Αρχική Διάφορα Μια διαφορετική πρόταση για τον οινοτουρισμό!

Μια διαφορετική πρόταση για τον οινοτουρισμό!

Μετά από προσπάθειες και οργάνωση περίπου 2 χρόνων, το Κέντρο Πληροφόρησης του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί με τη νέα του μορφή. Στο χώρο οργανώνονται μια σειρά οινικών δοκιμών που καλύπτουν ένα φάσμα 120 ετικετών από πάνω από 20 οινοποιεία

Ένα σύγχρονο info point που δίνει νέα διάσταση στις προσπάθειες τόνωσης και ενίσχυσης του οινοτουρισμού σε έναν από τους πιο ιστορικούς αμπελώνες της Ελλάδος -εκείνο της Νεμέας- ξεκίνησε ως μια οργανωμένη συλλογική προσπάθεια του Συνδέσμου Οινοποιών (ΣΟΝ).

Σε σχετικό σημείωμα στο site του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας διαβάζουμε: «Μετά από προσπάθειες και οργάνωση περίπου 2 χρόνων, ο χώρος του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί με τη νέα του μορφή. Στο χώρο οργανώνουμε μια σειρά οινικών δοκιμών που καλύπτουν ένα φάσμα 120 ετικετών από πάνω από 20 οινοποιεία, με δυνατότητα αγοράς τους σε ιδιαίτερα καλές τιμές. Μια φιλόδοξη προσπάθεια πήρε σάρκα και οστά με σκοπό να αποτελέσει το κέντρο πληροφόρησης για μια από τις διάσημες οινικές ζώνες της Ελλάδας».

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο Κέντρο Πληροφόρησης θα προσφέρονται μεταξύ άλλων:

  • Χάρτη με όλα τα οινοποιεία της ζώνης
  • Πληροφορίες για τα αξιοθέατα της περιοχής
  • Σημεία για καφέ, φαγητό και ποτό
  • Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις των οινοποιείων
  • Σεμινάρια γευσιγνωσίας για ιδιώτες και επαγγελματίες
  • Θεματικές γευσιγνωσίες κρασιών με τη βοήθεια έμπειρου οινολόγου

To info point θα λειτουργεί από την Δευτέρα έως Σάββατο 10:00 με 14:00 και 18:00 με 21:00, ενώ κάθε Κυριακή το ωράριο είναι 10:00 με 17:00.

Οι διοργανωτές πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν μια εκδήλωση με τίτλο “Οινοποιεία της εβδομάδας”. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι η φιλοδοξία τους είναι να έχουν οι επισκέπτες τη δυνατότητα δοκιμής κρασιών από 2 διαφορετικά οινοποιεία κάθε εβδομάδα για ολόκληρο το χρόνο χωρίς να είναι απαραίτητη η προηγούμενη κράτηση. Δύο ετικέτες, ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ, μία από κάθε οινοποιείο θα είναι διαθέσιμες προς δοκιμή χωρίς χρέωση και παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα δοκιμής όλων των ετικετών σε 2 διαφορετικά προγράμματα δοκιμών με μικρό σχετικά κόστος. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν δύο επιλογές:

Μικρή δοκιμή
Δοκιμή 6 ετικετών (λευκό, ροζέ και ερυθρό) από τα 2 οινοποιεία της εβδομάδας
8 € ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 4, ενδεικτική διάρκεια: 30 λεπτά και

Μεγάλη δοκιμή
Δοκιμή 8 ετικετών (λευκό, ροζέ και 2 ερυθρά) από τα 2 οινοποιεία της εβδομάδας
10 € ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 4, ενδεικτική διάρκεια: 50 λεπτά.

Βεβαίως, υπάρχουν και άλλες προτάσεις:

“ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ” μικρή
Δοκιμή 4 ετικετών ΠΟΠ Νεμέα από 4 διαφορετικά οινοποιεία
10 € ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 4, ενδεικτική διάρκεια: 30 λεπτά

“ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ” μεγάλη
Δοκιμή 8 ετικετών ΠΟΠ Νεμέα από 8 διαφορετικά οινοποιεία
15 € ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 4, ενδεικτική διάρκεια: 40 λεπτά

Τα Ροζέ 
Δοκιμή 6 ετικετών ροζέ κρασιών από 6 διαφορετικά οινοποιεία
8 € ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 4, ενδεικτική διάρκεια: 30 λεπτά

Τα Λευκά
Δοκιμή 6 ετικετών λευκών κρασιών από 6 διαφορετικά οινοποιεία
8 € ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 4, ενδεικτική διάρκεια: 30 λεπτά

