Αρχική Πολιτική Μητσοτάκης από Θεσσαλία: Όραμα που γίνεται πράξη ο οδικός άξονας Ε65

Μητσοτάκης από Θεσσαλία: Όραμα που γίνεται πράξη ο οδικός άξονας Ε65

Σε σταθερά αλλά γρήγορα βήματα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία, που πλήττει οικονομικές δραστηριότητες και κρίσιμους επαγγελματικούς κλάδους, προσανατολίζει την κυβέρνησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόσο η στρατηγική χάραξη όσο και ο προγραμματισμός της κυβέρνησης συνδέεται την ίδια ώρα με τη βασική επιδίωξη για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και στην αφετηρία της φετινής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Το προσδοκώμενο «τείχος ανοσίας» μέσα στους μήνες που μεσολαβούν και ο σχεδιασμός στη βάση όλων των σχετικών σεναρίων με την πορεία της πανδημίας και των ρυθμών του εμβολιασμού των πολιτών, δείχνουν άλλωστε ότι το Μέγαρο Μαξίμου παρά τις αβεβαιότητες της συγκυρίας επιμένει στην προώθηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας και της επενδυτικής προοπτικής με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, εντός και εκτός της χώρας.

Κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν να αναδείξουν στους συνομιλητές τους την ανάγκη προσήλωσης στον στόχο που ο Κ. Μητσοτάκης περιγράφει με την φράση – «δέσμευση» ότι χώρα μας θα βρεθεί όχι με τους ηττημένους αλλά στην πλευρά των νικητών της πανδημίας στο τέλος της ημέρας.

Η αλήθεια είναι ότι το οικονομικό επιτελείο αναγνωρίζει τις δυσκολίες πλοήγησης μέχρι την «επόμενη μέρα», καταγράφει τους κινδύνους και τις ευκαιρίες, τα εμπόδια και τις δυνατότητες υπέρβασής τους.

Μέγαρο Μαξίμου και τα συναρμόδια υπουργεία κινούνται την ίδια στιγμή στην κατεύθυνση επίλυσης και των καθημερινών προβλημάτων ή αυτών που προέκυψαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως πρόσφατα από την πλημμύρα σε περιοχές της Καρδίτσας.

Ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ε65

Αυτόν τον σκοπό υπηρετεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, όπου είχε προγραμματίσει αφενός να μιλήσει για την προώθηση του πακέτου μέτρων στήριξης των πληγέντων και αφετέρου να εστιάσει στα δεδομένα, το χρονοδιάγραμμα και την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του οδικού άξονα Ε65.

Είχε προηγηθεί προετοιμασία της επίσκεψης από το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου και των συναρμόδιων υπουργών οι οποίοι και συμπεριλαμβάνονται στο κυβερνητικό κλιμάκιο που συνοδεύουν τον συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στην Δυτική Θεσσαλία.

Τον «οδικό χάρτη» για τις σχετικές παρεμβάσεις είχαν επικαιροποιήσει οι υπουργοί, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θόδωρος Λιβάνιος.

Σε εκδήλωση εν τω μεταξύ (πριν από λίγο) για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του οδικού άξονα Ε65 η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί λέγοντας συγκεκριμένα ότι:

