Αρχική Διάφορα Μητροπολίτης Αμβρόσιος: «Ας τελειώνουμε με τον κ. Πολάκη, είναι ένας υπερόπτης και...

Μητροπολίτης Αμβρόσιος: «Ας τελειώνουμε με τον κ. Πολάκη, είναι ένας υπερόπτης και υβριστής, δηλαδή ένας ανθρωπάκος»

Με αφορμή την ανάρτηση του Πολάκη στο Facebook πριν από λίγες ημέρες , ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος έγραψε ένα εκτενές κείμενο στο ιστολόγιό του, εξαπολύοντας επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό. Ο μητροπολίτης τον χαρακτηρίζει «υπερόπτη και υβριστή» και «ανθρωπάκο», ενώ τονίζει ότι ο λόγος για τον οποίον μπαίνει στη διαδικασία να απαντήσει, είναι επειδή «οφείλω να υπερασπίζομαι το κύρος του ράσου. Διότι έτσι υπερασπίζομαι το κύρος της Εκκλησίας».

Συγκεκριμένα, στο κείμενο με τίτλο «Και πάλιν ο κ. Πολάκης, δηλαδή ένα ανθρωπάκι» και υπότιτλο «Ας τελειώνουμε με τον κ. Πολάκη, είναι ένας υπερόπτης και υβριστής, δηλαδή ένας ανθρωπάκος», ο μητροπολίτης Αμβρόσιος αναφέρει: «Ο κ. Πολάκης συνεχίζει την πολεμικήν του! Βλέπετε, δεν έχει καιρό να ασχοληθεί με τα θέματα της δημόσιας υγείας. Τα Δημόσια Νοσοκομεία ευρίσκονται υπό διάλυσιν! Και αυτός “αγρόν ηγόρασε”»

«Δεν αντιμάχομαι το πρόσωπο! Αντιπαλαίω με τον άθεο, τον αριστερό και άπατρι, τον υπερόπτη, τον υβριστή, τον ανθρωπάκο! Δηλώνουμε δε ότι, έπειτα από την σημερινή μας ανάρτηση, τελειώνουμε μαζί του. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ AΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΟΠΩΣ Ο κ. ΠΟΛΑΚΗΣ! ΟΣΟ ΥΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΩΝΤΑΙ! ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ! Ο κ. Πολάκης, κατά την προσωπική μας άποψη, είναι ένας υπερόπτης και υβριστής, δηλ. ένα ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ! Αμφιβάλλετε; Δεν έχετε παρά να κοιτάξετε στοχαστικά την φωτογραφία του. Τίποτε περισσότερο! Δηλ. να προσέξετε την υπεροψία του! Η σοφία των αρχαίων προγόνων μας είπε τα εξής σοφά λόγια: «Οία η μορφή, τοιάδε και η ψυχή».

Άκου, λοιπόν, πουλάκι μου. Δέχομαι να με υβρίζουν ως φυσικό πρόσωπο, δηλ. ως άτομο, και συγχωρώ τους υβριστές μου. Το έχω αποδείξει πολλές φορές μέχρι σήμερα….

Αλλά δεν έχω δικαίωμα να αποδεχθώ ύβρεις, οι οποίες προσβάλλουν την ιεροσύνη, στην οποία ο Φιλάνθρωπος Κύριος με αξίωσε να εισέλθω. Οφείλω να υπερασπίζομαι το κύρος του ράσου. Διότι έτσι υπερασπίζομαι το κύρος της Εκκλησίας!

Το ανθρωπάκι, που ακούει στο όνομα Πολάκης, αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου ως Κληρικού. «ΑΚΟΥ ΠΑΠΑ ΑΜΒΡΟΣΙΕ», γράφει στο προσωπικό του facebook. Δεν καταδέχθηκε να αναγνωρίσει τα σαράντα τόσα χρόνια της αρχιερατικής, και με την βοήθεια του Θεού, θυσιαστικής Διακονίας μου! Μας υποβίβασε!

