Αρχική Κοινωνία Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΟΓΑ, γύφτοι έπαιρναν επιδόματα για παιδιά που...

Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΟΓΑ, γύφτοι έπαιρναν επιδόματα για παιδιά που δεν είχαν

Δε γλίτωσαν τη φυλάκιση 17 γυναίκες που κατηγορούνταν πως το 2013 δήλωναν ψευδώς ότι είχαν περισσότερα παιδιά για να παίρνουν μεγαλύτερο επίδομα από τονΟΓΑ.

Η υπόθεση με τις Ρομά αναβίωσε την Πέμπτη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου το οποίο καταδίκασε 13 από αυτές, σε συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή και έφεση, ενώ οι υπόλοιπες καταδικάστηκαν σε μικρότερες ποινές.

Για την υπόθεση είχαν ασκηθεί διώξεις σε βάρος 18 ατόμων, αλλά ο ένας κατηγορούμενος κάτοικος Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης δεν δικάστηκε καθώς διαχωρίστηκε η δικογραφία και ορίστηκε άλλη ημερομηνία εκδίκασης. Ο άνδρας κατηγορείται μόνο για ψευδή υπεύθυνη δήλωση.

Οι 16 γυναίκες κατηγορούνταν για ψευδή υπεύθυνη δήλωση, απάτη και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ενώ η άλλη βαρύνονταν μόνο με την κατηγορία της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή και έφεση.

Σε τρεις από τις γυναίκες που τότε ήταν 19 ετών αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν με οκτώ μήνες η καθεμιά με αναστολή και έφεση, ενώ οι υπόλοιπες 13 καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή 12 μηνών με αναστολή και έφεση.

Σημειώνεται πως μετά την αποκάλυψη της απάτης ο ΟΓΑ έκοψε τα επιδόματα που έδινε για τα υπάρχοντα τέκνα τους, παρακρατώντας 40 ευρώ το μήνα για το κάθε παιδί.

Οι κατηγορούμενοι είχαν υποβάλλει αιτήματα στον ΟΓΑ για χορήγηση επιδομάτων τριτεκνίας και πολυτεκνίας δηλώνοντας ψευδώς ότι είχαν παραπάνω παιδιά, προκαλώντας συνολική ζημιά ύψους 51.677 ευρώ στο ασφαλιστικό ταμείο.

Οι γυναίκες που διαμένουν στο Αλιβέρι και ο άνδρας από τη Χαλκηδόνα υπέβαλαν υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του νόμου 1599/86 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Taxisnet, στον τότε ΟΓΑ, ότι έχουν παραπάνω παιδιά, απ’ όσα είχαν, ώστε να εισπράξουν τα προβλεπόμενα από το νόμο επιδόματα (τέκνων, τριτεκνίας και πολυτεκνίας). Η υποβολή της δήλωσης έγινε τον Ιούνιο του 2013 και αφορούσε ένα εξάμηνο του 2012 αναφέρει το thessaliatv.gr.

Η μέθοδος που ακολουθούσαν είναι να δηλώνουν ένα επιπλέον παιδί ως αβάπτιστο, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουν επιδόματα μερικών χιλιάδων Ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μια από τις κατηγορούμενες δήλωσε ότι είχε τέσσερα παιδιά αντί για τρία που είχε στην πραγματικότητα, ώστε να θεωρηθεί πολύτεκνη, μια ακόμα τρία αντί για δύο, δηλώνοντας ως αβάπτιστο το τρίτο, ενώ ο άνδρας είχε ένα παιδί και ισχυρίστηκε ότι είχε δύο…

Έτσι λοιπόν η πρώτη αθίγγανη έλαβε παρανόμως επίδομα ύψους 3.841 ευρώ, η δεύτερη 4.093 ευρώ, η τρίτη επίδομα 2.715 ευρώ, η τέταρτη επίδομα 3.195 ευρώ, η πέμπτη 2.715 ευρώ, η έκτη 1.960 ευρώ, η έβδομη 2.715 ευρώ, η όγδοη 3.195 ευρώ, η ένατη 2.715 ευρώ, ο δέκατος 600 ευρώ, η ενδέκατη 2.875 ευρώ, η δωδέκατη 2.715 ευρώ, η δέκατη τρίτη επίδομα 4.440 ευρώ, η δέκατη τέταρτη 6.484 ευρώ, η δέκατη πέμπτη 2.715 ευρώ, η δέκατη έκτη 600 ευρώ και η τελευταία επίδομα 4.104 ευρώ.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο για έκτη φορά, ενώ οι κατηγορούμενες εκπροσωπήθηκαν μέσω τριών πληρεξουσίων δικηγόρων.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Great jobs/professions meet up with female And a large induction you have, stating that profession women are best attracted to several guys

Great jobs/professions meet up with female And a large induction you have, stating that profession women are best attracted to several guys Not really what...

EUMED9 – Κοινή Διακήρυξη για δάση, ΑΠΕ, Πολιτική Προστασία και θάλασσες

Τη σταθερή δέσμευσή τους στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων και στον στόχο του περιορισμού αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό Κελσίου σε...

Dating website Like Mocospace 5 those sites like Mocospace without cost mobile Chat internet

Dating website Like Mocospace 5 those sites like Mocospace without cost mobile Chat internet Woo Romance is the meowchat of a going out...

Μελισσοκόμοι – 13 μέτρα στήριξης των πληγένων από τις πυρκαγιές

To πακέτο μέτρων στήριξης των μελισσοκόμων, των οποίων η παραγωγική δραστηριότητα επλήγη από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού ανακοίνωσε υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος, αρμόδιος για...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!