Αρχική Επιστήμη Μηδενική ενέργεια, μηδενικά περιβαλλοντικά οφέλη, διπλάσιο κόστος -- από τα αιολικά.

Μηδενική ενέργεια, μηδενικά περιβαλλοντικά οφέλη, διπλάσιο κόστος — από τα αιολικά.

https://www.spectator.co.uk/2017/05/wind-turbines-are-neither-clean-nor-green-and-they-provide-zero-global-energy/  Τα αιολικά δεν είναι ούτε καθαρά, ούτε πράσινα και παρέχουν μεδηνική ενέργεια παγκοσμίως

Ξέρω…  Είναι δύσκολο να καταλάβετε πώς κάτι που δεν ρυπαίνει όσο γυρίζει (ή όσο δεν γυρίζει) και κάτι που παράγει ρεύμα όταν γυρίζει, πώς δεν παράγει ενέργεια συνολικά.  Η απάντηση είναι απλή:  Επειδή 1) δεν φυσάει συνέχεια και σταθερά, 2) το ρεύμα δεν αποθηκεύεται πρακτικά ή οικονομικά, 3) η ζήτηση και η προσφορά ρεύματος πρέπει να είναι ακριβώς ίδια σε ένα δίκτυο (προς αποφυγή blackout), για αυτούς τους λόγους: 4) παράλληλα με τα αιολικά πρέπει να υπάρχουν και συμβατικές μονάδες, που να καίνε συμβατικά καύσιμα, και 5) να παράγουν αυτά “μεταβλητά” (για να ταιριάξουν με την μεταβλητή παραγωγή των αιολικών), με 6) αποτέλεσμα το όποιο όφελος από τα αιολικά να χάνεται, αφού με μεταβλητή λειτουργία, οι συμβατικές μονάδες καταλήγουν να καίνε τα ίδια και περισσότερα καύσιμα. Και 7) μάς κοστίζει όλη η άσκηση υπέρδιπλα, αφού και τα αιολικά κοστίζουν, και οι συμβατικές μονάδες, και το ακριβό αέριο αυτών των μονάδων, και η επιδότηση για τα αιολικά, και η επιδότηση για την μεταβλητή λειτουργία των συμβατικών μονάδων, και το πρόσθετο κόστος στα δίκτυα για όλη αυτή την ταραχή.

Μεγάλη και βαρετή παράγραφος να εξηγήσετε στον Μήτσο, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως επιβεβαιώνεται, εδώ και χρόνια, από την παγκόσμια εμπειρία, όπου έχουν μπει αιολικά:

Τίποτα!  http://instituteforenergyresearch.org/analysis/europe-little-output-show-wind-solar-investments/.  Ναι, μπήκαν πάρα πολλές ΑΠΕ:  Πάνω από 216.000 μεγαβάτ ΑΠΕ (αν με διαβάζετε, θα έχετε εμπεδώσει ότι τα αιολικά και τα φ/β μεγαβάτ είναι εντελώς β’ κατηγορίας, αλλά τα ονομαστικά μεγαβάτ ΑΠΕ είναι τόσα).  Ναι, “επενδύθηκαν” πάρα πολλά λεφτά:  Μισό τρις ευρώ! Και τι πήραμε, ενεργειακά και περιβαλλοντικά από όλα τά τα λεφτά και όλα αυτά τα μεγαβάτ ΑΠΕ? Τίποτα!

Πήραν αυτοί που τα φτιάχνουν και τα πουλάνε, πήραν αυτοί που τα τοποθετούν και εισπράττουν επιδοτήσεις, αλλά εμείς τι πήραμε? Το “περιβάλλον” τι πήρε?  Ψευδαισθήσεις, παραμύθια και ψέματα. Τί-πο-τα!  Απολογιστικά και μετρημένα:  Η μόνη πραγματική μείωση στην χρήση ορυκτών καυσίμων είναι από είτε 1) εξοικονόμηση, 2) ύφεση (όταν δεν έχεις δεν χαλάς) και 3) από …πυρηνικά!
Η μόνη μείωση εκπομπών  CO2 είναι από τα ίδια 1-3 (εξοικονόμηση, ύφεση, πυρηνικά) και 4) φυσικό αέριο. Η περιβόητη μείωση εκπομπών στην Γερμανία (μα σάς το λέω από τον Μάρτιο του 2011 , και επιβεβαιώνεται, ξανά μανά και από κάθε απίθανη πηγή, για την Γερμανία και όχι μόνο) είναι από α) την υποκατάσταση των παλιών μονάδων της Ανατολικής Γερμανίας με σύγχρονες (με αποδοτικότητα 45% εκπέμπεις το μισό CO2 από ότι με αποδοτικότητα 22,5%), β) την αύξηση ή όχι χρήσης φυσικού αερίου, γ) την χρήση πυρηνικών, και δ) εισαγωγές πυρηνικού ή υ/η ρεύματος. Θα ήταν υψηλότερες οι Γερμανικές εκπομπές χωρίς τις ΑΠΕ τους?  Μπορεί, αλλά θα ήταν και μισοτιμής το ρεύμα. Τι μείωσε τις εκπομπές? Οι ΑΠΕ ή ο διπλασιασμός στο ρεύμα?