Παρά ταύτα το πρόσωπο, που αποτελεί τον στόχο αυτού του ευτελούς ανθρώπου, αξιώθηκε από τον Θεό να έχει το αξίωμα και το βαθμό του Αρχιερέως! Από τον Σωτήρα Χριστό δηλ. έλαβε την εξουσία όχι μόνο να συγχωρεί τον αμαρτωλό και να του δίδει εισιτήριο για την Βασιλεία των Ουρανών, αλλά, και αντιθέτως, να αποστέλλει στην Κόλαση, οριστικά και αμετάκλητα, τον αμετανόητο αμαρτωλό, τον κακό άνθρωπο, δηλ. τον κάθε άθεο Πολάκη! Ιδού η απόδειξη: Ο Χριστός μας είπε προς τούς Μαθητές και Αποστόλους Του: «Λάβετε Πνεύμα Άγιον. Αν τινων αφήτε τας αμαρτίας, αφίενται αυτοίς, άν τινων κρατήτε, κεκράτηνται» (Ιωάνν. κεφ. κ’, 22-13). Ας προσέχει, λοιπόν, διότι στα χέρια μας έχουμε την απόλυτη εξουσία, η οποία φθάνει μέχρι και τον Αφορισμό.

Επιπροσθέτως ο Επίσκοπος, κατά την ώρα της χειροτονίας του, από τήν Μητέρα Εκκλησία παραλαμβάνει την αρχιερατικήν ράβδον, δηλ. την εξουσία είτε να στηρίζει τον ευσεβή, είτε να συντρίβει τον ασεβή και πολέμιο της Πίστεως. Ο προεξάρχων της χειροτονίας εις Επίσκοπον, παραδίδοντας την αρχιερατική ράβδο στον χειροτονούμενο, λέγει τα εξής βαρυσήμαντα λόγια: «Λάβε την Ράβδον, ίνα ποιμαίνεις το εμπιστευθέν σοι Ποίμνιον του Χριστού.Και τοις μεν ευπειθέσιν, έστω αυτοίς υπό σου βακτηρία, και υποστηριγμός, τοις δε απειθέσι και ευτραπέλοις, χρω αυτή, ράβδω επιστυπτική, ράβδω παιδεύσεως»….

(Μετάφραση: και γι αυτούς που θα είναι υπάκουοι, ας είναι (η Ράβδος) ραβδί στηρίγματος και υποστήριγμα. Γι αυτούς όμως, που δεν πείθονται, για τους ανυπάκουους και για τους ευτράπελους, χρησιμοποίησε αυτήν σαν ράβδο τιμωρίας και εκπαιδεύσεως….

Στην πορεία της η Εκκλησία πολλές φορές έζησε αυτό το Μυστήριο της συγκρούσεως με τους ανθρώπους της Εξουσίας. Ο Άγιος Αμβρόσιος, Επίσκοπος Μεδιολάνων, δηλ. του σημερινού Μιλάνου, απαγόρευσε την είσοδο στο Ναό του Αυτοκράτορος Θεοδοσίου του Μεγάλου. Επίσης ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος συγκρούσθηκε δημοσίως με την Αυτοκράτειρα Ευδοξία, υπερασπιζόμενος το δίκαιο μιας χήρας! Άρα στην Ορθοδοξία δεν υπάρχουν μόνον «οι Αγαπούληδες του Θεού», αλλά και οι Μαχητές του Θεού!

Συνεχίζουμε την αντιπαράθεσή μας στις ανοησίες, που καταγράφονται στο facebook. Ο κ. Πολάκης γράφει και τα εξής: «Όταν γεράσει ο άνθρωπος κι όντε αδυνατίσει, ούτε και να σκεφτεί μπορεί, μηδέ και να μιλήσει». Γράφω, λοιπόν, και απαντώ σε σένα, πουλάκι μου, για να σου αποδείξω, ότι εγέρασα μεν αλλά, με την Χάρι του Χριστού μας, ακόμη και να σκεφθώ δύναμαι και να γράψω μπορώ! Και μάλιστα μπορώ ακόμη καί σκληρά να γράψω, ενσυνειδήτως! Άρα πλανάσαι και συγχρόνως ψεύδεσαι, κ. Πολάκη. Απλώς είσαι ένας υπερόπτης, ο οποίος βλέπει τους άλλους σαν …..κουνούπια! Σας γράφω, λοιπόν, σήμερα με τρόπο σκληρό, για να Σας αποδείξω, ότι και να σκέπτομαι μπορώ και να ομιλώ, και να γράφω, ακόμη δε και να τσαλακώνω κάποιους υπερόπτες!