«Είναι μία σπουδαία μέρα σήμερα, όχι μόνο για τα Τρίκαλα, όχι μόνο για τη Δυτική Θεσσαλία, αλλά για τη Δυτική Μακεδονία, για την Ήπειρο, καθώς είμαστε πια στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε, ότι το εμβληματικό αυτό έργο Ε65, θα ολοκληρωθεί. Θα γίνει πράξη ένα όραμα πολλών δεκαετιών. Και αρκεί να κοιτάξει κανείς τον χάρτη, για να διαπιστώσει ότι ο Ε65, είναι ένας δρόμος ο οποίος πατάει πάνω στη σπονδυλική στήλη της Ελλάδας». Αναφερόμενος όπως πρόσθεσε στις εντατικές προσπάθειες που έγιναν προκειμένου να ξεκινήσει το έργο που είχε μπλοκαριστεί από την ΕΕ εξήγησε ότι έχει ο ίδιος κάνει πολλαπλές επικοινωνίες με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού και καταφέρνοντας έτσι να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει τελικά το πράσινο φως για να μπορέσει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν αυτό το σημαντικό έργο. «Κάτι το οποίο δεν είχαμε καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια και πολλοί θα πίστευαν -όταν ήρθαμε στα πράγματα- ότι δεν θα ήταν εφικτό να ολοκληρωθεί ποτέ ο Ε65 τουλάχιστον με τη μορφή της σύμβασης παραχώρησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Νέες προοπτικές από τη διαδικασία απολιγνιτοποίησης»

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε δε την ιδιαίτερη σημασία που θα έχει ο Ε65 όχι μόνο για τα Τρίκαλα αλλά και για τη Δυτική Μακεδονία μετά την απολιγνιτοποίηση: «Η διαδικασία απολιγνιτοποίησης δημιουργεί εύλογη ανησυχία, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει και σημαντικές νέες προοπτικές για τη Δυτική Μακεδονία. Προοπτικές που για να μπορέσουν όμως να γίνουν πράξη θα πρέπει να σπάσει και η απομόνωση της Δυτικής Μακεδονίας προς το Νότο και να είναι πολύ πιο εύκολα προσβάσιμη προς την Αθήνα και προς όλη τη νότια Ελλάδα».

Για το φράγμα της Μεσοχώρας

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει και η κατασκευή του φράγματος της Μεσοχώρας  και έκανε ειδική αναφορά στη σημασία της καθαρής ενέργειας στην εποχή που αναζητούμε τρόπους να μειώσουμε τις εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου.  «Θεωρώ αδιανόητο το ελληνικό Δημόσιο να έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε σημαντικά έργα υποδομής τα οποία παραμένουν αυτή τη στιγμή ημιτελή.

Έχω δώσει την κατεύθυνση στο Υπουργείο, στον Κώστα Σκρέκα, ο οποίος ηγείται του  Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η ΔΕΗ να επικαιροποιηθεί αμέσως η Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το φράγμα της Μεσοχώρας, έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε νέα έγκριση περιβαλλοντικών όρων και το φράγμα της Μεσοχώρας επιτέλους να λειτουργήσει ως μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο. Σε μία εποχή όπου αναζητούμε τρόπους να μειώσουμε τις εκπομπές του αερίου του θερμοκηπίου, σε μία εποχή όπου η καθαρή ενέργεια πρέπει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ενεργειακό μας μείγμα, είναι απολύτως απαραίτητο, το τελευταίο ουσιαστικό μεγάλο έργο υποδομής που αφορά υδροηλεκτρική ενέργεια, να ολοκληρωθεί αυτοτελώς», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Προεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Young adults on Tinder Tinder is just about the known internet dating apps out and about below plu

Young adults on Tinder Tinder is just about the known internet dating apps out and about below plu Young adults on Tinder Youngsters on Tinder Tinder is...

These borrowers is not to very likely to repay loans, however it is significantly more than that

These borrowers is not to very likely to repay loans, however it is significantly more than that Studies through the Center for Financial Strategy Innovation...

Citas de construir. Cenida ni siquiera una trato duradera. Ti mismo manera, formacion y tres. Habia cancelado y realmente guardan una queja.

Citas de construir. Cenida ni siquiera una trato duradera. Ti mismo manera, formacion y tres. Habia cancelado y realmente guardan una queja. Es que estaba...

What Everybody Else Does What You Need To Do Different And When It Comes To Dog Travel Crate

Ideally, your delicate crate will weigh lower than 20 pounds and fold up flat when not in use while still remaining sturdy enough to...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!