμη Μπισκότα χωρίς γλουτένη φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας απέσπασαν το 1ο βραβείο στο...

Μπισκότα χωρίς γλουτένη φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας απέσπασαν το 1ο βραβείο στο Διαγωνισμό Ecotrophelia 2018

Απολαυστικά μπισκότα χωρίς γλουτένη με βιολογικό αλεύρι κάστανου, με άρωμα πορτοκαλιού και κομμάτια μαύρης σοκολάτας. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το προϊόν “Chestnicks”, το οποίο απέσπασε το 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό Ecotrophelia 2018 και είναι δημιούργημα του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, του ΤΕΙ Θεσσαλίας που έχει έδρα την Καρδίτσα.

Το προϊόν αναπτύχθηκε από τους φοιτητές του Τμήματος Νικόλαο Ζάχο και Νικόλαο Λαμπράκη, υπό την επίβλεψη των κκ. Δρ Αθανασίου Μανούρα, καθηγητή και Όλγας Καλτσά, πανεπιστημιακού υποτρόφου του ίδιου Τμήματος με την υποστήριξη των κκ. Δρ Μάριου Τρίγκα, Επίκουρου καθηγητή του ΑΠΘ και Δρ. Ε. Μαλισσιόβα, επίκουρης καθηγήτριας του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Μάλιστα η ομάδα του ΤΕΙ Θεσσαλίας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Ecotrophelia Europe που θα διεξαχθεί στο Παρίσι στις 22-23 Οκτωβρίου 2018 στο πλαίσιο της έκθεσης Sial 2018.

«Η συμμετοχή η δική μου και των φοιτητών μου στον διαγωνισμό Ecotrophelia 2018 αποσκοπούσε, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής κ. Μανούρας, όπως και τα προηγούμενα χρόνια που συμμετείχα με ομάδες φοιτητών, πρωτίστως στην εμπειρία που αποκτούν οι φοιτητές κατά τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου καινοτόμου και πρωτότυπου τροφίμου, αλλά και στην ανάδειξη της αδιάκοπης και πολύχρονης ερευνητικής δουλειάς που γίνεται στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας».

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι, συνεχίζει, το γεγονός ότι η εφαρμοσμένη έρευνα υψηλού επιπέδου που πραγματοποιείται στα εργαστήρια του τμήματος είναι μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί και να καταστεί γνωστή στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας. Ραντεβού στο Παρίσι και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε το πρώτο βραβείο στην Ελλάδα, δεν παραλείπει να προσθέσει ο Δρ Αθανάσιος Μανούρας.

Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, για 6η συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε στο διαγωνισμό Ecotrophelia, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), με σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων και οικολογικών τροφίμων που αναπτύσσουν ομάδες φοιτητών από όλη την Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου 2018 στην Αίγλη Ζαππείου με συμμετοχή στην τελική του φάση οκτώ ομάδων από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ όλης της χώρας, εκ των οποίων προκρίθηκαν στον τελικό δύο ομάδες του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με δύο καινοτόμα προϊόντα.

Τα ελληνικά προϊόντα, σημειώνει επίσης ο κ. Μανούρας, μπορούν με μεθοδικότητα και συνέπεια να γίνουν αναγνωρίσιμα στη διεθνή αγορά, ως πιο φυσικά, ή πιο οικολογικά, ή πιο ευεργετικά για την υγεία προϊόντα. Πλεονεκτούν ποιοτικά έναντι των πιο οικονομικών προϊόντων μαζικής παραγωγής που παράγονται σε άλλες χώρες (δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε ως προς την τιμή, αλλά ως προς την ποιότητα). Για να καταλήξει: «Η συγκυρία, παρά την κρίση, είναι ευνοϊκή γιατί η ελληνική διατροφή γίνεται γνωστή και αποδεκτή από όλο τον κόσμο».

Το δεύτερο προϊόν, που πρόκειται για μια άλλη συμμετοχή του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων στον ίδιο διαγωνισμό και που προκρίθηκε στην τελική φάση, ήταν το επιδόρπιο γιαούρτης «Yess».

