Αρχική Πολιτική Μητσοτάκης: Προσπαθείτε να δημιουργήσετε νέες πλατείες αγανακτισμένων - Είστε πίσω από τις...

Μητσοτάκης: Προσπαθείτε να δημιουργήσετε νέες πλατείες αγανακτισμένων – Είστε πίσω από τις διαδηλώσεις

Σφοδρά «πυρά» στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα τόσο για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης όσο και για την πανδημία. «Εκφράζετε μια πολύ μικρή μειοψηφία που επενδύει στην εμπάθεια και στον διχασμό» είπε μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγόρησε ότι θέλει να «ψαρέψει» στα θολά νερά της πανδημίας «για να δημιουργήσει νέες πλατείες και νέους αγανακτισμένους».

«Όταν ο Εμίλ Ζολά έγραψε το Κατηγορώ, εξέφρασε την απέχθειά τους προς την υποκρισία. Σας το επιστρέφω το Κατηγορώ γιατί εσείς ενσαρκώνετε την υποκρισία», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Όλοι ανατριχιάσαμε με την απόπειρα δολοφονίας του 27χρονου αστυνομικού. Οι πολίτες επιζητούν αλήθεια, λύσεις», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα όσα έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη.

«Είμαστε στην πέμπτη θέση πανευρωπαϊκά όσον αφορά τους εμβολιασμούς. (…) Δεν το ονομάζει κανείς παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας και αυτά κ. Τσίπρα δεν είναι στοιχεία που διακινούν κανάλια φερέφωνα της κυβέρνησης, είναι τα επίσημα στοιχεία», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Μπορούμε σήμερα να πούμε με ασφάλεια στους Έλληνες ότι το τέλος αυτής της περιπέτειας είναι πια ορατό. Μέχρι να έρθει όμως οι μεταλλάξεις βοηθούν τον ιό να πολλαπλασιάζεται πιο γρήγορα και κάνουν πιο επικίνδυνη την ύστατη επίθεσή του. Ο δρόμος που μας δείχνει η επιστήμη είναι ένας. Μάσκα, αποστάσεις, αποφυγή αχρείαστων συγχρωτισμών, ατομική υγιεινή», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην πανδημία συμπλήρωσε: «Ποιος είναι ο δείκτης που μετρά την επιτυχία μιας κυβέρνησης; Ένα μέτρο σύγκρισης μπορεί να υπάρξει και αυτός είναι ο αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους σε σχέση με άλλες χώρες. Είμαστε στην τέταρτη καλύτερη θέση».

«Δεν έχετε καμία αίσθηση της ευθύνης; Δεν μπορείτε να δείτε τη μεγαλύτερη εικόνα; – Τι θα κερδίσετε όταν λέτε ψέματα; Το ξέρετε ότι είναι ψέμα ότι αποτύχαμε στην πανδημία. Δεν αποτύχαμε», συνέχισε.

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Εκφράζετε μια πολύ μικρή μειοψηφία που επενδύει στην εμπάθεια και στον διχασμό»

«Η κοινωνία έναι κουρασμένη. Έχουμε όμως κάποιες δύσκολες εβδομάδες μπροστά μας μέχρι να πετύχουμε ένα επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης που θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε κάποιες δραστηριότητες», είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κύριε Τρίπρα μπορείτε να με βλέπετε ως εχθρό σας αλλά εσείς δεν είστε εχθρός μου. Εχθρός μας σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία είναι ο κορωνοϊός. Και σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές οι κοινωνίες έχουν ανάγκη από ενότητα και λογική. Γιατί ένα πρόβλημα που αφορά όλους βρίσκει τη λύση από όλους. Με αλληλεγγύη, με πειθαρχία και με ωριμότητα και αυτό είναι τελικά το ζητούμενο σε ολόκληρο τον κόσμο», σημείωσε.

«Εμείς σεβαστήκαμε το αγαθό της κοινωνικής διαμαρτυρίας, δεν απαγορεύσαμε τις διαδηλώσεις. Εσείς αναλαμβάνετε το ρίσκο να αυξηθούν εκθετικά τα κρούσματα και να επιβαρυνθεί το ΕΣΥ», είπε.

«Ανερυθρίαστα κύριε Τσίπρα είπατε ότι δέχεστε το ρίσκο για την κοινωνικές διαδηλώσεις. Σε αυτή τη λογική επιμένετε και σήμερα να διοργανώνετε διαδηλώσεις και κοινωνικές διαμαρτυρίες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Θα σας προσάψω όμως ότι επιχειρείτε συνειδητά να μετατρέψετε σε αντικυβερνητικό επιχείρημα τη δικαιολογημένη κούραση των άλλων. Σας προσάπτω ότι θέλετε να ψαρέψετε στα θολά νερά της πανδημίας για να δημιουργήσετε νέες πλατείες και νέους αγανακτισμένους».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας: «Επιλέγετε τη δημόσια υγεία ως ένα πεδίο πολιτικής δράσης,. Αυτό δεν θα σας κάνει καλό. Σίγουρα δεν κάνει καλό στη δημόσια υγεία. Πείτε αν γνωρίζετε ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλού στην ΕΕ που να στηρίζει διαδηλώσεις».

