Αρχική Απόψεις Μπαίνει στον τάφο το θέμα της SIEMENS

Μπαίνει στον τάφο το θέμα της SIEMENS

Ως πότε θα καλύπτετε τον Σωκράτη Κόκκαλη;
Ποιος θα ασχοληθεί με τη χρηματοδότηση της ΠΟΛΑΝ από τη Siemens;
Ποιος θα ψάξει την Clap hand;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Με τη μαρτυρία και του αρχιλογιστή της Siemens Κυριάκου Μικέ έκλεισε ουσιαστικά ο κύκλος των 15 πρώτων και ίσως και πιο βασικών μαρτύρων της δίκης των “64άρων” κατηγορουμένων για τα “μαύρα” ταμεία της Siemens, που διεξάγεται στο Α΄ Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας!

Θα ασχοληθούν οι δικαστές με τις συγκλονιστικές καταγγελίες Σέκερη;

Ίσως, ο πιο ουσιαστικός μάρτυρας που δε μάσησε τα λόγια του, που με ευπρέπεια, ήθος και αξιοπρέπεια έκανε συγκλονιστικές αποκαλύψεις μη μασώντας τα λόγια του, ήταν ο μάρτυρας Ευάγγελος Σέκερης! Ο πρώην μπατζανάκης του Αντώνη Σαμαρά και εν ενεργεία υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens!
Ο οποίος μίλησε για το βασικό στοιχείο της υπόθεσης αυτής, δηλαδή, για τον 25ετή εναγκαλισμό μεταξύ της Siemens, της Intracom και του ΟΤΕ! Την Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη που δεν είναι κατηγορούμενος – για υπόθεση που ήταν συνέταιρος με τη Siemens – αλλά ούτε καν μάρτυρας! Απίστευτα πράγματα και όμως ελληνικά!
Μίλησε ακόμη ο Ευάγγελος Σέκερης για το 1981 και τον τρόπο που ο Θεοφάνης Τόμπρας – πρωτοπαλίκαρο του Ανδρέα Παπανδρέου – αναλάμβανε τη Διοίκηση του ΟΤΕ από τον πατέρα του Ευαγγέλου Σέκερη, Αθανάσιο Σέκερη! Κατ΄ αυτήν την παράδοση – παραλαβή, ο Θεοφάνης Τόμπρας μπήκε στο γραφείο του Διοικητή του ΟΤΕ πετώντας πάνω στο τραπέζι το τσαντάκι που συνήθως κουβαλούσε και αφήνοντας μαλακά δίπλα του το περίστροφό του (ξεκινούσαν ημέρες ΠΑΣΟΚ βλέπετε)! Έτσι, με το περίστροφο στο τραπέζι παραλάμβανε τον ΟΤΕ ο Θεοφάνης Τόμπρας από τον Αθανάσιο Σέκερη και τη ΝΔ!
Ωστόσο, μίλησε και για το 1989 και τις απ΄ ευθείας αναθέσεις του Θεοφάνη Τόμπρα και του ΠΑΣΟΚ, των 470 χιλιάδων ψηφιακών παροχών, αξίας 32,5 δις δρχ που “έδεσαν” για πάντα τη μοίρα του ΟΤΕ με τη Siemens και την Intracom!
Αφού προηγήθηκαν, όπως είπε, μια σειρά μεγάλων συμβάσεων και αναθέσεων χωρίς διαγωνισμούς!
Επικέντρωσε επίσης, την κατάθεσή του στο “βρώμικο ΄93” και στην πτώση της κυβερνήσεως του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά! Αυτή ήταν μια ξεκάθαρη κατάθεση που αποκρύβει από το σύνολο των Συστημικών ΜΜΕ, που ταΐζουν κουτόχορτο τον ελληνικό λαό, προς εξυπηρέτηση των αφεντάδων τους!
Ο Ευάγγελος Σέκερης ουσιαστικά άνοιξε με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο, με την ένορκη κατάθεσή του, το δρόμο για να σπάσει το πολιτικό απόστημα δεκαετιών, κατονομάζοντας επίσης, πως η οικογένεια Μητσοτάκη, όπως και ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζονταν στενά επί δεκαετίες με τον φυγόδικο πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο!
Ήταν ξεκάθαρος και επαναλάμβανε συνεχώς στην επί 18 ώρες και πλέον κατάθεσή του, πως οι προγραμματικές συμφωνίες με τον ΟΤΕ, για τις οποίες διεξάγεται σήμερα η δίκη, ήταν μονόδρομος! Δηλαδή, θα έπρεπε η ερεύνα να ξεκινήσει από το 1990, τότε που υπεγράφησαν οι τελευταίες προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ του ΟΤΕ και των εταιρειών Siemens και Intracom, για να διαπιστωθεί η διαδρομή της διακίνησης του “μαύρου” χρήματος σε κυβερνητικά πρόσωπα! Αν πράγματι θέλουμε να γίνει κάθαρση του πολιτικού βίου στη χώρα μας!
Γιατί, αν γίνει έρευνα από το 1997, τότε κουκουλώνεται όλη η προϊστορία της δεκαετίας του ΄90! Σημείωσε δε, εάν δεν γίνει κάθαρση τώρα δεν πρόκειται τότε, να γίνει ποτέ!

