Αρχική Πολιτική Μετά την άδικη αποστρατεία του επανέρχεται σαν Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων ή Υπουργός...

Μετά την άδικη αποστρατεία του επανέρχεται σαν Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων ή Υπουργός Αμύνης

Γράφει ο Δρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ

Οι πληροφορίες μου προέρχονται από λίαν υψηλόβαθμες πηγές στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό (οι οποίες επικοινωνούν στο ανώτατο δυνατό επίπεδο με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη).

Λόγω του πολύ «ευαίσθητου» θέματος αυτή την στιγμή δεν μπορώ ειλικρινά να αποδεσμεύσω κάτι παραπάνω. Επίσης κάποιες πολύ καλές πληροφορίες μου προέρχονται από υπολογίσιμους παράγοντες στο εξωτερικό.

Προφανώς κάτι τέτοιο μπορεί να λάβει χώρα εφόσον η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις Εθνικές Εκλογές, ενώ είναι ακόμα πιο σημαντικό, να επισημάνω, το αν θα έχει αυτοδυναμία. (Το πρώτο δείχνει να είναι υπό λογικές συνθήκες εμφανές, για το δεύτερο υπάρχουν και ευρύτεροι συσχετισμοί που έχουν συζητηθεί τουλάχιστον σε 7 πρεσβείες κρατών…).

 

Ο ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ πέραν της λίαν σημαντικής στρατιωτικής επάρκειας, είναι κυρίως στρατιωτική – διπλωματική προσωπικότητα. Έχει γνώσεις – κύρος – αρκετά υπολογίσιμες γνωριμίες – επαγγελματισμό – ανθρωπιστικές ευαισθησίες και ήταν άδικη – από το κύκλωμα ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ – η αποστρατεία του.

Η διαφορά του με τους άλλους Αρχηγούς Επιτελείων και ανώτατους αξιωματικούς είναι «ημέρα με τη νύχτα». Σε ευρύτερο πλαίσιο έχει υψηλόβαθμες γνωριμίες σε Ευρω-Ατλαντικούς και Ευρω-κεντρικούς χώρους, ενώ είναι απαραίτητη η παρουσία του, αφού γνωρίζει τα εθνικά ζητήματα και δεν είναι «κάποιος ξεκάρφωτος που ανέλαβε κάποιο χώρο χωρίς να έχει ιδέα…». Έχει ασχοληθεί με DECISION MAKING PROCESS. Έχει συνδράμει στην αναβάθμιση των διμερών στρατιωτικών σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Έχει ασχοληθεί πολύ με την μέριμνα προσωπικού. Για τα ελληνικά δεδομένα από πολλούς θεωρείται ως ο πλέον κατάλληλος – αυτή την χρονική στιγμή – για το Υπουργείο ή για επαναφορά στην ενεργό υπηρεσία ως Α/ΓΕΕΘΑ. Έχει μια «επικοινωνιακή γραμμή αμεσότητας», όπως μου έλεγε προ ημερών κορυφαίο άτομο της χώρας μας.

Επειδή θα έχουμε πολύ σοβαρές εξελίξεις στις σχέσεις μας με την Τουρκία προσεχώς (πριν άλλα πιθανότατα αμέσως μετά τις εκλογές…), το Υπουργείο Άμυνας και τα επιτελεία θα πρέπει να είναι σε σοβαρά χέρια… Ειδικές Υπηρεσίες Πληροφοριών και αναλύσεων προβλέπουν διάφορα… (δεν επιθυμώ τώρα να καταγράψω τι εκτιμούν…).

Λόγω της επί των ημερών του ως Α/ΓΕΣ αναβάθμισης της ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συνεργασίας (μεταξύ των οποίων και η έλευση των ελικοπτέρων ΚΙΟWΑ στο οπλοστάσιο της Αεροπορίας Στρατού), σε συνδυασμό με τις άριστες σχέσεις που διατηρεί με τον λίαν προσεχώς νέο Αρχηγό του διακλαδικού Επιτελείου των ΗΠΑ, καθώς και με τον Αρχηγό του Σώματος των Πεζοναυτών, στην φάση που είναι τα πράγματα, ο Στρατηγός ε.α. ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ μπορεί να προσφέρει και συνδράμει σε πολλά κεφάλαια των κρίσιμων εθνικών μας ζητημάτων.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, με την επικείμενη (εκτός πολύ απροόπτων εξελίξεων… γιατί δεν μπορούν στις Διεθνείς σχέσεις κλπ. ν’ αποκλειστούν διάφορα…) επικράτηση της ΝΔ, θα υπάρχουν αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων… (τώρα σε πόσο διάστημα, θα κριθεί από διάφορα… Και υπόψιν, γίνεται λόγος για 3 από τα 4 γενικά Επιτελεία…). Επιτρέψτε μου, για προφανείς και αυστηρά προσωπικούς λόγους να μην μπορώ να αποδεσμεύσω περαιτέρω, ιδιαίτερα βαρύνουσες πληροφορίες και εντυπωσιακές λεπτομέρειες. Πιθανότατα προσεχώς και ανάλογα των εξελίξεων.

 

(ΠΗΓΗ: Ε.Ω. 01/06/2019 – [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

EUMED9 – Κοινή Διακήρυξη για δάση, ΑΠΕ, Πολιτική Προστασία και θάλασσες

Τη σταθερή δέσμευσή τους στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων και στον στόχο του περιορισμού αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό Κελσίου σε...

Dating website Like Mocospace 5 those sites like Mocospace without cost mobile Chat internet

Dating website Like Mocospace 5 those sites like Mocospace without cost mobile Chat internet Woo Romance is the meowchat of a going out...

Μελισσοκόμοι – 13 μέτρα στήριξης των πληγένων από τις πυρκαγιές

To πακέτο μέτρων στήριξης των μελισσοκόμων, των οποίων η παραγωγική δραστηριότητα επλήγη από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού ανακοίνωσε υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος, αρμόδιος για...

Ιστορικής σημασίας η λειτουργία νέου προξενείου Μαυροβουνίου στη Θεσσαλονίκη

Θερμά λόγια από τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Δρ. Ζντράβκο Κριβοκάπιτς για το νέο επίτιμο πρόξενο Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο και τη λειτουργία προξενείου για πρώτη...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!