Αναφερόμενος στο περιστατικό στην πλατεία Νέας Σμύρνης ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Καταδικάζω απερίφραστα [την επίθεση στον πολίτη από αστυνομικό] χωρίς να εξετάζω τις προηγήθηκε και τι ακολούθησε. Ο αστυνομικός οφείλει να έχει αυτοσυγκράτηση, ακόμα κι όταν υβρίζεται κι όταν προπηλακίζεται, να ακολουθεί τους κανόνες».

«Όμως η αστυνομία βρέθηκε στην πλατεία γιατί της ζητήσαμε να είναι εκεί και να ελέγχει.
Να μην ξεχνάμε ότι οι αστυνομικοί είναι παιδιά της διπλανής πόρτας. Γιατί αυτή η συστηματική στοχοποίηση της αστυνομίας;», 
συμπλήρωσε.

«Η επιτροπή Αλιβιζάτου διερεύνησε περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας της δικιάς σας περιόδου. Η δική σας κυβέρνηση γιατί δεν προχώρησε σε τέτοιες πρωτοβουλίες;», ανέφερε εν συνεχεία.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις. Τον κατηγόρησε επίσης πως χρησιμοποίησε «τα ΜΑΤ για να προστατεύσει την εικόνα του».

«Η αστυνομία έχει ακόμα δρόμο για να γίνει αυτή που αρμόζει σε μια σύγχρονη Δημοκρατία. Θα υπάρχουν συμπεριφορές που είναι ανάρμοστες», συμπλήρωσε.

«Ζητάω συγνώμη από όλους όσοι έπληξε η αστυνομική βία τόσο επί των ημερών μου όσο και προηγούμενων κυβερνήσεων», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια υπογράμμισε: «Όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας (ΜΑΤ,ΔΙΑΣ,Δραση κλπ) πρέπει να φέρουν συσκευές εικίνας και ήχου. Θα έχουμε αντιδράσεις για τα προσωπικά δεδομένα, θέλω την ξεκάθαρη άποψη σας κε.Τσίπρα για το εάν πρέπει να μπουν κάμερες σε όλους τους αστυνομικούς».

Ζήτησε ακόμα «συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές αστυνομικές αρχές για ψυχομετρικά τεστ στους αστυνομικού».

«Στο όνομα του δικού σας κομματικού συμφέροντος προχωρήσατε σε ένα υγειονομικό και κοινωνικό σαμποτάζ ολόκληρης της χώρας. Πρωτοβουλία επικίνδυνη και απόλυτα ανεύθυνη», συμπλήρωσε.

«Στις προηγούμενες εκλογές ο λαός σας έδωσε το 32%. Σας έταξε στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να υπηρετήσετε μία κρίσιμη αποστολή. Αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εσείς όμως αυτό το 32% το προσβάλετε επιστρέφοντας ολοταχώς στο 3% του DNA σας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι δικαίωμά σας. Αυτό που δεν είναι δικαίωμά σας είναι να γυρίζετε την κοινωνία σε εποχές διχασμού».

«Βρέθηκαν τρεις βουλευτές σας να υποστηρίξουν μια κατάληψη με αιτήματα υπέρ του Κουφοντίνα και έρχεστε και λέτε ότι εμείς υποδαυλίζουμε την ένταση», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

«Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ένα κόμμα που επαίρεται ότι είναι κινηματικό αγνοεί τι μπορεί να συμβεί όταν συμπορεύεται με κουκουλοφόρους. Αν ήξεραν τι μπορεί να ακολουθήσει [στη Νέα Σμύρνη], τότε δεν είστε πολιτικά αφελείς, αλλά πολιτικά μοιραίοι», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Η βία δεν γεννά τη βία. Η βία γεννά μόνο χάος. Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 είχα πει ότι θα εγγυηθώ την ασφάλεια και την ενότητα όλων των Ελλήνων», είπε και τόνισε πως στην αποστολή του αυτή θα μείνει πιστός.

«Δεν θα επιτρέψω να ξαναζήσουμε φαινόμενα κατάλυσης της έννομης τάξης όπως αυτά που βιώσαμε το 2008 και το 2011. Και δεν θα το επιτρέψω όχι γιατί είναι η δικιά μου άποψη αλλά γιατί αυτό θέλει η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Ερντογάν σε Μπάιντεν: Πρέπει να αφήσουμε πίσω τα προβλήματα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως ο ίδιος και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρέπει να επωφεληθούν της συνάντησης που θα έχουν...

Κορωνοϊος: 297 νέα κρούσματα και 17 θάνατοι – Στους 358 οι διασωληνωμένοι

Σε 297 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 17 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της...

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τουλάχιστον 7 στους 10 Έλληνες τάσσονται υπέρ

Το 74% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ενώ ένα 62% δηλώνει την πρόθεσή του να εμβολιαστεί έναντι της Covid-19, σύμφωνα με μελέτη...

ΥΠΑ: Παρατείνονται έως 21 Ιουνίου οι αεροπορικές οδηγίες για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού

Παρατείνονται έως τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00 το πρωί, οι αεροπορικές οδηγίες προς επιβάτες πτήσεων εξωτερικού και προς επιβάτες πτήσεων εσωτερικού,...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!