Αρχική Οικονομία Μια ακόμα πρωτοπορία για τον Όμιλο ΜED FRIGO

Μια ακόμα πρωτοπορία για τον Όμιλο ΜED FRIGO

Σε πείσμα των καιρών, μια δυναμική εταιρεία δεν δίστασε να κάνει επενδυτικά άλματα με διεθνή ορίζοντα. Τελευταία, σημείωσε μια ακόμα επιτυχία με διεθνή ακτινοβολία. Με την ευκαιρία αυτή, ο«τιμονιάρης» του ομίλου μίλησε στην «Π». Οραμα του ίδιου και των συνεργατών του, να είναι στους καλύτερους του κλάδου τους.
Κύριε Μπρακατσέλο, πρόσφατα η εταιρεία σας σημείωσε μια σημαντική επιτυχία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Πείτε μας λίγα λόγια για τη συμμετοχή της MED FRIGO στο πρόγραμμα ψηφιακής φορτωτικής, e-CMR.
H MED FRIGO, στο πλαίσιο του προγράμματος AEOLIX LL12 e CMR που ηγείται η IRU (Διεθνής Ενωση Οδικών Μεταφορέων) και συντονίζει στη Ελλάδα η ΟΦΑΕ, σε συνεργασία με την Nestle Hellas, πελάτη μας με μακροχρόνια συνεργασία, που όμως αποκτήθηκε μέσω της τεχνογνωσίας που έχουμε αναπτύξει να συμμετέχουμε σε διεθνείς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, ολοκλήρωσε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 την πρώτη διασυνοριακή μεταφορά από το Sevares της Ισπανίας προς τον Ασπρόπυργο, πλήρους φορτίου τροφίμων με τη χρήση ψηφιακού CMR. Τόσο στην παραλαβή όσο και κατά την παράδοση, έγινε ψηφιακή υπογραφή με σφραγίδα χρόνου και συντεταγμένων των σημείων φόρτωσης -εκφόρτωσης.
Την εκφόρτωση παρακολούθησε στο κέντρο διανομής της Nestle (DIAKINISIS) o γενικός διευθυντής Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τονίζοντας το ενδιαφέρον του Υπουργείου για την εφαρμογή. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και παραλαμβάνουμε συνεχώς φορτία από Ισπανία για Ελλάδα.
Και βέβαια, πάντα πρωτοπόροι, έχουμε προχωρήσει ήδη στο επόμενο βήμα, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή και για φορτία μας, πλήρη και τμηματικά, από την Ελλάδα προς την Ισπανία, υλοποιώντας έτσι και τις πρώτες εξαγωγές προς ευρωπαϊκό προορισμό.
Η ψηφιοποίηση των CMR και των δελτίων αποστολής μπορεί να επιφέρει άμεσα και σημαντικά οφέλη στις επιχειρήσεις, όπως τη μείωση του λειτουργικού κόστους, την εξάλειψη γραφειοκρατίας, μεγαλύτερη ακρίβεια και διαφάνεια στη ροή της πληροφορίας, ανταλλαγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, κ.ά. Η ΜΕD FRIGO εφαρμόζει διαδικασίες για τη συμπλήρωση και την έκδοση των έντυπων CMR από το 1999 και μηχανογραφικά μέσω λογιστικής εφαρμογής από το 2003, προβλέποντας τις ανάγκες της διεθνούς αγοράς. Ο στόχος της συμμετοχής μας είναι, λοιπόν, να διαμορφώσουμε μαζί με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς το πλαίσιο της εφαρμογής του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η εταιρεία μας εκδίδει και διαχειρίζεται κάθε χρόνο πάνω από 100,000 CMR.
Με την πιλοτική αυτή εφαρμογή, η Ελλάδα (με την MED FRIGO) σημειώνει μια σημαντική επιτυχία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και γίνεται μια από τις πρώτες χώρες που αξιολογούν τα οφέλη της ψηφιοποίησης των μεταφορικών εγγράφων στις διασυνοριακές μεταφορές.