Υπάρχουν πολλά πραγματικά και …γεωπολιτικά οφέλη από την εξοικονόμηση και το σπάσιμο του …ΟΠΕΚ κλπ, αλλά έλεος, εμείς πετάμε λεφτά όχι για να σώσουμε το περιβάλλον, αλλά για να σώσουμε τις Γερμανικές εξαγωγές και τα ποσοστά 2-3 ντόπιων μαφιόζων.

http://reason.com/archives/2017/03/21/the-coming-german-energy-crisis .  Ακόμα και στην βιομηχανική Γερμανία, με ηλεκτροδότηση από λιγνίτη, λιθάνθρακα και πυρηνικά, οι πολλές ΑΠΕ υπάρχουν μόνο επειδή α) λειτουργούν μεταβλητά την υπόλοιπη ηλεκτροπαραγωγή τους β) μπορεί και “εξάγεται” το “πράσινο”, τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα τους σε γειτονικά υδροηλεκτρικά, και γ) συμπληρώνουν τις ανάγκες τους από εισαγωγές ρεύματος από πυρηνικές και ανθρακικές μονάδες. Αποτέλεσμα?  Μηδενική εξοικονόμηση πραγματικών καυσίμων και διπλασιασμός της τιμής του ρεύματος!  Είναι χαζοί οι Γερμανοί? Όχι βέβαια!
Έχουν στήσει μια πανίσχυρη εξαγωγική μηχανή που απασχολεί 300-350.000 άτομα σε κατασκευή και εξαγωγές μηχανημάτων ΑΠΕ, και εξάγουν το 80% των μηχανημάτων ΑΠΕ που οι ίδιοι κατασκευάζουν, σε θύματα σαν και εμάς.  Μόνο που τώρα απειλείται και το δικό τους δίκτυο και η δική τους ηλεκτροπαραγωγή — αλλά να είστε βέβαιοι ότι όσο εξάγουν, μια χαρά θα το διαχειρίζονται, όσο εξάγουν.

Τα αιολικά και όλες οι ΑΠΕ (με εξαίρεση τα μεγάλα υδροηλεκτρικά — που, μαγικά, μετράνε για ΑΠΕ παντού, πλην του Ελληνικό ΥΠΕΝ και του Σκάει) είναι ασήμαντα, πανάκριβα για το τίποτα που πραγματικά παίρνουμε, αλλά δίνουν θαυμάσια ποσοστά και τσάμπα εύκολα χρήματα σε αυτούς που τα προωθούν, χρήματα πληρωμένα από εμάς. Ιδιωτικός φόρος με ποσοστά στους φοροεισπράκτορες.  Μη ανταποδοτικός ιδιωτικός φόρος.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στη Νίσυρο: 4,1 και 3,8 Ρίχτερ με διαφορά ενός λεπτού

Δύο σεισμικές δονήσεις με διαφορά ενός λεπτού σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στη Νίσυρο. Ο τελευταίος σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19:04 στα ανοιχτά της...

Κυβερνητικές πηγές για τις αιχμές Τσίπρα: “Θυμάται τις διακοπές του μετά το Μάτι;”

Απάντηση στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι την ώρα που η Αχαΐα φλέγεται ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην παραλία βγάζοντας φωτογραφίες,...

Μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα: Εκκενώσεις οικισμών, συνεχείς αναζωπυρώσεις – Χωρίς ρεύμα και νερό η Ρόδος

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε τέσσερα μεγάλα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη στις περιοχές της Αχαΐας, της Ρόδου, της Αιτωλοακαρνανίας και...

Επτά λουκέτα για φοροδιαφυγή στη Μύκονο

Στο κλείσιμο επτά επιχειρήσεων έχουν προχωρήσει στη Μύκονο οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, διαπιστώνοντας κάθε είδους τεχνικές φοροδιαφυγής,...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!