Αρχική Πολιτική Με το ζόρι... αξιόπιστος μάρτυρας ο Λιβανός!

Με το ζόρι… αξιόπιστος μάρτυρας ο Λιβανός!

Σιγήν ιχθύος από την εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. μετά τις νέες «καταγγελίες» του Ι. Λιβανού στον ιστότοπο των «Παραπολιτικών»:

«Παρότι είναι σαφής η προσπάθεια από μέρους σας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία καταγγελία μου που να ερευνήθηκε από τη Δικαιοσύνη και να κατέληξε σε απαλλαγή!! Δυστυχώς συνεχίζετε τα εύκολα ψεύδη για δήθεν απαλλαγή των Πολιτικών Προσώπων που σχετίζονται με το Σκάνδαλο Καρούζου!!

Σας καλώ να γνωστοποιήσετε δημόσια την ημερομηνία που κατά τον νόμο εισήχθη η δικογραφία στη Βουλή των Ελλήνων, αλλά και αυτή την δήθεν απαλλακτική απόφαση του 2013 που επικαλείστε ότι τους φέρει Αθώους!! Σας τονίζω ότι από τις ανακοινώσεις σας φέρετε απαλλακτική ημερομηνία, ημερομηνία που τα εμπλεκόμενα Πολιτικά Πρόσωπα κατείχαν ανωτέρω αξιώματα!!» Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων χθες στο parapolitika.gr, επανερχόμενος και στις παλιές καταγγελίες του ο μάρτυρας Ι. Λιβανός, πρώην συνεταίρος του Γ. Καρούζου.

Μια απ΄τα ίδια

Στην προσπάθειά του να στηρίξει τη βασιμότητα των νέων καταγγελιών του και να απαντήσει στη σαφή δήλωση του υπ. Οικονομικών επανήλθε στα… παλιά, επαναλαμβάνοντας όλες τις ανακρίβειες, εμπλουτισμένες μάλιστα και με νέους ισχυρισμούς.

Οπως σημειώναμε και χθες στην «Εφ.Συν.» ο κ. Λιβανός, αφού το 2012 διατύπωσε σοβαρότατες καταγγελίες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) κατά τριών υπουργών της Ν.Δ., στη συνέχεια τις ανασκεύασε, ενώ στο τέλος ζήτησε εγγράφως συγγνώμη στο δικαστήριο όταν εκδικαζόταν η μήνυση του Γιώργου Βουλγαράκη εναντίον του.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά ειδικά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την προχθεσινή επανάληψη των ισχυρισμών Λιβανού, είναι γεγονός ότι: Η σχετική δικογραφία λόγω της συγκεκριμένης αναφοράς στον τότε πρόεδρο της Βουλής είχε σταλεί από τον εισαγγελέα στη Βουλή. Η Ολομέλεια δεν έκρινε προφανώς βάσιμες τις σχετικές καταθέσεις του μάρτυρα και κατά συνέπεια η δικογραφία επεστράφη στην εισαγγελία. Στη συνέχεια η εισαγγελία ζήτησε άμεσα από τις αρμόδιες οικονομικές αρχές την άρση του απορρήτου και τον ενδελεχή οικονομικό έλεγχο.

Ανοιξαν όλοι οι λογαριασμοί του τότε προέδρου της Βουλής ενώ, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα που υπογράφεται από πέντε στελέχη των υπηρεσιών, προέκυψε ότι: «Από τις ελεγκτικές επαληθεύσεις που διενεργήθηκαν δεν διαπιστώθηκαν παρατυπίες ή παραλείψεις που να καθιστούν ανέφικτο τον λογιστικό προσδιορισμό των αποτελεσμάτων και κρίνει τα τηρηθέντα βιβλία ειλικρινή για όλες τις ελεγχόμενες χρήσεις (2012-2016). Δεδομένου δε ότι ο έλεγχος αυτός έκανε αποδεκτούς όλους τους ισχυρισμούς που εκτέθηκαν στα έγγραφα υπομνήματα του ελεγχόμενου […] κρίνει τις υποβληθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ειλικρινείς και προτείνει να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο».

Ψεύδεται επομένως ακόμα και σήμερα ο μάρτυρας επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπήρξε έλεγχος ούτε απόφαση. Επίσης είχαν ελεγχθεί όλες οι εξωχώριες εταιρείες του Γιάννη Καρούζου και δεν προέκυψε καμία σύνδεσή τους με οποιονδήποτε τρόπο με τα τρία στελέχη της Ν.Δ.

«Καθαρό» το πόθεν έσχες

Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε χθες και με την πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Α. Χριστοδουλοπούλου, η οποία δήλωσε ότι το Πόθεν Εσχες του πρώην προέδρου της Βουλής Β. Μεϊμαράκη ελέγχθηκε «φύλλο φτερό» και «βρέθηκε απολύτως ειλικρινές και ακριβές».