Γευσιγνωσίες με οινολόγο
Κατόπιν κράτησης προσφέρουμε θεματικές γευσιγνωσίες με τη βοήθεια του οινολόγου μας

Αφιέρωμα Αγιωργίτικο
Δοκιμή 6 ετικετών Αγιωργίτικο από διαφορετικές χρονιές και 6 διαφορετικά οινοποιεία Ο οινολόγος μας παρουσιάζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας και αναλύει την πολυπλοκότητα της με βάση τα κρασιά της δοκιμής 15 € ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 8, ενδεικτική διάρκεια: 1 ώρα

Επίσης, τα Blends Αγιωργίτικου (Δοκιμή 6 ετικετών blend Αγιωργίτικο με διεθνείς ποικιλίες από 6 διαφορετικά οινοποιεία. Ο οινολόγος παρουσιάζει την ικανότητα της ποικιλίας να συνδυάζεται με όλες σχεδόν τις ερυθρές διεθνείς ποικιλίες με βάση τα κρασιά της δοκιμής, 15 € ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 8, ενδεικτική διάρκεια: 1 ώρα), ο Οινικός και γαστρονομικός μαραθώνιος ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ (Δοκιμή 20 ετικετών Αγιωργίτικου από 20 διαφορετικά οινοποιεία. Με τη βοήθεια του οινολόγου και σε συνεργασία με 3 εστιατόρια της περιοχής, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν τον οινικό πλούτο της ζώνης. Δοκιμάζουν φρέσκα ροζέ, ερυθρά χωρίς παλαίωση, κρασιά βαθιάς παλαίωσης αλλά και αφρώδη και γλυκά, όλα 100% Αγιωργίτικο. Για το φινάλε πίνουν Αγιωργίτικο με τη συνοδεία 20 μεζέδων από 20 διαφορετικές μικρές βιοτεχνίες τροφίμων της Κορινθίας.
30 € ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 12, ενδεικτική διάρκεια: 2 ώρες) και τέλος,

Taylor made
Γευσιγνωσίες με βάση τη ζήτηση (Οργανώνονται γευσιγνωσίες με βάση τη ζήτηση των επισκεπτών μέσα από όλη την γκάμα των κρασιών. Θεματικές γευσιγνωσίες, συνδυασμός φαγητού και κρασιού σε συνεργασία με τοπικά εστιατόρια, δοκιμές κρασιών από άλλες γνωστές αλλά και άγνωστες Ελληνικές ποικιλίες.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Αλ. Τσίπρας: Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από την ωραιοποιημένη εικόνα της κυβέρνησης

Κριτική στην κυβέρνηση ότι «αναμασά οικονομικές συνταγές του παρελθόντος που απέτυχαν και μας οδήγησαν σε πτώχευση», αντί να συμμετέχει στην παγκόσμια συζήτηση που αναπτύσσεται για αλλαγή παραδείγματος, για μια νέα οικονομική πολιτική που θα έχει στόχο τη μείωση των ανισοτήτων, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη που θα συμπεριλαμβάνει όλους, ΜμΕ, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Ο

Μεταναστευτικό: Εγκαινιάστηκαν οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές σε Λέρο και Κω

Εγκαινιάστηκαν σήμερα οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές στη Λέρο και στην Κω. «Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. «Εικόνες σαν και αυτές που έζησαν τα νησιά μας την περίοδο 2015-2019 ανήκουν οριστικά στο παρελθόν», σημείωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. «Τα νέα σύγχρονα και πολλαπλών χρήσεων κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης που εγκαινιάσαμε σήμερα στη Λέρο και την Κω αποτελούν ακόμη μια χειροπιαστή απόδειξη της αμέριστης ευρωπαϊκής α

Κορωνοϊός – 5.870 νέα κρούσματα και 82 θάνατοι – Στους 641 οι διασωληνωμένοι

Σε 5.870 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, ανακοινώθηκαν 82 θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 641 ασθενείς. Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 387.243 εργαστηριακά τεστ, με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 1,52%. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 920.683 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβ

Μετάλλαξη Μποτσουάνα – Τέσσερα μέτρα για ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής

Αναφορικά με την εμφάνιση της νέας παραλλαγής B.1.1.529 (μετάλλαξη της Μποτσουάνα) του SARS-COV-2, ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις της Kυβέρνησης για τις χώρες της Νότιας Αφρικής, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι:
  • Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.
  • Για την είσοδό τους απαραίτητ

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!