Tο Yess είναι υγιεινό πλούσιο σε πρωτεΐνες, προβιοτικό επιδόρπιο γιαουρτιού από κατσικίσιο γάλα με χαμηλά λιπαρά και αντιοξειδωτικές ουσίες από τα υποπροϊόντα καφέ-εσπρέσο, που μπορεί να αποτελέσει ένα γρήγορο, γευστικό σνακ (χωρίς καφεΐνη) για όλες τις ώρες της ημέρας. Το προϊόν αναπτύχθηκε από τους φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Ομάδα Φοιτητών:

Γραμματίνα Αγγελίδη, Ελευθερία Ελισάβετ Αθανασίου, Βικτωρία Καμπίτη, Μαρίνα Μιχαηλίδου, Σταυρούλα Παρλάντζα, Παρασκευή Γεωργία Στεργίου υπό την επίβλεψη των κκ. Δρ Αθανασίου Μανούρα, Καθηγητή και Μαρίας Αλεξανδράκη, ΕΤΕΠ του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων με την υποστήριξη των κκ. Δρ. Ελένης Μαλισσιόβα, Επίκουρης Καθηγήτριας και Δρ. Γλυκερίας Καραγκούνη, Επίκουρης Καθηγήτριας του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Νέα φορολοταρία: Πώς θα λειτουργήσει το 2022 – Τα χρηματικά έπαθλα και τα «μπόνους»

Με διπλάσιους, τριπλάσιους ή ακόμη και τετραπλάσιους λαχνούς θα συμμετέχουν κάθε μήνα στη φορολοταρία οι  φορολογούμενοι που καταναλώνουν και πληρώνουν με ηλεκτρονικό χρήμα ποσά που υπερβαίνουν το 30%, το 50% ή το 70% του μηνιαίου εισοδήματός τους. Η νέα φορολοταρία, η οποία θα κάνει πρεμιέρα το Φεβρουάριο θα μοιράζει από 1.000 έως 50.000 ευρώ κάθε μήνα σε  556  τυχερούς φορολογούμενους ενώ κάθε Χριστούγεννα θα διενεργείται μια σούπερ κλήρωση που θα μοιράζει σε 12 υπερ-τυχερούς φορολογούμενους 100.000 ευρώ στον καθένα.  Το έπαθλο είναι αφορολόγητο, δεν

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τον CEO της TUI – Αναμένεται διπλασιασμός αφίξεων τουριστών το 2022

Τηλεδιάσκεψη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του TUI Group, Fritz Joussen, είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία ανακοινώθηκε η ίδρυση του Co-Lab του ομίλου στη Ρόδο, του πρώτου εργαστηρίου συνεργασίας για τον επωφελή πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό ολόκληρης της αλυσίδας υπηρεσιών που συνδέονται με τον τουρισμό.

«Αναμένουμε διπλασιασμό των αφίξεων στην Ελλάδα από την πλευρά του Ομίλου TUI το 2022»

Με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας για τη σύσταση του Co-Lab, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «αναμένουμε φέτος μια π

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματος

Την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματος προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κομματικές πηγές, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την αλλαγή του καταστατικού του κόμματος. Προτάσεις για «ριζοσπαστικές» αλλαγές, όπως χαρακτηρίζονται, κατέθεσε και η Επιτροπή Καταστατικού, που αποτελείται από στελέχη του Κόμματος με επικεφαλής τον Γιάννη Δραγασάκη. Στόχος του Αλ. Τσίπρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «ένα διαφορετικό, ανοιχτό, ελκυστικό και πιο σ

Κορωνοϊός: 20.107 νέα κρούσματα και 88 θάνατοι – Στους 683 οι διασωληνωμένοι

Σε 20.107 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, ανακοινώθηκαν 88 θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 683 ασθενείς. Για ακόμα μια μέρα, η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί… από κοντά, τη στιγμή που αρκετές ακόμα περιοχές προκαλούν έντονη ανησυχία.

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!