Αρχική Οικονομία Μεγάλες μπίζνες με τα ακίνητα των δανειοληπτών ετοιμάζουν τα κοράκια!!!

Μεγάλες μπίζνες με τα ακίνητα των δανειοληπτών ετοιμάζουν τα κοράκια!!!

ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ Ή ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ;;;
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

Η CEPAL ψάχνει μεσίτες σε όλη την Ελλάδα για να πουλάει τα ακίνητα που θα παραδώσουν οικειοθελώς οι αφελείς, συνεργάσιμοι δανειολήπτες

Ξαναζεσταίνεται η παγωμένη επί χρόνια αγορά ακινήτων στη χώρα μας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων, που αναλαμβάνουν ενεργό δράση στην αξιοποίηση εμπορικών και αστικών ακινήτων. Τον πρώτο λόγο έχουν οι εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων, οι οποίες μετά τη σχετική αλλαγή του νόμου, μπορούν να αναλάβουν εκτός από τη διαχείριση του δανείου και τη διαχείριση του ακινήτου, το οποίο περνά στη δικαιοδοσία τους, για ενοικίαση, πώληση, αλλά και τη συντήρηση με στόχο την εκμετάλλευσή του. Στόχος η δημιουργία pull ακινήτων, με κοινά χαρακτηριστικά και τα οποία θα μπορούν να πωληθούν μαζικά για εμπορική εκμετάλλευση ή τουριστικούς σκοπούς ή ξεχωριστά.

Εταιρείες όπως η Resolute Asset Management, που είναι ειδικός διαχειριστής NPLs ακινήτων, αλλά και η Pillarstone, που δραστηριοποιείται ήδη και στη αναδιάρθρωση μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η FAMAR και η Notos, ζεσταίνουν τις μηχανές τους για την ανάληψη μεγάλων χαρτοφυλακίων ακινήτων.

Η Resolute Asset Management με δραστηριότητα στη Βρετανία, την Ιταλία, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και τη Ρωσία, έχει λάβει άδεια διαχείρισης από την Τράπεζα της Ελλάδος και βρίσκεται σε συζητήσεις για την ανάληψη δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που συνδέονται με ακίνητα.

Η Pillarstone συζητά με τις δύο τράπεζες με τις οποίες έχει ξεκινήσει συνεργασία την Alpha Bank και τη Eurobank για τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας που θα συγκεντρώσει επαγγελματικά ακίνητα συνολικής αξίας 1 δις ευρώ, αναλαμβάνοντας παράλληλα και το κόστος συντήρησής τους έτσι ώστε να γίνουν εκμεταλλεύσιμα.

Οι τράπεζες, που θα εισφέρουν τα ακίνητά τους θα εισπράττουν μερίσματα από τη νέα εταιρεία, ενώ στόχος της Pillarstone είναι η μετατροπή της εταιρείας σε Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ), που θα μπορεί να απευθυνθεί και σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Πως θα πωλούνται τα ακίνητα

Την πώληση του ακινήτου με τη συναίνεση του δανειολήπτη ή την παραμονή του  στο ακίνητο έναντι ενοικίου δρομολογεί και η Cepal η κοινή εταιρεία που έχουν συστήσει η Alpha Bank και η Centerbridge.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Vasu Raj, Chief Operating Officer της CEPAL Hellas, αναφέρθηκε στις πρώτες κινήσεις που έχουν γίνει στη χώρα μας, στην οποία η εταιρεία διαχειρίζεται ήδη χαρτοφυλάκιο 1,5 δις ευρώ, κάνοντας λόγο για δυσκολία στις επενδύσεις, αλλά παράλληλα για «εξωστρέφεια των πελατών που επιθυμούν καλές σχέσεις με τις εταιρείες και τους ζητούν συμβουλές για την αξιοποίηση των ακινήτων τους».

Η εταιρεία αναπτύσσει συνεργασία με δίκτυο μεσιτών με στόχο την αξιοποίηση των ακινήτων που έρχονται στη δικαιοδοσία της και τα οποία μπορούν να πωληθούν με τη συναίνεση του δανειολήπτη, απαλλάσσοντάς τον από την οφειλή του.

Οι νέες πρακτικές που εφαρμόζουν οι εταιρείες διαχείρισης προβλέπουν και τη δυνατότητα μεταβίβασης του ακινήτου στην τράπεζα και την παραμονή του οφειλέτη έναντι ενοικίου με την προοπτική να περιέλθει στην κυριότητά του μετά την αποπληρωμή ενός συγκεκριμένου ποσού, που συνήθως είναι κατώτερο της αρχικής οφειλής.

πηγη: mononews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΕΦΚΑ: Oι ασφαλισμένοι μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται ψηφιακά με περισσότερες από 20 ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Η δημιουργία του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e- Ε.Φ.Κ.Α.) υπήρξε μια μεγάλη τομή στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητάς του. Ο φορέας είναι σήμερα υπεύθυνος για την συγκέντρωση όλων των ασφαλιστικών εισφορών και για την καταβολή όλων των συντάξεων και εφάπαξ παροχών, σε όλους τους ασφαλισμένους. Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά απαιτητικό, το οποίο απαιτεί υψηλό επίπεδο οργάνωσης και ετοιμότητας, αλλά και σύγχρονα εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Θεοδωρίδου: Η εμφάνιση της «Όμικρον» υπαγορεύει την εντατικοποίηση των εμβολιασμών

«Ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας (σ.σ. λόγω της μετάλλαξης Όμικρον), εξακολουθεί να αποτελεί ασπίδα προστασίας», τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής...

Συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο ΚΕΕΕ Ι. Χατζηθεοδοσίου

Η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ),...

Alpha Bank: Ανάκαμψη τύπου V για την Ελλάδα – Πλεονάσματα από 2023

Η σημαντική βελτίωση της αναπτυξιακής προοπτικής της Ελλάδας στο μεταπανδημικό τοπίο, επηρεάζει ευνοϊκά την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών της χώρας, αυξάνοντας τους βαθμούς ελευθερίας...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!