Αρχική Κοινωνία Μετά την Πειραιώς και η EUROBANK στο χορό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ...

Μετά την Πειραιώς και η EUROBANK στο χορό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών !!!

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΗΔΗ 29 ΑΚΙΝΗΤΑ
Οι τράπεζες ξεφορτώνονται ακίνητα από τα χαρτοφυλάκια τους, για να τα γεμίσουν με νέα στους μαζικούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από Σεπτέμβριο !!!

Πάνω από 250 ακίνητα ιδιοκτησίας της και σε τιμές που υπερβαίνουν σημαντικά την τιμή εκκίνησης, έχει πωλήσει η Eurobank στο πλαίσιο της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της.

Η Τράπεζα που διενήργησε πρώτη στις αρχές Ιουνίου ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων, αποτελεί ισχυρό σημείο αναφοράς για την τάση που θα επικρατήσει ευρέως το προσεχές διάστημα στη διαχείριση ακινήτων των τραπεζών. Παράλληλα, οι πωλήσεις ακινήτων της Eurobank αποτελούν και “δείκτη” της εφεξής προοπτικής της αγοράς ακίνητης περιουσίας, η οποία από το 2016 έχει αρχίσει να σημειώνει κινητικότητα και σταδιακή ανάκαμψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδια στελέχη της Eurobank, το 2016 η Τράπεζα πολλαπλασίασε τις πωλήσεις ακινήτων από το χαρτοφυλάκιό της σε σχέση με το 2015, ξεπερνώντας τα 20 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε περίπου 250 ακίνητα. Πρόκειται για ακίνητα κυριότητας της Τράπεζας και βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό της για διάστημα μεγαλύτερο από 10 χρόνια.

Όπως εξηγούν τα ίδια στελέχη, τα ακίνητα που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση είναι αυτά που προορίζονται για οικιστική χρήση μεσαίας και μικρότερης αξίας, σε περιοχές κυρίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Σημαντικές ήταν δε οι πωλήσεις σε εμπορικά και λιγότερο σε βιομηχανικά ακίνητα.

Όπως αναφέρουν στο Capital.gr τα στελέχη της Eurobank, η αυξητική τάση στις πωλήσεις ακινήτων συνεχίστηκε και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, ξεπερνώντας τουλάχιστον κατά διψήφιο ποσοστό τα αντίστοιχα νούμερα του 2016, ενώ για ένα σημαντικό αριθμό ακινήτων, έχουν υποβληθεί προσφορές από τους υποψήφιους αγοραστές και η πλειοψηφία αυτών έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις και βρίσκεται σε τελικό στάδιο μεταβίβασης.

“Με την οριστικοποίηση και των πωλήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι πωλήσεις ακινήτων ιδιοκτησίας της Eurobank το 2017, αναμένεται να εκτοξευθούν στα υψηλότερα ποσοστά από την αρχή της κρίσης”, επισημαίνει χαρακτηριστικά αρμόδιο στέλεχος της Τράπεζας.

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο, ωστόσο, το οποίο είναι ενδεικτικό της ανοδικής τάσης που εμφανίζει η αγορά ακινήτων, είναι το ύψος των προσφορών που κατατίθενται. Συγκεκριμένα, βάσει της διαγωνιστικής διαδικασίας πώλησης ακινήτων από το χαρτοφυλάκιο της Eurobank, όπως σημειώνουν στο Capital.gr τα στελέχη της Τράπεζας, έχει σημειωθεί να προσφέρεται τίμημα ανώτερο από την τιμή εκκίνησης που θέτει η Τράπεζα που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασε και το 25%. Πρόκειται για ένα στοιχείο που, όπως επισημαίνουν και πηγές από την αγορά του real estate, αποτελεί μία ακόμη σοβαρή ένδειξη για το ότι η αγορά έχει αποκτήσει και πάλι “σφυγμό”, ο οποίος θα πρέπει όχι μόνο να διατηρηθεί, αλλά να γίνει “παλμός” σταθερής αναζωογόνησης.

Ο στόχος αυτός εκτιμάται ότι είναι παραπάνω από επιτεύξιμος και ιδιαίτερα στο χώρο των εμπορικών ακινήτων, όπου στους διαγωνισμούς πώλησης παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα με έντονο ενδιαφέρον για εμπορικά ακίνητα που μπορούν να διασφαλίσουν εισοδήματα. Η Eurobank διενήργησε πρώτη στις αρχές Ιουνίου ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς και μάλιστα κατά την πρόσφατη διαδικασία που αφορούσε εμπορικό ακίνητο στον Πειραιά, συμμετείχαν 6 επενδυτές φθάνοντας την τελική τιμή διάθεσης του ακινήτου σχεδόν 40% πάνω από την τιμή εκκίνησης. Αντίστοιχα, σε πολυτελές εξοχικό ακίνητο στη Μύκονο, ο διαγωνισμός απέφερε τίμημα σημαντικά υψηλότερο από την τιμή εκκίνησης.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν βασικές ενδείξεις ανάκαμψης της αγοράς, επισημαίνουν στο Capital.gr τα στελέχη της Eurobank. Όπως αναφέρουν, η Τράπεζα ακολουθεί συγκεκριμένη στρατηγική για τη διάθεση των ακινήτων που διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της, υιοθετώντας πολλαπλές μεθόδους διάθεσης. Παράλληλά εξετάζονται τρόποι πολλαπλών συναλλαγών για την κατηγορία των οικιστικών ακινήτων, δεδομένου του έντονου ενδιαφέροντος που συγκεντρώνει η συγκεκριμένη κατηγορία τους τελευταίους μήνες, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι οι τιμές έχουν πλέον διαμορφωθεί σε ιδιαίτερα ελκυστικά επίπεδα.

πηγη: capital.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΕΛ.ΑΣ.: Νέο «χτύπημα» σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Ακόμη ένα «χτύπημα» σε κυκλώματα ναρκωτικών επέφερε η ΕΛ.ΑΣ., με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, να εξαρθρώνει...

Παρατείνεται η δωρεάν διάθεση των self test σε ομάδες πληθυσμού

Αναφερόμενη στην επιδημιολογική κατάσταση και τους εμβολιασμούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δήλωσε ότι η συνολική επιδημιολογική εικόνα...

Πελώνη για Ζάεφ και «ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδόνιας»: Τον καλούμε να απέχει από διχαστική ρητορική

Αιχμές κατά του Ζόραν Ζάεφ άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ερωτηθείσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για το tweet με το οποίο ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρθηκε...

EY: Προτεραιότητα η τεχνολογία για τους Έλληνες CEOs

Τους προβληματισμούς και τις προτεραιότητες των Ελλήνων CEOs σχετικά με τις νέες προκλήσεις και την ανάγκη μετασχηματισμού των επιχειρήσεών τους, παρουσιάζει η νέα έρευνα...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!