Η όψιμη υιοθεσία του μάρτυρα από τα «Παραπολιτικά» και το «Μπαμ», δεδομένων των καταγγελιών εναντίον παραγόντων του υπ. Οικονομικών, απλώς αποδεικνύει καθημερινά την κομματικού τύπου επιμονή να θεωρηθεί πάση θυσία φερέγγυος ο κ. Λιβανός. Ακόμα κι αν πλήρως έχει αποδειχτεί ότι όλα τελικά ελέγχθηκαν όπως έπρεπε από τη Δικαιοσύνη, όπως φυσικά όλα θα ελεγχθούν και τώρα μετά την απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου να στείλει άμεσα την καταγγελία στον εισαγγελέα.

Είναι πλέον φανερό (ήδη από το 2012) ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας συνεχώς ανασκεύαζε τις καταθέσεις του ενώ επεδίωκε εξ αρχής να ζητήσει προστασία ισχυριζόμενος ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή του. Ισως υποδεικνύοντας τα πολιτικά στελέχη προσπαθούσε να διασφαλίσει και τη δικαστική του ασυλία. Θα έχει ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς -όταν καθαρογραφεί- την απόφαση της δίκης Καρούζου και το τι κατέθεσε εκεί ο συγκεκριμένος μάρτυρας που ενώ μοιράζει καταθέσεις στα ΜΜΕ χρειάστηκε να προσαχθεί βιαίως στη δίκη.

Οσο για τη Ν.Δ. και τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που επιμένουν να ερωτούν για το περιεχόμενο των ισχυρισμών Λιβανού, ίσως… αλλού θα πρέπει να εξηγήσουν τη στάση τους. Ενας μάρτυρας, είτε είναι ο Ι. Λιβανός είτε ο ισοβίτης του Noor One είτε ο άνθρωπος που είπε στον αρχηγό της Ν.Δ. ότι μετά τη συμβουλή ενός εξωγήινου αποφάσισε να αλλάξει φύλο, δεν μπορεί να είναι α λα καρτ αναξιόπιστος και λίγο αργότερα απολύτως αξιόπιστος.

Προς το παρόν έχουμε τη δεύτερη πράξη «καταθέσεων Λιβανού», αυτή τη φορά με στόχο την είσπραξη μιας «νόμιμης» αμοιβής που εμποδίστηκε λόγω… μίζας. Το ότι η αμοιβή δεν θα δινόταν ποτέ λόγω ανεπάρκειας του νόμου αυτό είναι μια «άχρηστη» λεπτομέρεια.

Μήνυση του Αλ. Πουλιάση

Ο Αλέξης Πουλιάσης, σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, έκανε χθες στην «Εφ.Συν.» την παρακάτω δήλωση: «Σήμερα 8-5-2018, όπως είχε ανακοινωθεί από την πρώτη στιγμή, κατέθεσα μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά των Ιωσήφ Λιβανού, Αντωνίου Κώσταρη, Βασίλειου Χρυσόπουλου για συκοφαντική εις βάρος μου δυσφήμηση και μηνυτήρια αναφορά προς έλεγχο εκ μέρους της Εισαγγελίας των αναφερόμενων στα δημοσιεύματα με σκοπό να διαλευκανθεί πλήρως το τοπίο». Υπενθυμίζουμε ότι την επομένη της παραλαβής της επιστολής Λιβανού ο υπουργός Οικονομικών έστειλε τη συγκεκριμένη καταγγελία στον εισαγγελέα.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Σχοινάς : Τις επόμενες ημέρες η παρουσίαση των πιστοποιητικών εμβολιασμού – Να μη χαθεί το καλοκαίρι

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνέχεια της ελληνικής πρωτοβουλίας, εργάζεται με ταχείς ρυθμούς για την υιοθέτηση ενός κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου για τα πιστοποιητικά εμβολιασμών, που...

ΝΔ: Η Δημοκρατία δεν εκδικείται

Στις επιθέσεις υποστηρικτών του Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΝΔ, επισημαίνοντας: «Συνεχίστηκε και χθες το μπαράζ επιθέσεων των θρασύδειλων υποστηρικτών του κατά...

Σκυλακάκης: Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και το 2022 ο ιδιωτικός τομέας

Και για το 2022 τα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα δεν θα επιβαρυνθούν με εισφορά αλληλεγγύης. Αυτό διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σε...

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση να δουλέψει σοβαρά για να ανοίξει η κοινωνία και η οικονομία

«Η κυβέρνηση αντί να καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες, να δουλέψει σοβαρά για να ανοίξουμε το γρηγορότερο και με ασφάλεια. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο», επισημαίνει...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!