Τα ήξεις – αφ΄ ήξεις της Δικαιοσύνης…

Οι ψηφιακές παροχές βρέθηκαν τον Ιανουάριο του 1992 στο στόχαστρο του τότε 7ου τακτικού Ανακριτή, Νεκτάριου Βαζαίου, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη εναντίον τεσσάρων στελεχών της διοίκησης του ΟΤΕ (Τάσος Μαντέλης – πρόεδρος του ΟΤΕ την τριετία 1985 -88, και καταδικασμένος σήμερα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ στην συνέχεια, Τόμπρας, Μήνης και Κιουλάφας)! Βέβαια αυτοί οι τέσσερις μαζί με τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον εκπρόσωπο της Siemens Bernhard Dombek απαλλάχθηκαν με το βούλευμα 597 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών στις 10 Οκτωβρίου 1993!
Οι ψηφιακές συνδέσεις έφθασαν μέχρι τα χέρια των εισαγγελικών αρχών πολλές φορές. Μετά το 1993 και το πρώτο απαλλακτικό βούλευμα, χρειάστηκε να διερευνηθεί αρκετές φορές ακόμη, ο τρόπος ανάθεσής τους. Στις 27 Ιουνίου 1995 ύστερα από μήνυση που κατέθεσε, τότε, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο τότε εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Ζορμπάς έκρινε παράνομη την προμήθεια των ψηφιακών.
Πριν τελειώσει ο Ιούνιος, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Χριστόφορος Τζανακάκης αφαίρεσε από τον κ. Ζορμπά την υπόθεση και ζήτησε από τον συνάδελφό του κ. Λ. Καράμπελα να κάνει νέα έρευνα. Εκείνος παρέπεμψε την υπόθεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο έκρινε τον διαγωνισμό άκυρο. Με βάση και το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο κ. Καράμπελας άσκησε τότε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τρία κακουργήματα και τρία πλημμελήματα.
Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης της Intracom και ο κ. Ηλίας Γεωργίου της Siemens. Στις 10 Δεκεμβρίου 1997 (δηλαδή την ίδια περίοδο που υπογράφονταν οι προγραμματικές συμφωνίες του ΟΤΕ) ο κ. Καράμπελας προτείνει να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι. Τέσσερις μήνες αργότερα, στις 27 Μαρτίου του 1998 το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με το βούλευμα 685, απλώς επικύρωσε την πρόταση του κ. Καράμπελα, ο οποίος είχε κρίνει ότι όχι μόνον δεν ζημιώθηκε, αλλ’ αντίθετα, ωφελήθηκε το Δημόσιο από τη σύμβαση του ΟΤΕ με τις εταιρείες Siemens και Intracom!

Πού είναι μωρέ ο Σωκράτης Κόκκαλης;

Διαβάζοντας προσεκτικά την κατάθεση Σέκερη για τις προγραμματικές συμφωνίες και ότι είχε προηγηθεί αυτών, εύκολα κανείς αντιλαμβάνεται ότι η στοχοποίηση του Μιχάλη Χριστοφοράκου και της Siemens και μόνο, έχει ίσως ένα και μοναδικό σκοπό! Να διαγραφεί από τη μνήμη των Ελλήνων, η παντοδυναμία του Σωκράτη Κόκκαλη των δεκαετιών ΄80 και ΄90! Προκειμένου να προστατευθούν όλα εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που έβαλαν βαθιά το χέρι τους στο βάζο με το μέλι και σήμερα πολλοί εξ αυτών ετοιμάζονται να επανακάμψουν στην κεντρική πολιτική σκηνή!

Έκρυψε την αλήθεια ο Κυριάκος Μικές…

Στην κατάθεσή του ο πρώην Γενικός Διευθυντής Λογιστηρίου της Siemens Κυριάκος Μικές, αποποιήθηκε της “στενής σχέσης” του με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ως άλλος Πέτρος, που πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις…!
Εμείς όμως, θα θυμίσουμε πως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε εκχωρήσει την υπογραφή του στον Κυριάκο Μικέ! Δηλαδή, τον είχε αναγορεύσει στον αντ΄ αυτού!
Θα θυμίσουμε πως, από κοινού έδωσαν την χορηγία της Siemens στη φανέλα του Ολυμπιακού (Χριστοφοράκος και Μικές είναι φανατικοί Ολυμπιακοί) για μια 3ετία έναντι πολλών εκατομμυρίων! Μαζί ταξίδευαν με το τσάρτερ της ποδοσφαιρικής αποστολής του Ολυμπιακού και με τον Σωκράτη Κόκκαλη στα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδος του Πειραιά στο Champions League!
Μαζί παρακολουθούσαν τους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού από τη σουίτα του γηπέδου Καραϊσκάκη, που νοίκιαζε η Siemens με ετήσια σύμβαση!
Μαζί πήγαιναν σε αγώνες της Formula 1, όπου χορηγός ήταν η Siemens AG!
Ας τα έχει υπ΄ όψη της αυτά η Έδρα και ας καλέσει εκ νέου τον Κυριάκο Μικέ για μια πραγματική κατάθεση!

