Αρχική Διάφορα Μοντέλο Beveridge ή Bismark ή *ΣΔΙΤ στο **Σ.Κ.Α.(;) ….εσείς τι λέτε κ.κ....

Μοντέλο Beveridge ή Bismark ή *ΣΔΙΤ στο **Σ.Κ.Α.(;) ….εσείς τι λέτε κ.κ. Γ. Αυτιά και Γ. Ρωμανιά(;)

*ΣΔΙΤ(Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα)
**Σ.Κ.Α(Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης)


Δημοσιεύθηκε 18 Μαρτίου 2017 19:19
 
Χρόνια τώρα φωνάζετε, λέτε και ξαναλέτε στο γυαλί  -ενίοτε «αγανακτισμένοι» και στα «κεραμίδια»-  για την ρημάδα την Ασφάλιση, αποφεύγοντας όμως να «πάρετε» κάποια θέση ….για να «προσανατολιστούμε» ανάλογα κι’ εμείς οι απλοί θνητοί!  
Έχετε «παλαβώσει» την κοινωνία με τις «προβλέψεις» σας ….άλλα «μερομήνια» Γιώργου Αυτιά.
Με ποιο από τα άνω μοντέλα -ή συνδυασμό αυτών- είστε; 
Τι συμβουλεύετε τους νέους εργαζόμενους,  να «προσφύγουν» στις Ασφαλιστικές Εταιρείες(;) ….ούτε αυτό το λέτε, αν και το αφήνετε να εννοηθεί(!) ….μήπως δηλαδή, είστε της «Ιδιωτικούλας»(ΣΔΙΤ) -λέμε μήπως- γιατί εκεί έχει «ψωμάκι»(διαφημίσεις, κλπ, κ. Αυτιά). 
Μήπως, είστε με τις μεταρρυθμίσεις Κατρούγκαλου(;) ….και δεν το έχετε καταλάβει(!)  κ. Ρωμανιά
Μήπως είστε «Trump-ιστές»(αντι-Obamacear, σαν τον Κυρ.) και «ντρέπεστε» να το πείτε;
Ελάτε κύριοι «ξερόλες», φωτίσετε κι’ εμάς τους «ανίδεους» Ασφαλισμένους(Εργαζόμενους, Αυτοαπασχολούμενους και Συνταξιούχους), μιλήστε ξεκάθαρα και με σαφήνεια για το Σ.Κ.Α(Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης) που ακολουθεί αυτή η Κυβέρνηση ….δεν είναι η κοινωνία τόσο ηλίθια, όσο νομίζετε, θα καταλάβει!
 
– Σε μια προσπάθεια «ανίχνευσης» ….για το που το πάει η Κυβέρνηση(τα φορτώνει όλα στην Τρόικα) στο Ασφαλιστικό, δηλαδή για την επιλογή του *Σ.Κ.Α(Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης), παρατίθενται αποσπασματικά κάποια στοιχεία, τα οποία προέρχονται από Εργασία-Εισήγηση που είναι στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση.
[ ΑΞΊΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΆΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΉΓΗΣΗ ΤΗΣ κας ΔΕΣΠ. ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ….ΕΊΝΑΙ ΑΞΙΌΛΟΓΗ ΚΑΙ ΣΥΝΆΜΑ ΑΠΛΉ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΉ ]
 
