Τ ο επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του υποψήφιου προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε ότι έγινε στόχος τουλάχιστον πέντε επιχειρήσεων κυβερνοπειρατείας από τον Ιανουάριο, οι οποίες ωστόσο δεν κατόρθωσαν να απειλήσουν δεδομένα.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο μόνος υποψήφιος των γαλλικών προεδρικών εκλογών που έγινε στόχος», αναφέρει σε ανακοίνωση το κεντρώο κίνημα «Εμπρός!», το οποίο ίδρυσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας το 2016.

«Δεν αποτελεί σύμπτωση το ότι ο Εμανουέλ Μακρόν, ο τελευταίος εναπομείνας προοδευτικός υποψήφιος στις εκλογές αυτές, αποτελεί στόχο κατά προτεραιότητα», προσθέτει. Το επιτελείο του κ. Μακρόν αναφέρει ως απόδειξη τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας Trend Micro, η οποία ανακοίνωσε ότι εντόπισε στοιχεία ότι η ομάδα χάκερς «Pawn Storm» επετέθη στο επιτελείο του προεδρικού υποψηφίου.

• Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άρχισε χθες μια διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει στην άρση της ασυλίας της ακροδεξιάς υποψήφιας για τη γαλλική προεδρία Μαρίν Λε-πέν, η οποία κατηγορείται ότι καταχράσθηκε κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού νομοθετικού σώματος.