Ούτε δεκάρα τσακιστή δεν πρόκειται να πάρουμε από τη δόση μας των 8,5 δις, αφού τα 7,7 δις θα εκταμιευτούν για να πληρωθούν στους τοκογλύφους δανειστές ομόλογα που λήγουν άμεσα. Το κωμικοτραγικό είναι ότι, όχι μόνο δεν μένει τίποτα στη χώρα από τις εκταμιεύσεις μέρους της δόσης μας, αλλά το σύνολό της τοκίζεται και διογκώνεται το χρέος.Πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο από τον οποίο η Ελλάδα δε θα μπορέσει ποτέ να βγει αν δεν απαλλαγεί απο τον ευρωμνημονιακό βρόγχο, τη νέα βελούδινη κατοχή που είναι πιο αποτελεσματική από την κατοχή με ερπυστριοφόρα και την Γκεστάπο του 1940-41.

Η νέα βελούδινη Γκεστάπο, ο επιλεγόμενος και Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ESM, αποφάσισε να δώσει το «πράσινο φως», για να εκταμιευθούν  6,9 δις ευρώ από το σύνολο της «δόσης» μας και ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Το ποσό αυτό απαιτείται για την πληρωμή των ομολόγων που λήγουν έως τις 20 Ιουλίου. Δηλαδή τα «εκταμιεύουν» τυπικά γιατί θα τα πάρουν αμέσως πίσω οι δανειστές.
Όμως, ακόμη και τα υπόλοιπα 800 εκατομμύρια ευρώ -για να συμπληρωθεί η υποδόση των 7,7 δισ.- τα οποία η κυβέρνηση πανηγύριζε ότι έχει εξασφαλίσει, δεν πρόκειται να τα πάρουμε. Η προϋπόθεση που θέτουν οι δανειστές είναι να έχουν μειωθεί κατά 80% οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από το κράτος στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που είχε αναλάβει από την προηγούμενη δανειακή δόση. Κι επειδή αυτές οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι κάτι δισεκατομύρια, που διαρκώς αυξάνονται, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι θα χρειαστούν κυάλια για αυτά τα 800 εκατ. ευρώ.

Ανάλογα ισχύουν και για τα άλλα 800 εκατ. ευρώ που απομένουν έως τα 8,5 δις ευρώ. Αυτά δεν πρόκειται να δοθούν σε καμία περίπτωση πριν από τον Σεπτέμβριο-αν δοθούν- και μάλιστα σπασμένα σε ακόμη μικρότερες υποδόσεις. Προϋπόθεση και για την εκταμίευσή τους είναι η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ένα επίσης σημαντικό ποσοστό μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Κι επειδή για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων θα πρέπει να δίνει ένα τμήμα και από κρατικά έσοδα η κυβέρνηση, υπολογίζεται ότι πρέπει να βρει γύρω στα 400 εκατομ. ευρώ ώστε να καλυφθεί το πλαφόν που έχει συμφωνηθεί συνολικά για 1,2 δις ευρώ μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Αν δεν έχει γίνει έως τότε, θα τα πάρουν πίσω οι δανειστές μέσω του ESM.

Παρά τα ψέματα που λέει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ψήφισε τους τελευταίους μήνες νέα άγρια μέτρα 5,4 δις ευρώ και με αλυσοδέσιμο της χώρας τουλάχιστον έως το 2060, χωρίς να πάρει κυριολεκτικά τίποτα. Όχι μόνο για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση αλλά και σε ρευστό. Όλη αυτή η νέα καταστροφή συντελέστηκε μόνο και μόνο για να «δώσουν» οι δανειστές τα 6,9 δις ευρώ που θα τους επιστραφούν αυτόματα πίσω. Τίποτε άλλο, γιατί και τα υπόλοιπα ψίχουλα έχουν προϋποθέσεις, νέα προαπαιτούμενα και νέα μέτρα που θα τα δούμε να έρχονται από τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, συνεχίζονται αφανώς οι διαδικασίες υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας της χώρας μέσα από το Υπερταμείο, έτσι που στο τέλος η Ελληνική πολιτεία δεν θα κατέχει τίποτα στην ιδιοκτησία της. Μόνο οι καλοβολεμένοι πλούσιοι θα παραμείνουν με ιδιοκτησία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αφού οι μικρομεσαίες τάξεις πλήττονται βάναυσα από καταρράκωση των εισοδημάτων τους και τις κατασχέσεις λογαριασμών, κατοικιών, επιχειρήσεων σε ρυθμό άνω των 700 την ημέρα.

Έτσι απλά, ευρωπαϊκά, μεταμοντέρνα και σιωπηλά, οι Έλληνες θα χάσουμε της χώρα μας και θα γίνουμε ενοικιαστές στην περιουσία μας, κάτι που ούτε και στην περίοδο της ναζιστικής κατοχής δεν είχε προηγούμενο, δόξα να έχει το «άγιο ευρώ’.

ΠΗΓΗ