«Η έννοια της κοινωνικής ασφάλισης, με τους τρεις επιμέρους χώρους που περιλαμβάνει (κοινωνική ασφάλιση, υγεία, πρόνοια), αποτελεί χώρο δράσης και του ίδιου του Κράτους. Με την πάροδο του χρόνου και με γνώμονα τις εκάστοτε ανάγκες διαμορφώθηκαν συγκεκριμένα μοντέλα κοινωνικής προστασίας (Μοντέλο Bismark, Μοντέλο Beveridge)….»
ΔΟΜΉ ΣΥΣΤΗΜΆΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΑΣΦΆΛΙΣΗΣ
1 Μοντέλο BISMARK
Στη Γερμανία υπήρχαν κοινωνικές συγκρούσεις , διεκδικήσεις μισθών και το αίτημα κάλυψης κατά αυτών των κινδύνων. Ο Βισμαρκ αναγγέλλει επαναστάσεις και κοινωνικές συγκρούσεις, μιλώντας για ένα θεσμικό πλαίσιο κοινωνικών ασφαλίσεων. Με Νόμο διαμορφώνει το ποσοστό της εργοδοτικής και της εργατικής συνεισφοράς Η κάλυψη γίνεται με επιλεκτικότητα , δηλαδή ανά επαγγελματικές οργανώσεις.
Ο Βισμαρκ πείθει, λοιπόν, τους επαγγελματίες να συμμετάσχουν και έτσι εξασφαλίζει την αναγκαία προσφορά για την κάλυψη , ώστε να αποφευχθούν οι κοινωνικές συγκρούσεις Στο μοντέλο Bismark η κάλυψη γίνεται ανά επαγγελματική οργάνωση, η χρηματοδότηση είναι διμερής (εργαζόμενοι και εργοδότες) και η οργάνωση γίνεται ανά επαγγελματική κατηγορία.
2 Μοντέλο BEVERIDGE
Εφαρμόζει το σύστημα της κοινωνικής φροντίδας. Η προσπάθεια του ήταν να συνδέσει την οικογένεια με το εργατικό δυναμικό της χώρας και να εισάγει μια γενική προστασία για τους πολίτες .Ο ίδιος επηρεάστηκε από τις διαπιστώσεις τη μελέτης του Rowntree για τη φτώχεια και πίστευε ότι τα προληπτικά κοινωνικά μέτρα θα πρέπει να εισαχθούν για να ανακουφίσουν από τη φτώχεια σε διάφορες στιγμές της ζωής του ατόμου. Φαντάστηκε ότι η κοινωνική βοήθεια θα έπαιζε το ρόλο προστασίας και το Κράτος θα εξασφάλιζε παροχές ενάντια σε 5 γίγαντες (της ασθένειας, της τεμπελιάς, της άγνοιας ,της περιπλάνησης και της έλλειψης θέλησης)
Το θεσμικό πλαίσιο αυτού είναι ο κρατικός παρεμβατισμός ,που αποδεικνύεται μέσα από διάφορους Νόμους της εποχής ,όπως το 1940 new employment act (σχέσεις εργαζομένων εργοδοτών), το 1948 National health system (σύστημα υγείας).
Το νέο σύστημα που προτείνει BEVERIDGE διαφέρει σημαντικά από τα προηγούμενα.Στο μοντέλο Beveridge η κάλυψη γίνεται με βάση την αρχή της καθολικότητας (κανένας ανασφάλιστος), η χρηματοδότηση γίνεται από το Κράτος και η οργάνωση είναι υπό κρατικό έλεγχο.
 
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΉ ΜΟΝΤΈΛΩΝ BEVERIDGE & BISMARK
ΔΕΊΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΗΜΜΈΝΗ ΦΩΤΟ
 
[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Χαρδαλιάς – 40 ενεργά μέτωπα σε όλη την Ελλάδα – Επικίνδυνη φωτιά σε τρία μέτωπα στη Βαρυμπόμπη

Έκτακτη ενημέρωση για την τεράστια πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη από το μεσημέρι της Τρίτης, αλλά και τις υπόλοιπές φωτιές που κατακαίνε σήμερα την...

Σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Alpha και Νexi SpA

Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε., 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank Α.Ε. ("Alpha Bank") και η Νexi S.p.A. ("Nexi") ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή...

Ο Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής: Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι. Εκεί, ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη...

Moody’s: Credit positive τα stress test – H Alpha Bank με τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας

Θετικά βλέπει τα αποτελέσματα των stress test για τις ελληνικές τράπεζες και η Moody’s σε σημερινή της έκθεση. Συγκεκριμένα για την Alpha Bank οι...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!