 

– Ποια είναι τα επιχειρησιακά σας σχέδια για το τρέχον έτος. Εχουν «ωριμάσει» οι επενδύσεις των προηγούμενων ετών;

 

Η εταιρεία μας το 2018 προχώρησε σε 2 μεγάλες επενδύσεις. Τη δημιουργία του νέου υπερσύγχρονου κέντρου Logistics στην Ηγουμενίτσα με 2.800 τ.μ. στεγασμένους ψυχόμενους χώρους και την αγορά 16 φορτηγών ψυγείων τεχνολογίας Euro 6, διαμορφώνοντας τον ιδιόκτητο στόλο στα 55 σύγχρονα οχήματα.
Για το 2019, οι επενδύσεις μας εστιάζονται στη νέα τεχνολογία, επενδύοντας τόσο σε υποδομές όσο και σε συστήματα, για την πιστοποίηση μας σαν Εγκεκριμένος Οικονομικός Φορέας – ΑΕΟ (Authorised Economic Operator). Εγκεκριμένος είναι ο οικονομικός φορέας, ο οποίος είναι αξιόπιστος σε ολόκληρη την ΕΕ, στο πλαίσιο των τελωνειακών πράξεων που διενεργεί και επομένως δικαιούται να απολαμβάνει συγκεκριμένα οφέλη σε ολόκληρη την ΕΕ, ανάλογα με τον τύπο του πιστοποιητικού που του χορηγείται.
Οι επενδύσεις μας είχαν σαν αποτέλεσμα την πιστοποίηση μας τόσο σαν ΑΕΟ, όσο και με το ISO 27001, ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων
Ποιοι είμαστε:
Η εταιρεία, με έδρα την Πάτρα, οργανωμένη σε 2 εξειδικευμένα τμήματα, την MEDFRIGO και την CARGOMED, δραστηριοποιείται από το 1991 στην παροχή Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών διαχείρισης, μεταφοράς και διανομής αγαθών ελεγχόμενης θερμοκρασίας και ειδικότερα προϊόντων θάλασσας, τροφίμων, πρώτων υλών και φαρμάκων.
H MEDFRIGO, για τις εξαγωγές από την Ελλάδα προς την Ευρώπη, παραδίδει, αξιόπιστα, σε περισσότερα από 400 σημεία απευθείας κάθε εβδομάδα. Με προγραμματισμένες αναχωρήσεις και αφίξεις διασφαλίζει τη συνεχή και «always on time» υποστήριξη των δραστηριοτήτων των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων σε 14 ευρωπαϊκά κράτη.
Η CARGOMED για τις εισαγωγές από την Ευρώπη προς την Ελλάδα, παραλαμβάνει, μεταφέρει και παραδίδει εμπορεύματα 365 ημέρες τον χρόνο. Με εξειδίκευση στη μεταφορά groupage φορτίων, κάθε εβδομάδα 70 και πλέον φορτηγά ψυγεία προσεγγίζουν καθημερινά 110 σημεία στην Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Νότια Γαλλία, και τώρα Ολλανδία, Βέλγιο και Βόρεια Γερμανία, με προορισμό την Ελλάδα.
Το όραμά μας:
Να είμαστε ανάμεσα στους καλύτερους του κλάδου μας. Στους καλύτερους αναφορικά με την προσφορά ποιοτικών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών στην οδική μεταφορά και τη διαχείριση προϊόντων ελεγχόμενης θερμοκρασίας.
Με δέσμευση απέναντι στους πελάτες, συνεργάτες και το προσωπικό μας να λειτουργούμε με συνέπεια, εξασφαλίζοντας συνέχεια και διάρκεια μέσω επενδύσεων και συνεχούς εξέλιξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Like it maintains obtain steadily, this numbers will continue to build

Like it maintains obtain steadily, this numbers will continue to build Their hotness achieve increases in the event that you posting information that that top...

Προκαλεί ξανά η Τουρκία με νέα Navtex – Έρευνες μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Την περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου δεσμεύει για έρευνες η Τουρκία, σύμφωνα με τη νέα Navtex που εξέδωσε, προκαλώντας νέες εστίες έντασης και προκλητικότητας...

Διασωληνωμένος στην εντατική του Ευαγγελισμού με κορωνοϊό ο Βασίλης Λεβέντης

O πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κοροναϊό και η κατάστασή του είναι κρίσιμη, ενώ νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με πηγές από το...

Γ. Στουρνάρας στα Νέα – Ερχεται δεκαετία με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

Ταχύτερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ακόμη κι από τις κυβερνητικές προβλέψεις, εκτιμά ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη του προς...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!