Θα ασχοληθεί κάποιος με τη χρηματοδότηση της ΠΟΛΑΝ από τη Siemens;

Στην κατάθεσή της, η πρώην διευθύντρια του γραφείου Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσακάλου, αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη ημερολόγιο της περιόδου ΄96-΄97! Το οποίο παραδόθηκε ήδη στον Πρόεδρο της Έδρας και αναμένουμε από εκείνον, κατ΄ αρχήν, την γνωστοποίηση των τυχόν υπαρχόντων πολιτικών προσώπων σε ραντεβού με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο!
Θα θέλαμε επίσης να γνωρίζουμε αν θα γίνει κάτι από την πλευρά της Δικαιοσύνης με την καταγγελία – κατάθεση της Αικατερίνης Τσακάλου πως, η “Πολιτική Άνοιξη” του Αντώνη Σαμαρά πήρε χρήματα από τη Siemens!
Μια μαρτυρία – βόμβα που δεν πέρασε ούτε στα ψηλά των ΜΜΕ!
Δεν ενδιαφέρει τελικά κανέναν αυτός ο εναγκαλισμός – ομφάλιος λώρος – της Siemens με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά;

Ποιος θα ψάξει την Clap hand;

Κατά το πρόσφατο παρελθόν είμαστε οι μόνοι που φωνάξαμε και φωνάζουμε για την εξωχώρια εταιρεία Clap hand! Την οποία ονομάτισε στην κατάθεσή του ο Ευάγγελος Σέκερης!
Όμως, μέχρι στιγμής κανένας δικαστικός λειτουργός δεν έχει φιλοτιμηθεί να ασχοληθεί με αυτήν την offshore εταιρεία!
Που πιθανώς, ο Ευάγγελος Σέκερης, που μόνο τυχαία δεν την ανέφερε, να ήθελε να πει πως σε αυτήν υποκρύπτονται λαδιάρηδες πολιτικοί και που αν αποκαλυφθούν τα ονόματά τους θα καταρρεύσει όλο το Πολιτικό Σύστημα!
Ωστόσο, η εφημερίδα μας, επειδή οι πάντες κωφεύουν σε αυτήν την αποκάλυψη βόμβα, θα συνεχίσει την έρευνα, σε μια προσπάθεια αποκάλυψης της πλήρους αλήθειας!!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Δένδιας: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιώματα

«Υπάρχει όντως έξαρση της ρητορικής της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία πλέον σε λεκτικό επίπεδο δεν τηρεί καν τα προσχήματα και θέτει υπό αμφισβήτηση κεκτημένα δεκαετιών, με εξωφρενικές αιτιάσεις, πέραν κάθε έννοιας λογικής και βεβαίως της διεθνούς νομιμότητας» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Νίκος Δένδιας υπογραμμίζει ότι είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν αφήνει αναπάντητη οιαδήποτε πρόκληση

Υπουργείο Εργασίας: Τι αναφέρει για τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε εξωτερικούς χώρους εν μέσω κακοκαιρίας

Με αφορμή τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την επικράτηση αντίξοων καιρικών συνθηκών σε όλη τη χώρα, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει την υποχρέωση των εργοδοτών να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους. Οι εργοδότες οφείλουν να μεριμνούν ώστε -μα βάση την εργατική νομοθεσία- να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και στην προκειμένη περίπτωση οφείλουν λάβο

«Ο αναβαλλόμενος φως ως ιμάτιον» από την Αγρυπνία των Θεοφανείων στη Μονή Βατοπαιδίου

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε η ιερά αγρυπνία για την μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Χορός Βατοπαιδινών Πατέρων: «Ο αναβαλλόμενος φως ως ιμάτιον», ήχος δ΄ άγια, μάθημα Λιτής Θεοφανείων, μέλος Ματθαίου Βατοπαδινού (+1849) Ψάλλει ο Χορός των Βατοπαιδινών Πατέρων Ζωντανή ηχογράφηση από την αγρυπνία των Θεοφανείων 2022

Ηλίας Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για την υποπαραλλαγή της Όμικρον

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Όμικρον που αναφέρεται επίσης ως B.1.1.529, έχει 3 κύριες υποπαραλλαγές: BA.1, BA.2 και BA.3, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Κολλεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος. Από τις 23 Δεκεμβρίου, όπως επισημαίνει, ο ΠΟΥ ανέφερε ότι πάνω από το 99% των περιπτώσεων που προσδιορίστηκαν ήταν BA.1. Η ΒΑ.2 όμως έχει αρχίσει επίσης να ανιχνεύεται σε αρκετές χώρες. Η BA.2 φαίνεται να έχει 28 διαφορές σε σύγκριση με τη BA.1 (ενώ έχουν 32 κοιν

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!