Ένα ακόμη σημείο από τα άσοφα και ανάδελφα λόγια του κ. Πολάκη αναμένει απάντηση. Ιδού τί έγραψε στο facebook: «εγώ ο πριν την κόλαση υπουργός λέω ότι αν έχει πραγματικά αγιοσύνη ας προσεύχεται για εμάς τους πριν την κόλαση». Και απαντώ….

Και αυτό, πουλάκι μου, το πράττουμε ήδη! Από τον περασμένο Αύγουστο (2017) σε όλη την έκταση της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και σε κάθε θεία λειτουργία προσευχόμεθα για σας τους απίστους και αθέους! Στα «Ειρηνικά» δηλ. στη Μεγάλη Συναπτή, όπως ονομάζεται, καί αναπέμπεται κατά την έναρξη της θείας λειτουργίας, μετά τήν δέηση «Υπέρ του αγίου Οίκου τούτου και των μετά πίστεως, ευλαβείας και φόβου Θεού εισιόντων εν αυτώ, του Κυρίου δεηθώμεν» αναπέμπεται η εξής δέησις:

«Υπέρ των ασεβεστάτων, αθέων καί απίστων Αρχόντων ημών, των πολεμίων της αμωμήτου ημών Πίστεως και της Πατρίδος, Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πάσης πολιτικής αποχρώσεως, των μισούντων και αδικούντων ημάς, και της μετανοίας και επιστροφής αυτών, του Κυρίου δεηθώμεν», αναφέρει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Κορωνοϊός: 5.157 νέα κρούσματα και 88 θάνατοι – Στους 697 οι διασωληνωμένοι

Σε 5.157 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, ανακοινώθηκαν 88 θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 697 ασθενείς. Για πολλοστή φορά η Αττική καταγράφει τετραψήφιους αριθμούς μολύνσεων, ενώ σήμερα η Θεσσαλονίκη επέστρεψε… σε τριψήφιο αριθμό. Συγκεκριμένα, το λεκανοπέδιο «δίνει» 1.537 μολύνσεις, ενώ η συμπρωτεύουσα 818. Όσον αφορά στην κατανομή

Πάπας από το Προεδρικό Μέγαρο: Χωρίς την Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη λίγο μετά τις 12:00  ο Προκαθήμενος της Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΚατερίνα Σακελλαροπούλου. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη οι προσφωνήσεις του Πάπα και της Προέδρου της ΔημοκρατίαςΚατερίνας Σακελλαροπούλου. «Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση σας υποδέχομαι», είπε στην αρχη της ομιλίας της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τονίζοντας ότι η επίσκεψη έχε

Washington Post: Η Μόσχα προετοιμάζει επίθεση εναντίον της Ουκρανίας με 175.000 στρατιώτες

Η Ρωσία προετοιμάζει επίθεση εναντίον της Ουκρανίας με την συμμετοχή έως και 175.000 στρατιωτών ήδη το ερχόμενο έτος, αναφέρει σε χθεσινό δημοσίευμά της η...

Η παραλλαγή Όμικρον έχει “κλέψει” γενετικό υλικό από το κοινό κρυολόγημα

Η παραλλαγή Όμικρον πιθανώς έχει αποσπάσει και αφομοιώσει γενετικό υλικό από τουλάχιστον έναν άλλο κορονοϊό του κοινού κρυολογήματος, κάτι που εξηγεί σε ένα βαθμό τη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα που φαίνεται να έχει σε σχέση με τη Δέλτα και άλλα προηγούμενα στελέχη του κορονοϊού SARS-CoV-2, ίσως όμως αυτό επίσης να σημαίνει ότι προκαλεί και λιγότερο σοβαρή νόσηση ή και τελείως ασυμπτωματική, σύμφωνα με ερευνητές στις ΗΠΑ. Οι επιστήμονες της εταιρείας Nference της Μασαχουσέτης, η οποία αναλύει βιοϊατρικά δεδομένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς κα

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!